Como rebobinar seus jogos retrô em emuladores

Cum să vă derulați jocurile retro în emulatoare

Dacă sunteți în jocuri retro și emulare, știți câte jocuri din vechea școală au fost dure ca unghiile. Tinerii care vorbesc despre modul în care este dificil Souls Dark nu au jucat niciodată Battletoads. Totuși, jocurile sunt menite să fie terminate, iar pentru cazurile în care sunteți blocat într-un loc dificil, derularea înapoi poate ajuta.

Rewind este o caracteristică găsită în mulți emulatori moderni. Acesta stochează continuu starea jocului în RAM. În acest fel, creează echivalentul unei înregistrări a ultimelor X secunde. A murit personajul tău din joc? Puteți ține apăsată o tastă pentru a derula jocul și a anula mișcările greșite.

Instalare

Presupunem că ați instalat Retroarch pe computerul dvs. și l-ați configurat cu nucleele preferate ale emulatorului.

Retroarch acceptă derularea din start și are cheia rapidă r mapat la el. Cu toate acestea, nu funcționează și funcția este dezactivată. Nu funcționează pentru toate nucleele și, pe deasupra, necesită memorie pentru a funcționa. Acest lucru înseamnă că cu cât sistemul emulat este mai exigent și cu cât doriți să derulați mai mult, cu atât mai mult va consuma RAM Retroarch. Pentru sistemele relativ noi, cum ar fi PlayStation, care au mai multă memorie RAM decât, de exemplu, un Commodore 64, derularea poate consuma mulți MB de memorie RAM.

De aceea, derularea înapoi este dezactivată în mod implicit. Pentru a o activa, mutați la „Setări> Accelerație cadru”.

Opțiunea de derulare în partea de sus duce la un submeniu.

Retroarch Rewind Selectați Rewind

La început veți vedea o singură opțiune, Rewind Support, și va fi dezactivată. Porniți-l și mai multe opțiuni vor apărea mai jos.

Retroarch Rewind Activați Rewind
  • Derulați cadrele este setat inițial la 1 și se va mișca înapoi în timp la același ritm ca atunci când jucai jocul – cadru câte unul. Prin creșterea acestei valori, puteți accelera funcția de derulare înapoi prin omiterea cadrelor. Deoarece aceste cadre nu sunt înregistrate, această opțiune scade și cantitatea de RAM necesară pentru derulare înapoi. Totuși, problema este că, cu cât săriți mai multe cadre, cu atât pierdeți mai mult în granularitate și control și va fi mai greu să vă derulați într-un anumit punct.
  • Rewind Buffer Size (MB) este cantitatea reală de RAM pe care Retroarch o va folosi pentru derulare înapoi. Dimensiunea inițială de 20 MB este mai mult decât suficientă pentru emularea sistemelor cu cantități mici de RAM, la fel ca majoritatea calculatoarelor și a consolelor din era pe 8 biți. Pentru hardware-ul mai nou (emulat), ar fi mai bine să creșteți acest număr. Cu cât hardware-ul este mai recent, cu atât ar trebui să alocați mai mult RAM pentru derulare înapoi. Cel puțin, dacă doriți să vă puteți întoarce în timp mai mult de două sau trei secunde.
  • Pasul cu dimensiunea bufferului pentru derulare înapoi (MB) definește pașii prin care opțiunea anterioară, Rewind Buffer Size (MB), crește sau scade. Credem că a fost prea greu să implementăm un fel de intrare numerică direct în opțiunea anterioară.
  • Valorile pe care le-am folosit pentru emularea jocurilor SNES și din epoca Genesis au fost 2 în Rewind Frames și 50 în Rewind Buffer Size (MB). Aceia ne-au oferit mai mult timp de înfășurare decât am avut nevoie vreodată. Recunoaștem că nu l-am măsurat, dar s-a simțit ca mai mult de 5 secunde – și a fost cu siguranță suficient pentru a anula un pas greșit în joc.
Retroarch Rewind Valorile noastre de Rewind

Retroarch are legată de tasta rapidă pentru derulare înapoi r implicit, dar nu strică să verificați dublu.

  • Accesați „Setări -> Introducere”.
  • Găsiți intrarea Hotkeys și selectați-o pentru a intra în acel submeniu.
  • Găsiți intrarea de derulare înapoi și asigurați-vă că este obligată r. Dacă nu este, sau nu vă place maparea respectivă, nu ezitați să o modificați apăsând Enter, urmată de noua tastă rapidă când vi se solicită.
Retroarh Rewind Verificați maparea cheilor

Acum puteți întoarce timpul!

Cu totul pregătit, lansează unul dintre jocurile tale preferate din vechea școală prin Retroarch. Am ales un titlu clasic de Super Mario pentru SNES.

Retroarch Rewind Super Mario

Când vă aflați într-o situație la fel de gravă în jocul preferat, apăsați r de pe tastatură (sau orice altă tastă rapidă la care ați remapat derulare înapoi).

Retroarch Rewind Super Mario Dead

Continuați să țineți r (sau o tastă rapidă alternativă) și verificați ecranul pe măsură ce timpul curge înapoi. Lăsați cheia când ajungeți la locul unde doriți să continuați și jucați!

Retroarch Rewind Super Mario Undead

Ca notă finală, rețineți că derularea înapoi nu este acceptată pentru toate nucleele din Retroarch. Din fericire, majoritatea sistemelor populare au mai multe nuclee disponibile și cel puțin unul va fi probabil compatibil cu derularea înapoi. Totuși, există întotdeauna șansa ca caracteristica să fie în întregime indisponibilă pentru un anumit sistem prin intermediul nucleelor ​​Retroarch. În astfel de cazuri, merită să căutați emulatoare dedicate, cum ar fi Dolphin și FS-EAU, care ar putea sprijini caracteristica pentru sistemul retro preferat.

Între timp, verificați și cum puteți configura Retroarch pe Android.

Legate de: