Cum să vă dezactivați contul de Facebook sau să-l ștergeți definitiv

Facebook Account Delete Or Deactivate How
⏱️ 11 min read

Ai terminat cu Facebook și vrei să-ți ștergi contul? Așteptaţi un minut! Îl poți dezactiva în schimb. Dar care este diferența dintre dezactivare și ștergere? Găsiți răspunsul aici. Veți învăța și cum să vă dezactivați sau să ștergeți contul de Facebook.

Ștergerea contului dvs. Facebook vs. dezactivare: care este diferența?

Facebook oferă două moduri de a elimina accesul la contul tău dacă vrei să nu-l mai folosești: dezactivați contul și șterge contul. Dezactivarea este a temporar proces care vă permite să vă ascundeți contul de alții. Va trebui să reactivați contul pentru a-l folosi. Dezactivarea este utilă atunci când doriți să luați o pauză de la Facebook fără a șterge contul.

Ștergerea, pe de altă parte, este a permanent proces în care contul dvs. de Facebook este complet eliminat. Va trebui să creați un nou cont Facebook dacă decideți să utilizați Facebook din nou.

Dezactivare Ștergere
Efect Temporar Permanent
Vizibilitatea profilului Ascuns Ascuns
Păstrarea datelor Datele sunt păstrate Datele sunt șterse după 30 de zile
Mesager Accesibil Fără acces
Pagini Facebook Dezactivat Șters
Produse Oculus Inaccesibil Inaccesibil

Acum că știi cum diferă cele două, este mai bine să dezactivezi contul dacă vrei să iei o pauză de la el sau nu-ți mai place să folosești Facebook. Cu toate acestea, dacă ați decis că nu mai doriți să aveți nicio relație cu Facebook, îl puteți șterge.

Ce se întâmplă când vă dezactivați sau ștergeți contul de Facebook

Să vedem cum se schimbă diverse lucruri atunci când ștergeți sau dezactivați contul dvs. de Facebook.

Pot oamenii să vă caute profilul?

Profilul tău va dispărea din viziunea altor persoane în ambele cazuri. Cu toate acestea, este posibil să fie în continuare vizibil în anumite locuri, cum ar fi Messenger, postări vechi etc., atunci când vă dezactivați contul. Cu toate acestea, nimeni nu poate face clic pe profilul tău, deoarece doar numele tău va fi vizibil. Ștergerea contului îți dispare complet profilul fără a lăsa urme.

Ștergerea sau dezactivarea Facebook șterge totul?

Postările tale existente (fotografii, videoclipuri etc.) vor rămâne în siguranță pe Facebook atunci când dezactivați contul. Puteți reactiva oricând contul pentru a le accesa. Cu toate acestea, nu același lucru se poate spune despre ștergerea contului, deoarece tot ceea ce are legătură cu contul dvs. este șters, cu excepția cazului în care descărcați datele, inclusiv chat-urile, așa cum se arată mai jos.

Cum să descărcați informațiile dvs. de pe Facebook

1. Conectați-vă la contul dvs. de Facebook înainte de a-l șterge sau dezactiva.

2. Faceți clic pe săgeata mică în jos din partea de sus. Accesați „Setări și confidențialitate → Setări” din meniu.

Setările contului Facebook și confidențialitatea

3. Faceți clic pe „Informațiile dvs. Facebook” din bara laterală din stânga și apăsați pe butonul Vizualizare de lângă „Descărcați informațiile”.

Informații despre descărcarea contului Facebook

4. Pe ecranul următor, selectați tipul de date, calitatea și perioada de timp a datelor pe care doriți să le descărcați. Apăsați butonul „Creați fișierul”.

Date de descărcare a contului Facebook

Puteți folosi Messenger dacă dezactivați sau ștergeți Facebook?

Dezactivarea Facebook nu dezactivează Messenger. Poți conversa cu alții, iar oamenii te pot căuta pe Messenger. Va trebui să dezactivați manual Messenger dacă doriți. Pe de altă parte, nu vă puteți accesa sau păstra contul Messenger atunci când vă ștergeți contul de Facebook.

Puteți accesa mesajele vechi?

Dezactivarea sau ștergerea contului nu are niciun impact asupra mesajelor pe care le-ați trimis către alte conturi. Astfel de mesaje vor rămâne în continuare vizibile în căsuța de e-mail a altei persoane și în căsuța dvs. de e-mail, precum și în cazul dezactivării contului.

Vă puteți autentifica pe alte site-uri web?

Dezactivarea contului nu vă împiedică să utilizați autentificarea Facebook pe unele site-uri, cum ar fi Pinterest, Spotify etc. Cu toate acestea, nu vă puteți utiliza autentificarea Facebook pe alte site-uri web după ștergerea contului. Va trebui să contactați site-urile web pentru a vă recupera contul.

Ce se întâmplă cu informațiile Oculus?

Când dezactivați contul, nu puteți accesa produsele sau informațiile Oculus, cum ar fi achizițiile și realizările, asociate contului dvs. de Facebook. Același lucru se întâmplă atunci când ștergeți contul.

Puteți folosi paginile de Facebook?

Paginile asociate contului tău de Facebook suportă, de asemenea, greul dezactivării sau ștergerii contului dacă ești singurul administrator.

Paginile pe care le dețineți vor fi dezactivate sau șterse atunci când veți dezactiva sau, respectiv, ștergeți contul. Puteți reactiva paginile când vă reactivați contul. Cu toate acestea, nu puteți recâștiga paginile șterse mai târziu dacă sunteți singurul administrator.

Dacă nu doriți să vă pierdeți paginile în timp ce vă dezactivați sau ștergeți contul, puteți face pe altcineva administratorul paginilor dvs. În acest fel, paginile dvs. vor rămâne în siguranță.

Cât timp durează ștergerea sau dezactivarea contului?

Dezactivarea este un proces rapid și va avea loc imediat. Pe de altă parte, Facebook vă oferă o perioadă de grație de 30 de zile după ce trimiteți cererea de ștergere a paginii. În această perioadă, dumneavoastră sau alții nu puteți vizualiza contul de Facebook. După 30 de zile, contul dvs. și informațiile asociate vor fi șterse definitiv.

Puteți anula dezactivarea sau ștergerea contului

Puteți anula oricând dezactivarea pur și simplu conectându-vă la contul dvs. de Facebook.

În mod similar, trebuie să vă conectați la contul dvs. Facebook în termen de 30 de zile de la trimiterea cererii dacă doriți să opriți Facebook să vă ștergeți definitiv contul.

Acum, să examinăm cum să ștergeți sau să vă dezactivați contul de Facebook.

Cum să vă dezactivați sau să ștergeți contul Facebook de pe desktop

1. Deschideți site-ul Facebook și conectați-vă la contul dvs.

2. Faceți clic pe săgeata mică în jos din partea de sus. Selectați „Setări și confidențialitate” -> Setări.”

Setările contului Facebook și confidențialitatea

3. Faceți clic pe „Informațiile dvs. Facebook” în bara laterală din stânga.

Contul Facebook Informațiile dvs

4. Faceți clic pe Vizualizare de lângă „Dezactivare și ștergere”.

Ștergeți sau dezactivați contul Facebook

5. Selectați opțiunea Dezactivare sau Ștergere dorită și apăsați butonul albastru din partea de jos pentru a continua.

Ștergeți sau dezactivați contul Facebook Confirmați

Cum să vă dezactivați sau să ștergeți contul Facebook de pe iPhone

În aplicația Facebook pentru iPhone, puteți dezactiva doar contul. Ștergerea acestuia nu este o opțiune. Va trebui să utilizați site-ul web mobil Facebook (după cum se arată mai jos) sau un computer pentru a vă șterge contul de Facebook.

1. Deschideți aplicația Facebook pe iPhone.

2. Atingeți pictograma cu trei bare și accesați „Setări și confidențialitate → Setări”.

Setări Facebook Iphone

3. Atingeți „Informații personale → Gestionați contul”.

Facebook Iphone Gestionează contul

4. Atingeți opțiunea „Dezactivare” de lângă Cont.

Dezactivați Facebook Iphone

Cum să dezactivați sau să ștergeți contul Facebook pe site-ul Android, Facebook Lite și mobil

1. Deschideți aplicația Facebook, Facebook Lite sau m.facebook.com dintr-un browser de pe telefon. Conecteaza-te la contul tau.

2. Atingeți pictograma cu trei bare din partea de sus. Derulați în jos și atingeți „Setări și confidențialitate → Setări pe Android”. Pe Facebook Lite și pe site-ul web de pe un dispozitiv mobil, atingeți „Setări”.

Setări Facebook Android

3. Atingeți „Informații personale și despre cont” urmat de „Proprietatea și controlul contului”.

Facebook Android Gestionează contul

4. Apăsați pe „Dezactivare și ștergere” și alegeți opțiunea Ștergere sau Dezactivare pe ecranul următor, apoi apăsați butonul albastru din partea de jos pentru a continua.

Facebook Android Ștergeți sau dezactivați

Cum să dezactivezi Facebook Messenger

După ce v-ați dezactivat contul de Facebook, urmați acești pași pentru a dezactiva Messenger.

1. Deschideți aplicația Facebook Messenger pe Android, iPhone sau iPad.

2. Atingeți pictograma profilului din partea de sus. Derulați în jos și selectați „Legal și politici” pe ecranul următor.

Facebook Messenger Legal

3. Atingeți „Dezactivați Messenger”. Dacă nu vedeți opțiunea, asigurați-vă că ați dezactivat mai întâi contul de Facebook.

4. Reporniți telefonul dacă este necesar. Oricând doriți să reactivați Messenger, trebuie doar să vă conectați la Messenger.

întrebări frecvente

1. Cât timp îmi pot păstra contul dezactivat?

Puteți să vă păstrați contul de Facebook dezactivat atât timp cât doriți. Nu există nicio restricție în acest sens.

2. Un cont dezactivat va fi șters după o perioadă stabilită?

Nu. Facebook nu șterge automat conturile dezactivate. Contul tău de Facebook va fi șters doar atunci când o faci singur.

3. Cum reactivez un cont Facebook?

Doar conectați-vă la cont și veți avea contul înapoi cu toate fotografiile și videoclipurile.

4. Îmi pot ascunde contul în loc să-l dezactivez?

Nu există nicio opțiune de a ascunde contul. Cu toate acestea, puteți utiliza diverse funcții de confidențialitate oferite de Facebook, cum ar fi controlul cine vă poate vedea postările, cine vă poate căuta, dezactivarea sau amânarea persoanelor și multe altele. Aflați mai multe despre cum să faceți Facebook privat.

Încercați alternative Facebook

Dacă aveți voință, puteți pur și simplu să vă deconectați de la Facebook pentru a evita utilizarea acestuia. Dar dacă ați decis să vă luați rămas bun de la Facebook, verificați cinci alternative Facebook care vă vor proteja confidențialitatea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x