Cum să vă editați videoclipurile utilizând Editorul video YouTube

Cum să vă editați videoclipurile utilizând Editorul video YouTube

Există o mulțime de editori video acolo și avem deja o listă mare pentru Windows, MacOS și Linux. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți o editare simplă, acestea pot fi exagerate. Dacă vă încărcați videoclipul pe YouTube, de ce să nu folosiți propriul editor video YouTube? Caracteristicile sunt rare, dar este o opțiune bună dacă doriți să faceți editare cu oase goale.

Să explorăm ce poate și ce nu poate face editorul video YouTube și cum să-l folosim.

Ce poate și nu poate face editorul video YouTube

Editorul poate:

  • Tăiați începutul și sfârșitul videoclipurilor
  • Decupați părți ale unui videoclip
  • Adăugați muzică fără drepturi de autor
  • Adăugați un card final pentru canalul dvs.
  • Estompați zonele sau fețele

Editorul nu poate:

  • Importați alte videoclipuri pe care să le adăugați la proiectul dvs. curent
  • Adăugați efecte speciale sau tranziții
  • Folosiți muzică personalizată pe care o încărcați
  • Încetiniți sau accelerați filmările
  • Adăugați text sau grafică

După cum puteți vedea, Editorul video YouTube este destul de gol. Obișnuia să găzduiască funcții mai avansate, dar în zilele noastre, este bun doar pentru tăierea unui singur videoclip și adăugarea de muzică care nu vă va pune în dificultate cu legea drepturilor de autor.

Cum se utilizează Editorul video YouTube

Pentru a începe, accesați site-ul YouTube, faceți clic pe avatarul din dreapta sus și faceți clic pe „YouTube Studio”.

În dreapta sus, dă clic pe „Creează”, apoi pe „Încarcă videoclipuri”.

Încărcare Youtube Studio

Acum, glisați videoclipul în fereastră sau selectați-l făcând clic pe „selectați fișiere”. Nu vă faceți griji, încă nu publicați videoclipul. Acesta va rămâne privat și în modul Proiect până când îi veți spune YouTube să-l publice.

În timp ce YouTube vă procesează videoclipul, nu ezitați să editați informațiile relevante în pagina cu detalii.

Detalii video Youtube Studio

Odată ce ați ajuns la a treia etapă numită „Vizibilitate”, dați clic pe crucea din dreapta sus. Acest lucru va menține videoclipul într-o stare de schiță până când sunteți mulțumit de videoclipul dvs.

Youtube Studio Close

Acum că videoclipul dvs. este încărcat, plasați mouse-ul peste titlul acestuia, apoi faceți clic pe pictograma YouTube care apare.

Pictograma Youtube Studio

Veți vedea pagina videoclipului dvs. Din nou, deoarece videoclipul este în modul schiță, nu este public pentru nimeni să îl vadă, așa că nu vă faceți griji.

Sub videoclip și sub butoanele Apreciază și Nu îmi place, dați clic pe „Editați video”.

Youtube Studio Edit Video

Apoi, în stânga, faceți clic pe „Editor”.

Meniul Editor YouTube Studio

Veți fi direcționat către un editor video, unde vă puteți regla videoclipul.

Editor video Youtube Studio

Veți vedea patru bare sub videoclip. Aici veți edita videoclipul pentru a-l face al dvs. Sunt puțin complicate, așa că haideți să le explorăm pe rând.

Cele patru melodii din Editorul video YouTube

Videoclipul dvs. are patru moduri în care îl puteți edita. Pictograma camerei este videoclipul pe care l-ați încărcat. Nota muzicală este piesa muzicală care va fi redată împreună cu videoclipul dvs. Caseta dintr-o cutie este cartea finală, iar grila punctată este funcția de estompare.

Melodii Youtube Studio

Utilizarea pistei video

Dacă nu ați atins încă editorul, pista video va fi singura cu conținut. Aici puteți tăia videoclipul, astfel încât să puteți scăpa de orice filmare de care nu aveți nevoie.

Pentru a edita pista video, faceți clic pe „Decupare” deasupra tuturor pieselor.

Youtube Studio Trim

În jurul tuturor pieselor va apărea o casetă albastră. Această casetă vă arată ce va fi păstrat în videoclipul final. Totul din cutia albastră va rămâne și orice va fi în afara și în gri va fi tăiat.

Pentru a întrerupe începutul și / sau sfârșitul unui videoclip, reglați caseta trăgând laturile până acoperă ceea ce doriți să păstrați.

Youtube Studio Trim Cut

Cu toate acestea, acest lucru nu este util dacă doriți să tăiați o parte din mijloc. Dacă doriți să faceți acest lucru, faceți clic pe pistă la începutul locului unde doriți să faceți o tăietură. După ce apare o linie albă, faceți clic pe „Împarte”.

Youtube Studio Split

Aceasta va împărți caseta albastră în două din punctul pe care ați dat clic. Acum, trageți a doua casetă albastră, astfel încât partea din stânga ei să fie imediat după partea pe care doriți să o tăiați.

Youtube Studio Two Boxes

Când ați terminat, faceți clic pe „Previzualizați” pentru a comite modificările. Apoi, faceți clic la începutul pieselor și apăsați redare pe videoclip pentru a vedea modificările.

Puteți să faceți clic pe „Editați decuparea” pentru a vă modifica ajustările, „Eliminați modificările” în partea dreaptă sus pentru a coșua toate modificările sau „Salvați” lângă butonul „Eliminați modificările” dacă totul arată bine.

Utilizarea piesei muzicale

Pentru a utiliza piesa muzicală, faceți clic pe săgeata de lângă pictograma notei, apoi faceți clic pe „+ Audio”.

Youtube Studio Audio

YouTube vă va oferi apoi o bibliotecă de muzică fără redevențe din care să alegeți. Utilizați funcția de căutare pentru a găsi ceva dorit și butonul de redare de lângă fiecare titlu de melodie pentru a-l previzualiza.

Când îl găsiți pe cel potrivit, dați clic pe „Adăugați la videoclip” lângă melodie.

Youtube Studio Music

Rețineți că YouTube trebuie să treacă prin această editare, astfel încât videoclipul dvs. să nu poată fi editat în timp ce vă adaugă muzica.

Utilizarea urmăririi ecranului final

Dacă ați văzut vreodată un buton de abonare, videoclipuri recomandate sau fotografia de profil a utilizatorului de încărcare la sfârșitul unui videoclip, acesta este un ecran final. Puteți utiliza pista ecranului final pentru a adăuga propria dvs.

Faceți clic pe butonul „+” de lângă pictograma ecranului final, apoi selectați ceea ce doriți să adăugați. Șabloanele sunt o alegere bună dacă doriți ceva cu aspect profesional, fără a fi nevoie să vă jucați cu elemente.

Youtube Studio Add Card

Cardul final va apărea pe pistă. Puteți trage marginile pentru a reduce timpul pe care cardul este afișat pe ecran sau pentru a-l muta în jurul pistei gri pentru a face să apară mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, nu puteți muta cardul în afara pistei gri pe care YouTube o oferă.

Youtube Studio Blue Bar

Folosind Blur Track

În cele din urmă, există pista Blur. Acesta este un instrument puternic care vă permite să estompați o față sau ceva de pe ecran. Pentru ao utiliza, faceți clic pe „Adăugați estompare” pe pista de estompare.

Proiect de editare Youtube Studio

Puteți alege fie să estompați o față, fie un obiect. Faceți clic pe cel dorit. Dacă alegeți să estompați fețele, YouTube va procesa videoclipul pentru orice fețe, apoi vă va permite să estompați pe cele pe care nu doriți să le arătați.

Dacă alegeți să estompați o regiune personalizată, puteți utiliza un editor de estompare pentru a muta videoclipul în punctul în care doriți să se producă estomparea. Apoi, faceți clic pe elementul care trebuie cenzurat. YouTube va urmări automat acel obiect din videoclip și va muta neclaritatea pentru a-l cenzura.

Youtube Studio Custom Blur

La fel ca muzica, adăugarea unui neclaritate necesită timp pentru YouTube. Ca atare, nu puteți edita videoclipul până când YouTube nu termină de estompat videoclipul.

Publicarea videoclipului

După ce ați terminat, salvați videoclipul și reveniți la studioul dvs. YouTube. În secțiunea „Videoclipuri”, dați clic pe „Editați schița” în partea dreaptă a videoclipului dvs.

Proiect de editare Youtube Studio

Accesați „Vizibilitate” și selectați nivelul de vizibilitate pe care doriți să-l setați. Apoi, faceți clic pe „Salvați”.

Youtube Studio Publish Video

Videoclipul dvs. este acum în sălbăticie!

În timp ce Editorul video YouTube nu este deosebit de puternic, poate face unele editări de bază pentru a vă ajusta videoclipul înainte de a ajunge la public.

În afară de videoclipuri, YouTube vă permite, de asemenea, să încărcați și să ascultați propria dvs. muzică.

Legate de:

Scroll to Top