Cum să vă formatați cardul SD pe Android

Cum să vă formatați cardul SD pe Android
⏱️ 4 min read

Cu utilizarea zilnică și frecventă, cardul SD de pe telefonul dvs. Android poate afișa infecții malware, erori de stocare a fișierelor și tendința de a se suprascrie. Puteți începe de la o ardezie curată formatându-l corect. De fapt, este considerată cea mai bună practică să formatați cardul SD din când în când pentru a spori performanța și a reduce aglomerația. Urmați procedura simplă de mai jos pentru a efectua această activitate pentru un telefon Android.

Faceți o copie de rezervă a datelor dvs.

Formatarea cardului SD va șterge toată memoria acestuia, ceea ce înseamnă că veți pierde accesul la toate informațiile stocate. Este mai bine să faceți mai întâi o copie de rezervă a acestor date.

Google va face gratuit o copie de rezervă a cardului SD și a altor date ale telefonului. Dacă aveți o mulțime de imagini și videoclipuri, puteți activa sincronizarea automată cu Google Photos pe cloud.

Pentru datele rămase, accesați Setările telefonului, unde puteți vizualiza o opțiune pentru „Copiere de rezervă și resetare”. care este o caracteristică comună disponibilă cu telefoanele Samsung Galaxy, Oppo, OnePlus și Motorola.

Telefoanele HTC au o aplicație „HTC Backup”. În mod similar, trebuie să vă adresați site-ului web specific al producătorului receptorului pentru instrucțiuni despre efectuarea unei copii de rezervă a oricărui alt dispozitiv.

Aplicație de backup HTC

Dacă nu doriți să faceți o copie de rezervă a informațiilor dvs. pe serverele Google, puteți utiliza aplicații de la terți pentru a face backup pentru cardul SD.

Formatarea unui card SD

Scoateți panoul din spate al telefonului (sau scoateți tava pentru cartela SIM). Puteți localiza cu ușurință cardul SD aici. Înainte de formatare, asigurați-vă că a fost introdus corect odată.

Localizarea Sd Card Android = telefon

Navigați la opțiunea „stocare și USB” a telefonului. Faceți clic aici pentru a accesa detaliile cardului SD.

Stocare și telefon USB Android

Singurul link comun pentru toate telefoanele Android este că puteți localiza opțiunea de formatare a cardului SD din Setări. În funcție de modelul receptorului, acesta poate fi localizat sub un nume diferit.

De exemplu, pentru telefoanele Samsung Galaxy, opțiunile de stocare și USB sunt separate, pe care le puteți accesa direct din meniul „format card SD”.

Card SD Samsung Galaxy Format

Pentru majoritatea celorlalte telefoane Android, ar trebui să puteți naviga la detaliile cardului SD. Ar trebui să citească în mod clar cantitatea de date de stocare utilizate. Apoi trebuie să faceți clic pe „stocare portabilă” pentru mai multe opțiuni.

Vizualizați informațiile despre cardul SD

În pasul următor puteți vizualiza o pictogramă cu trei puncte de unde puteți accesa setările cardului SD.

Setări Card SD

Dacă utilizați Android Marshmallow, Nougat sau Oreo, ar trebui să vedeți opțiunea pentru „format ca stocare portabilă”. Pentru versiunile mai vechi de Android, veți vedea „format ca intern”. Faceți clic pe butonul „Ștergeți și formatați” și așteptați câteva minute.

Formatează ca card SD portabil de stocare

Procesul poate dura ceva timp dacă aveți o mulțime de date stocate de formatat. Fii răbdător.

Formatarea cardului SD în curs

Programul de memorie interioară a aplicației va calcula spațiul total pe telefon cu un card SD formatat. În funcție de modelul telefonului dvs., este posibil să vedeți starea de „succes”. Atâta timp cât memoria totală a cardului SD este ștearsă, puteți presupune în siguranță că aveți acum un card SD complet nou.

Dacă mai există spațiu rezidual, puteți presupune că unele partiții ale cardului SD au fost corupte. În acest caz, este mai bine să înlocuiți cardul SD sau să repetați ocazional întreaga procedură descrisă aici. O dată pe lună este recomandabil.

Recalcularea spațiului de stocare Sdcard

Pot folosi un card SD deteriorat?

Da, poti. Atâta timp cât cardul SD este lizibil pe telefon sau computer, acesta poate fi utilizat cu precauții regulate. Cu toate acestea, este mai bine să faceți o copie de rezervă a datelor cardului SD deteriorat și să o înlocuiți cu alta.

Concluzie

Deși cardurile SD nu sunt atât de scumpe, nu trebuie să le aruncați doar pentru că nu funcționează conform așteptărilor. De exemplu, chiar dacă nu doriți să utilizați un card SD pe un telefon mobil, îl puteți folosi pentru a alimenta un computer Raspberry Pi.

Ce alte metode / aplicații ați folosit pentru a formata cardul SD al telefonului? Vă rugăm să împărtășiți comentariile.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x