Cum să vă găzduiți propriul server Minecraft

Cum să vă găzduiți propriul server Minecraft

⌛ Reading Time: 4 minutes

Minecraft este încă un joc foarte popular și o mare parte a atracției din spatele său este capacitatea de a găzdui și de a rula propriile servere. Este surprinzător de simplu să găzduiți un server Minecraft și puteți obține unul care rulează rapid.

Acest ghid acoperă una dintre numeroasele modalități de a rula un server Minecraft, dar această metodă este una dintre cele mai simple și stabile setări de server posibile.

Înainte de a începe

Dacă intenționați doar să rulați un server Minecraft în rețeaua dvs. locală, aceasta nu este o problemă, dar dacă doriți ca oamenii să poată juca pe serverul dvs. pe internet, va trebui să găsiți găzduire pentru serverul dvs.

Există o mulțime de opțiuni excelente pe care le puteți folosi pentru a vă găzdui serverul Minecraft: Linode și DigitalOcean sunt de obicei un pariu sigur. Veți avea nevoie de un VPS (Virtual Private Server) pentru a găzdui Minecraft. Nu puteți găzdui pe găzduire partajată ieftină, de obicei concepută pentru găzduirea de site-uri web simple.

De asemenea, veți găzdui serverul pe Linux. Deși este posibil să rulați un server Windows Minecraft, Linux este mai ieftin de găzduit și, în general, este mai ușor de întreținut. Ubuntu este o alegere solidă când vine vorba de o distribuție. Este destul de prietenos pentru începători, stabil și are o comunitate activă pentru a vă ajuta, dacă aveți nevoie de el.

Totul de aici presupune că aveți găzduire și că v-ați conectat la un terminal, fie prin SSH, fie printr-o interfață web furnizată de gazda dvs. Orice gazdă VPS bună vă va permite accesul la terminal.

Instalați dependențele

Veți avea nevoie de câteva pachete software înainte de a putea rula serverul Minecraft. Le puteți instala direct cu managerul de pachete Apt de la Ubuntu. Începeți executând următoarea comandă în terminalul de pe server:

Dacă nu ați folosit niciodată un manager de pachete Linux, așteptați câteva secunde în timp ce Ubuntu instalează noul dvs. software. Vă va anunța când a terminat.

Descărcați serverul Minecraft

Configurați directorul în care doriți să rulați serverul. Nu contează prea mult. Puteți face totul din directorul dvs. de domiciliu, dacă este cel mai convenabil pentru dvs.

Pagina de descărcare Minecraft

Pe computerul obișnuit, treceți pe Pagina de descărcare a serverului Mincraft. Găsiți linkul de descărcare pentru cea mai recentă versiune a serverului Minecraft. Copiați locația link-ului respectiv cu browserul.

Înapoi în terminalul serverului, începeți să tastați linia de mai jos:

Descărcați serverul Minecraft

Inserați adresa pe care ați copiat-o, care va arăta cam așa:

Va trebui să acceptați licența Minecraft pentru a vă rula serverul. Faceți acest lucru creând un fișier în același director cu serverul dvs. Serverul va citi fișierul și va vedea că ați acceptat licența.

Scrieți un script de pornire

Nu aveți nevoie de un script de pornire, dar este mai ușor să combinați lucrurile într-un script, deci trebuie să rulați o singură comandă pentru a porni serverul. Începeți să creați un fișier nou deschizându-l cu editorul de text. Dacă nu sunteți familiarizați cu editorii de text Linux, utilizați Nano.

Apoi, completați scriptul pentru a arăta astfel:

Salvați scriptul și ieșiți din editorul de text. De asemenea, va trebui să vă faceți scriptul executabil înainte de al putea rula.

Porniți serverul

Sunteți în sfârșit gata să vă porniți serverul. Dați-i un nume pe care îl puteți identifica cu ușurință între ghilimele atunci când rulați scriptul.

Conectați-vă la serverul dvs. Minecraft

Serverul dvs. va porni și vă veți putea conecta introducând adresa IP a serverului dvs. în clientul Minecraft. Nu uitați să păstrați serverul actualizat înlocuind fișierul .jar al serverului cu versiuni noi.

Dacă intenționați să vă faceți public serverul, merită să căutați sfaturile gazdei dvs. VPS pentru a securiza serverul. De asemenea, ar fi o idee bună să activați un firewall. Ubuntu are o opțiune excelentă sub forma UFW.