Când am creat prima mea portofoliu anul trecut, l-am bazat pe ceea ce învățasem de la Routech (HTML, CSS și puțin JavaScript).

În acel moment, îmi vizionasem portofoliul doar pe localhost vizualizând fișierele de pe computerul meu local. Nu știam nimic despre cum să găzduiesc un site online.

A învăța cum să găzduiesc primul meu site web nu a fost ușor, dar a fost o experiență minunată de învățare. Dacă sunteți un dezvoltator web aspirant sau pur și simplu doriți să lansați propriul dvs. site static, atunci sper că veți găsi util acest ghid.

Pentru cine este acest ghid?

Acest ghid este destinat începători complet care doresc să găzduiască un site static (un site cu conținut fix). Voi oferi un ghid pentru următoarele:

 1. Cum se cumpără un domeniu.
 2. Cum să vă configurați domeniul pentru un furnizor extern de găzduire.
 3. Cum să vă găzduiți site-ul web cu Amazon Web Services (AWS).
 4. Cum să vă protejați site-ul web (certificare SSL) utilizând Amazon Certification Manager.

S-ar putea să existe o anumită terminologie care să fie nouă pentru dvs. Vă rugăm să continuați și să căutați termeni care nu sunt familiarizați. Am pus linkuri și explicații utile acolo unde am considerat că este potrivit.

Ce este un nume de domeniu și DNS (Domain Name System)?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web. De exemplu, thecodinghamster.com. Dar pentru un computer, un nume de domeniu este de fapt o serie de numere (o adresă IP). O adresă IP arată astfel: 123.321.0.1

Nu ne este ușor să ne amintim un șir lung de numere. Deci computerul dvs. se referă la un DNS pentru a traduce o adresă de site web bazată pe text într-o adresă IP pe care apoi o poate înțelege. Un DNS este ca un director.

Am urmărit acest videoclip extraordinar care explică numele domeniului, DNS și cum funcționează acest lucru în mai puțin de cinci minute. Vă rugăm să urmăriți primele cinci minute ale videoclipului dacă sunteți interesat:

De unde îți poți cumpăra numele de domeniu?

Puteți cumpăra un nume de domeniu de la un registrator de nume de domeniu. Prețurile încep de la câțiva dolari. Numele dvs. de domeniu este unic. Fiecare registrator de nume de domeniu oferă niveluri diferite de servicii / asistență. Dar vă puteți înregistra domeniul la orice agent de înregistrare.

Ce este un furnizor de hosting?

“Un Serviciu de găzduire pe internet este un serviciu care rulează servere de internet, permițând organizațiilor și persoanelor să furnizeze conținut pe internet. Există diferite niveluri de servicii și diverse tipuri de servicii oferite. ”

Când căutam un furnizor de găzduire pentru site-ul meu, am explorat diferite opțiuni. Prețurile au variat între 2,00 GBP – 5,00 GBP pe lună, cu diverse opțiuni de stocare de la 0,5 GB la 10 GB. Prețurile păreau rezonabile, dar tot ce voiam să fac era să găzduiesc un site static. Avea câteva imagini, fișiere HTML, CSS și JavaScript. Fără conținut dinamic.

De ce AWS?

După câteva cercetări suplimentare, am găsit AWS. AWS oferă un opțiune de nivel gratuit. În esență, primiți o mulțime de produse gratuite. Unele dintre ele expiră după 12 luni, iar altele sunt libere în perpetuitate. Singurul cost pe care îl veți suporta pentru găzduirea unui site web static este costul înființării unei zone găzduite. Acest lucru costă 0,50 USD pe lună. Așa că am mers cu AWS și mi-am configurat contul.

Lucrul grozav despre AWS este prețul și este un furnizor de hosting de încredere. Dar un lucru de reținut este că vă bazați pe documentația lor. Când am început să citesc despre serviciile oferite de AWS, a devenit rapid confuz! Am folosit AWS oficial ghidul furnizat pentru configurarea site-urilor web statice. Dar m-am trezit pierdându-mă făcând clic pe un link către un alt link și așa mai departe. Am început să cercetez alte ghiduri pentru a compensa lipsurile de cunoștințe.

Am găsit acest lucru excelent ghid de Victoria Drake.

Am urmat ghidul lui Victoria Drake alături de cel al AWS și am reușit să mă amestec. Dar existau încă câteva lucruri care nu au fost explicate, pe care sper să le concretizez.

Înainte de a continua, iată lista de sarcini:

 • Faceți câteva cercetări despre registratorii de domenii și cumpărați-vă numele de domeniu.
 • Înscrieți-vă pentru un cont gratuit cu AWS.
 • Aveți atât documentație de la AWS și Ghidul Victoria Drake este deschis. Utilizați ghidul meu pentru a vă ghida prin documentație (sperăm că are sens!).

Începem!

AWS: Creați o zonă găzduită pe ruta 53.

Traseul 53 este locul în care sunt tratate toate solicitările dvs. DNS.

Primul lucru pe care trebuie să îl configurați este zona găzduită cu Route 53. Acest lucru este foarte ușor dacă ați cumpărat domeniul dvs. prin AWS. O zonă găzduită este creată automat după ce ați achiziționat-o. Dacă ați făcut acest lucru, treceți la următoarea secțiune (Configurați cupele S3).

Cu toate acestea, dacă ați fost ca mine și ați cumpărat numele dvs. de domeniu printr-un alt registrator, vă rugăm să faceți următoarele.

Următoarea parte este cum să creați o zonă găzduită pe ruta 53 dacă nu ați cumpărat numele de domeniu de la AWS:

 1. Mergeți la Traseul 53 în consola dvs. și faceți clic pe „Creați zonă găzduită”. Completați adresa domeniului dvs., comentariul este opțional și alegeți o „zonă găzduită publică”. Faceți clic pe „Creați”.
Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

2. Odată ce zona găzduită este creată, aveți nevoie de înregistrările dvs. NS (Name Servers):

1611663610 354 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

3. Accesați registratorul de nume de domeniu și conectați-vă. În funcție de registratorul dvs., ar trebui să găsiți o secțiune în setările dvs. numită „Servere de nume” pe care să o puteți edita. Trebuie să copiați înregistrările AWS NS și să modificați înregistrările NS existente în setările domeniului dvs.

Vă rugăm să rețineți, nu copiați punctul / perioada la sfârșitul înregistrării NS. De exemplu, ar trebui să fie „ns-63.awsdns-07.com”, nu „ns-63.awsdns-07.com”.

Propagarea va dura până la 24 de ore.

Configurați cupele S3

Între timp, puteți configura cupele S3. Bucketul S3 este spațiul de stocare pentru fișierele dvs., cum ar fi index.html.

Trebuie să configurați două găleți pentru site-ul dvs. web: 1) numele dvs.domeniu.com și 2) www.numele dvs.domeniul.com.

Primul compartiment este compartimentul principal, unde vă veți încărca toate documentele, cum ar fi index.html. A doua cupă redirecționează la prima cupă. Pentru a configura cupele S3, vă rugăm să urmați documentația AWS despre cum să configurați cupa S3 ( 2: Creați și configurați găleți și încărcați date).

În plus față de documentație, există câteva lucruri de remarcat:

 • În secțiunea 2.1 (partea 2): faceți clic pe link Cum creez o cupă S3? Acesta este un ghid pas cu pas și explică toate setările pe care trebuie să le alegeți.
 • În secțiunea 2.1 (partea 3): nu trebuie să încărcați încă fișierele site-ului web. Puteți adăuga un index.html de test între timp.

Ia act de punctul final. Puteți găsi acest lucru în bucket-ul dvs. S3> fila „Proprietăți”> caseta „Gazduire web statică”. Ar trebui să arate cam așa: http://yourdomainname.com.s3-website.eu-west-2.amazonaws.com

Adăugați înregistrările Alias ​​/ „A” în Traseul 53

În cele din urmă, reveniți la Traseul 53 și deschideți zona găzduită pentru a configura înregistrările Alias. Puteți urmări documentația la „Pasul 3: Adăugați înregistrări Alias ​​pentru example.com și www.example.com”. Este destul de simplu.

Odată ce setările NS s-au propagat, site-ul dvs. este live! Veți putea vizita site-ul dvs. la adresa domeniului, de ex

Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că nu va fi sigur și veți vedea un http: // prefix în bara de adrese. Voi ajunge la asta în secțiunea următoare.

1611663611 897 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Cum să vă asigurați site-ul web sigur și ce este un certificat SSL?

Este foarte important să vă asigurați site-ul web sigur și pentru a face acest lucru va trebui să obțineți un certificat SSL. SSL înseamnă Secure Sockets Layer și folosește criptarea pentru a transfera date în siguranță între un utilizator și un site. Google va oferi, de asemenea, un impuls de clasare pentru site-urile web cu HTTPS.

Dacă securizați site-ul web cu un certificat SSL, veți vedea https: // și un simbol de lacăt în bara de adrese.

1611663611 576 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Există diferite tipuri de certificate SSL: Certificat de validare extinsă și a Certificat validat de domeniu. Pentru un site sau blog personal, este necesar doar un certificat validat de domeniu. De asemenea, nu veți vedea numele companiei dvs. în stânga barei, ca în exemplul de mai sus. Obțineți acest lucru numai dacă aveți un certificat de validare extinsă, care este mai mult pentru companiile / întreprinderile mari.

Cât costă un certificat SSL?

Am văzut o serie de modalități de a obține un certificat SSL. Puteți plăti o primă pentru un serviciu care va face acest lucru în numele dvs. sau îl puteți face gratuit cu Să criptămt. Let’s Encrypt este o autoritate oficială de certificare (CA). Dar trebuie să vă reînnoiți certificatul la fiecare trei luni, iar procesul este destul de complicat.

Nu am vrut să plătesc o primă și nici nu am vrut să mă reînnoiesc la fiecare trei luni. Convenabil, AWS poate emite certificate SSL pentru un taxa foarte mică. Plătiți 0,75 USD pentru fiecare certificat emis și durează un an.

Dacă alegeți să nu mergeți cu AWS, asigurați-vă că faceți cercetarea și alegeți un CA de încredere!

Cum obțineți un certificat SSL cu AWS?

Conectați-vă la consola AWS și navigați la Manager certificat AWS (ACM).

Asigurați-vă că schimbați regiunea din valoarea implicită (Ohio) în N. Virginia. Acest lucru nu este explicit în ghiduri și numai regiunea N. Virginia poate emite certificate. Am învățat din greu și am pierdut mult timp!

1611663611 322 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Apoi faceți clic pe „Începeți” sub „Certificate de furnizare”.

1611663612 703 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Urmează documentație cu AWS („Solicitarea unui certificat public folosind consola”) și utilizare Ghidul Victoria Drake (sub „Certificat SSL”).

Pe lângă ghiduri există puține lucruri care nu au fost pe deplin explicate:

 • Va trebui validați calitatea de proprietar al domeniului prin e-mail sau direct cu DNS. Aș sugera să verificați întotdeauna calitatea de proprietar de către Validare DNS.
 • După ce ați solicitat certificatul, veți obține ceva de acest gen (cu excepția stării în așteptare). Faceți clic pe „Export DNS Configuration file”:
1611663612 781 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Este o foaie de calcul Excel care va conține așa ceva:

1611663613 108 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un
 • Va trebui să adăugați aceste înregistrări la setările DNS împreună cu registratorul dvs. Conectați-vă și accesați setările DNS. Interfața variază în funcție de diferiți registratori, dar căutați înregistrările gazdelor dvs. sub setările DNS.
 • Faceți clic pe „Adăugați înregistrare”> tipul de înregistrare este CNAME:
1611663613 285 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Trebuie să adăugați două înregistrări: 1) Numele gazdei trebuie să fie „@”, iar numele țintei să fie valoarea Înregistrare din fișierul de configurare DNS.

1611663613 446 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

2) Numele gazdei trebuie să fie * (asterisc), iar numele țintei trebuie să fie valoarea Înregistrare din fișierul de configurare DNS.

1611663614 584 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Dacă doriți mai multe informații despre CNAME și tipurile de înregistrări, am găsit asta articol de ajutor.

Este destul de lung, dar am scos partea utilă:

„Notă: Numele gazdei se referă la prefixul dinaintea numelui domeniului. Pentru a crea o înregistrare necompletată, utilizați un @ în câmpul Hostname. Acesta reprezintă un prefix gol (deci numele se potrivește exact cu numele domeniului; de exemplu divapirate.com). Numele de gazdă @ este denumit și rădăcina domeniului. Un * (asterisc) în Hostname este un wildcard și reprezintă orice prefix. De exemplu, crearea unei înregistrări pentru * .divapirate.com va indica .divapirate.com către adresa IP furnizată. ”

Trebuie doar să așteptați verificarea. Pentru mine, a durat aproximativ o oră.

Cum adăugați certificatul SSL?

Cu AWS puteți adăuga certificat SSL pe site-ul dvs. web prin configurare CloudFront. CloudFront este excelent pentru a vă accelera site-ul. Am folosit Documentație AWS și Ghidul Victoria Drake (căutați sfaturile ei utile).

Vă rugăm să rețineți, când creați distribuția CloudFront, există un meniu derulant pentru a adăuga certificatul SSL. Dacă vi s-a emis deja un certificat SSL, acesta va fi completat în meniul derulant.

1611663614 72 Cum sa va gazduiti site ul static cu AWS Un

Starea dvs. din tabloul de bord CloudFront ar trebui să se schimbe în „Activat”. Acest lucru nu este instantaneu și durează puțin.

Aproape acolo…

În cele din urmă, trebuie să obțineți Numele domeniului din distribuția CloudFront. Ar trebui să fie ceva de genul acesta dsfdser83543.cloudfront.net.

Reveniți la Ruta 53> zona găzduită> schimbați ambele înregistrări Alias ​​(țintă Alias) la numele de domeniu CloudFront.

Voila! Ați găzduit primul dvs. site static securizat cu AWS.


Sper că ați găsit acest lucru util. Dacă aveți întrebări sau doriți doar să vă salut, găsiți-mă pe Twitter @PhoebeVF

Un mare mulțumire Victoria Drake pentru ghidul ei. Pentru un tutorial mai avansat despre acest subiect, vă rugăm să consultați articolul Victoria: „Găzduirea site-ului static cu AWS S3, Route 53 și CloudFront”.

Ilustrații oferite de https://undraw.co