Cum să vă gestionați notificările pe Android

Featured Image Manage Notifications Android
⏱️ 11 min read

Te confrunți cu supraîncărcarea notificărilor pe dispozitivul tău Android? Verificarea acestor alerte una câte una este o mare pierdere de timp. Pentru a rămâne concentrat, trebuie să gestionați mai eficient aceste întreruperi. În acest ghid complet, vă oferim soluțiile pentru cele mai frecvente probleme de notificare și vă arătăm cum să vă gestionați notificările pe Android.

1. Notificare sistem Android

În timp ce aplicațiile individuale sunt văzute ca un vinovat major, notificările sistemului Android sunt cele care sunt responsabile pentru cea mai mare parte a spam-ului. Pe un ecran Android deblocat, există trei zone care vă oferă notificări separate de sistem.

  • Alerte din bara de stare într-o zonă din partea de sus
  • Sertarul de notificări într-o zonă din mijloc
  • Notificări de jos într-o zonă din partea de jos
Gestionați notificări Tipurile de notificări ale sistemului Android

Odată ce cunoașteți zona exactă în care primiți alertele, acestea pot fi modificate din setările sistemului. Această aplicație Setări este de obicei reprezentată de o pictogramă roată și puteți gestiona individual diverse surse de notificare pentru „bara de stare”, „sertarul de notificări” și „tava de jos”.

Există anumite aplicații de sistem Android pe care nu ar trebui să le dezactivați niciodată: afișajul SIM, alertele privind starea bateriei, conectivitate Wi-Fi, date mobile și, poate, Torch. Dar dacă aceste alerte provin din surse precum „Talkback” sau „Accuweather”, pot fi dezactivate în siguranță.

2. Tipuri de notificări

Există diferite tipuri de notificări de sistem sau aplicații care apar pe un ecran Android. Pe cele mai importante le-am enumerat aici.

Ecran de blocare

De la Android 5.0 înainte, toate dispozitivele permit afișarea notificărilor pe ecranul de blocare. De obicei, ca implicit, ecranul de blocare ascunde orice conținut sensibil, cum ar fi mesajele text. Dar dacă apar, le puteți dezactiva prin „Setări -> Aplicații și notificări”.

Android Gestionați ecranul de blocare a notificărilor

Setări rapide

Meniul Setări rapide de pe Android poate fi accesat cu ușurință trăgând în jos partea de sus a ecranului sau dintr-un meniu asemănător creionului. Are funcții importante ale sistemului, cum ar fi Wi-Fi, date mobile, modul Avion, starea bateriei, Bluetooth, lanternă și multe altele.

Ecranul de start

A nu se confunda cu ecranul de blocare, notificările de pe ecranul de pornire sunt vizibile vizibil în sertarul de notificări după ce glisați ecranul spre stânga.

unnamed file 29

Vedeți notificări frecvente de la o sursă nedorită în sertarul de notificări? Tot ce trebuie să faceți este să „apăsați lung” pe notificarea pentru aplicație și să mergeți la secțiunea „gestionare” a acesteia pentru a o dezactiva. Aceasta este cea mai rapidă tehnică pentru a face față problemei de supraîncărcare a aplicației și vom acoperi mai multe dintre aceste trucuri mai jos.

Gestionați notificările Android Dezactivați aplicația

Notificare plutitoare

Multe notificări Android apar într-o fereastră plutitoare, ceea ce poate fi enervant pentru aplicațiile mai puțin utilizate. Dar vă economisesc timp pentru a nu fi nevoit să derulați mai departe.

Gestionați notificări Notificări flotante Android

Puteți dezactiva complet aceste ferestre plutitoare din „Setări” nepermițând nicio previzualizare. Dacă trebuie să aveți notificările flotante pentru unele aplicații importante, activați-le numai pentru acele aplicații.

Gestionați notificările Android Floating Previews

Notificări cu atenție

Similar notificărilor plutitoare, notificările heads-up apar în secțiunea de sus pentru o scurtă clipă. Dacă nu interacționați prompt cu aceste notificări, acestea vor fi adăugate în sertarul de notificări pentru a le verifica mai târziu.

Gestionați notificările Android Headsup

Asigurați-vă că foarte puține aplicații au starea de notificare, deoarece folosesc tonuri de apel, pot vibra și vă pot interfera serios cu munca.

Notificări Nu deranjați

Așa cum sună, notificările „nu deranja” vor opri apelurile și mesajele primite odată activate și sunt foarte importante pentru confidențialitatea de care aveți atât de necesar. Această funcție poate fi accesată și din „Aplicații și notificări” din „Setări”. Puteți personaliza această funcție pentru a permite apeluri și mesaje de la contactele dvs. preferate, care pot fi membri ai familiei și/sau contacte de urgență.

Gestionați notificările Android Do Not Disturb

Insigne pentru pictograma aplicației

Pe dispozitivele cu Android 12 și versiuni ulterioare, notificările din tava de jos pot fi extinse în continuare folosind „insigne pictograme aplicației”. Doar apăsați lung pe aplicația în cauză pentru ca aceasta să se extindă în mijloc pentru a afișa detaliile complete.

3. Cum să personalizați notificările pentru aplicații individuale

Pentru a accesa oricare dintre aceste notificări personalizate, accesați „Gestionați notificările” din „Setări” și faceți clic pe una dintre aplicațiile în cauză. Puteți decide dacă notificările ar trebui să fie permise pe ecranul de blocare sau să fie păstrate pe banner. De asemenea, puteți dezactiva toate notificările pentru aplicațiile pe care nu le utilizați frecvent.

Gestionați notificările Android Dezactivați notificările aplicației

4. Personalizați sunetele de notificare

Dacă aveți nevoie să personalizați setările de sunet pentru aplicații individuale, puteți găsi secțiunea „Sunet și vibrații” din Setări, care vă ajută să urmăriți alertele de sunet pe care le alegeți.

Gestionați notificări Setările de sunet Android

Folosind un glisor, puteți modifica butoanele de volum pentru notificările sonore ale aplicației. Puteți personaliza în continuare dacă doriți ca telefonul să vibreze cu notificarea aplicației. Dezactivați notificarea aplicației dacă nu aveți prea multă nevoie de aplicație.

De asemenea, puteți modifica tonul de apel de notificare pentru aplicație în funcție de selecția de muzică disponibilă sau puteți adăuga propriul fișier muzical.

Gestionați notificări Notificări Android Setări Ton de apel

5. Aplicații de notificare terță parte

Doriți mai multă personalizare pentru aplicațiile dvs. decât opțiunile implicite? Există câteva aplicații bune de la terți, care vă oferă capabilități mai avansate. Unul dintre ei este Setări rapide de jos. Vă ajută să vă personalizați ecranul din partea inferioară.

Pentru a utiliza aplicația, trebuie să configurați anumite permisiuni din meniul „serviciu de accesibilitate” al telefonului. De asemenea, are nevoie de permisiuni pentru a modifica setările sistemului.

Gestionați notificări Parte de jos Setări Permisiuni

Spre deosebire de funcțiile încorporate ale Android, această aplicație are o capacitate de înscriere pe lista neagră care oprește complet toate notificările de la anumite aplicații.

Gestionați notificările Android Bottom Quick List

Doriți să controlați sunetele de notificări ale aplicației? Aplicația are o funcție care vă permite să controlați volumul notificărilor cu un glisor, împreună cu luminozitatea, redarea media, alarmele și soneria.

Gestionați notificări Volumul notificărilor Android

Power Shade este o altă aplicație utilă care vă ajută să controlați aspectul și vizibilitatea ecranului dispozitivului dvs. Android.

Pentru a lucra cu Power Shade, trebuie să-l activați din Setări sistem.

Gestionarea notificărilor Setări Android Power Shade 1

În timp ce aplicația rulează, vă puteți personaliza machetele, culorile, ferestrele pop-up și declanșatoarele de margine pentru dispozitiv în anumite aplicații.

Următorul sertar de notificări a fost modificat foarte mult folosind Power Shade. dacă nu vă place zona de notificări implicite a telefonului dvs., aplicația va aduce o schimbare majoră.

Gestionați notificările Android Power Shade activat

6. Istoricul notificărilor

Cele mai multe istorice de notificări pentru un sertar de aplicații Android nu merg mai departe de o zi. Dacă doriți să urmăriți toate notificările dvs. într-o anumită perioadă de timp, verificați dacă dispozitivul dvs. are un ecran „jurnal de notificări”. Dacă nu, există câteva soluții prin care puteți încerca să preluați toate notificările anterioare.

7. Controale granulare de notificare

Majoritatea dispozitivelor Android în prezent acceptă notificări granulare, cum ar fi „Răspunsuri inteligente”, care nu necesită mesaje din aplicație în sine. O altă caracteristică este modul motocicletă care vă permite să răspundeți la mesaje și apeluri în timp ce conduceți un vehicul cu două roți. Nu vă recomandăm în mod categoric să conduceți și să trimiteți mesaje în același timp, dar dacă trebuie să răspundeți cuiva în timp ce sunteți în mișcare, puteți utiliza o funcție în care apelul telefonic este răspuns doar când motocicleta este oprită.

Gestionați notificări Notificări pentru motociclete Android

Cu aplicațiile care oferă mementouri constante utilizatorilor, precum și texte de la contacte neimportante și alerte de sistem necesare, este posibil să fii obligat să dezactivați totul.

Acum că am învățat să ușurăm întreruperile de la notificările inutile, consultați aceste aplicații, care pot ajuta o persoană să scape de dependența de porno și să blocheze apelurile spam pe Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x