Cum să vă gestionați setările de sunet Windows 10

Cum să vă gestionați setările de sunet Windows 10
⏱️ 3 min read

Cum setările de sunet sunt setate pe computerul dvs. Windows 10 s-ar putea să nu fie atât de importante pentru dvs., dar de ce să vă mulțumiți cu mai puțin? Cu câteva modificări ici și colo, puteți îmbunătăți calitatea sunetului computerului.

Puteți face lucruri precum schimbarea efectelor de sunet, dezactivarea îmbunătățirilor audio, modificarea sunetelor individuale ale aplicației și multe altele. Totul va depinde de ceea ce folosiți cel mai mult computerul.

Cum se schimbă efectele de sunet pe Windows 10

Pentru a regla efectele sonore, apăsați Victorie + Eu (aceasta va deschide Setări) și accesați „Personalizare -> Teme -> Sunete”. Pentru un acces mai rapid, puteți face clic dreapta pe pictograma difuzorului și alegeți Sunete.

Sub Sound Scheme, faceți clic pe meniul derulant și alegeți între „Windows Default” sau „No Sounds”. În Program Evenimente puteți merge cu o mare varietate de sunete. Dacă doriți să auziți cum arată sunetul sub Sunete, faceți clic pe butonul „Test”.

Cum să dezactivați îmbunătățirile audio Windows 10

La fel cum ați făcut înainte, deschideți panoul de control al sunetului făcând clic dreapta pe pictograma difuzorului. Faceți clic pe Sunete, urmat de fila Redare. Faceți clic dreapta pe opțiunea Difuzoare și faceți clic pe Proprietăți.

sunete-difuzoare

După ce vă aflați în Proprietățile difuzoarelor, faceți clic pe fila Îmbunătățiri și bifați caseta pentru opțiunea care spune „Dezactivați toate îmbunătățirile”.

îmbunătățiri ale sunetului

Dacă v-ați conectat dispozitivul și sunetul nu funcționează, faceți clic pe Anulare și ar trebui să fiți readus la Proprietăți sunet. Faceți clic pe fila Redare, alegeți un alt dispozitiv implicit și nu uitați să selectați caseta „Dezactivați toate îmbunătățirile”.

Cum se activează Windows Sonic

Înainte de a începe să utilizați Windows Sonic, va trebui să dezactivați efectele sonore pe care le-ați activat. După ce le-ați dezactivat, faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului și faceți clic pe opțiunea Open Volume Mixer.

sunet-tabspatial

Faceți clic pe difuzoare și ar trebui să apară caseta Proprietăți difuzor. Selectați fila Sunet spațial și faceți clic pe meniul derulant. În meniu, alegeți „Windows Sonic pentru căști” și asigurați-vă că ați selectat opțiunea de sunet surround virtual 7.1 care se află chiar sub meniul derulant. Nu uitați să faceți clic pe OK.

Cum se reglează volumul pentru o anumită aplicație

sunet-aplicații

Oferirea aplicațiilor pe care le utilizați propriul nivel de volum personal este o sarcină ușoară și rapidă. Faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului, selectați Open Volume Mixer și va apărea nivelul de volum pentru aplicațiile pe care le-ați deschis. Doar reglați glisorul pentru fiecare aplicație în consecință și bucurați-vă de noile setări de volum.

Cum se actualizează driverele audio pentru a remedia dispozitivele audio problematice

Păstrarea actualizată a driverelor audio este întotdeauna o idee bună, deoarece vă poate ajuta să evitați probleme de sunet nedorite. Pentru a le actualiza, apăsați Victorie + X, și faceți clic pe Device Manager. Faceți dublu clic pe intrările și ieșirile audio și găsiți dispozitivul al cărui sunet nu este cel mai bun.

sunete-drivere

Faceți clic dreapta pe dispozitiv și selectați actualizarea driverului. Când apare noua fereastră, selectați Căutați automat software-ul driverului actualizat și urmați pașii care vor apărea pe afișajul dvs.

Concluzie

Există diverse sfaturi pe care le puteți urma pentru a îmbunătăți sunetul computerului. Totul depinde de dorințele și nevoile tale specifice. Cum păstrați sunetul computerului perfect? Împărtășiți sfaturile dvs. cu noi în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...