de Nick Karnik

Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de depanare

Cum sa va imbunatatiti abilitatile de depanare

Toți scriem cod care se rupe la un moment dat. Aceasta face parte din procesul de dezvoltare. Când întâmpinați o eroare, este posibil să simțiți că nu știți ce să faceți. Cu toate acestea, chiar și cei mai experimentați dezvoltatori introduc erori și erori care le rup codul. La urma urmei, suntem oameni.

Important este să învățați din aceste greșeli și să evitați repetarea acestora dezvoltând tehnici care să vă îmbunătățească abilitățile de programare și depanare. Erorile sunt în primul rând logice sau sintactice. Unele dintre ele se manifestă prin excepții sau blocări, în timp ce altele pot fi observate numai atunci când se utilizează software-ul.

Iată câteva dintre greșelile pe care le fac dezvoltatorii

Eșec la înregistrarea mesajelor

Unul dintre cele mai inutile scenarii pe care le puteți întâlni este atunci când programul dvs. se blochează și nu există mesaje de eroare care să indice ce a mers prost. Primul pas este să identificați dacă programul se blochează la început sau în timpul rulării. Puteți realiza acest lucru imprimând un simplu mesaj jurnal la terminal la începutul codului.

Dacă nu vedeți mesajul jurnal, cel mai probabil programul dvs. se blochează în timpul încărcării și este posibil o problemă legată de dependență sau de construire.

Dacă vedeți mesajul dvs., trebuie să vă restrângeți la vecinătatea generală a blocării. Cel mai bun mod este să plasați strategic unele mesaje de jurnal în întregul program, în funcție de cât de multe informații aveți despre calea de execuție până când se blochează. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să vedeți ce mesaje sunt tipărite.

Nu se citesc mesajele de eroare

Mesajele de excepție din front-end sunt de obicei afișate pe interfața de utilizare sau pe consola pentru dezvoltatori. Uneori, aceste mesaje sunt vizibile în backend prin terminal sau prin fișiere jurnal. Indiferent de locul în care apar aceste erori, noii dezvoltatori sunt intimidați de acestea și nu își iau timpul să le citească.

Acesta este motivul numărul unu pentru care depanarea durează mai mult pentru mulți dezvoltatori. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă alocați timp pentru a citi mesajul de eroare din fața dvs., lăsați-l să se scufunde și să-l procesați temeinic.

Nu se citesc fișierele jurnal de sistem

Unele programe generează fișiere jurnal sau scriu în jurnalul de evenimente al sistemului. Există adesea informații utile în aceste jurnale. Chiar dacă nu vă spune exact ce este în neregulă, ar putea exista un mesaj de avertizare sau de eroare sau chiar un mesaj de succes care să ofere un indiciu despre ceea ce s-a întâmplat înainte ca eroarea să apară.

Eșecul scrierii jurnalelor de urmărire

Urmărirea urmează fluxul și datele programului. Scrierea mesajelor de urmărire în întregul program vă ajută la simplificarea procesului de depanare. Jurnalele de urmărire sunt o modalitate ușoară de a urmări execuția programului pe tot parcursul rulării aplicației.

Eșecul de a face modificări incrementale, de a le construi și de a le testa

Mulți dezvoltatori scriu bucăți mari de cod înainte de a-l construi și testa. Timpul pentru găsirea erorilor crește proporțional cu cantitatea de cod care a fost modificată. Ar trebui să vă străduiți să faceți modificări incrementale, să le construiți și să le testați cât mai des posibil. Acest lucru vă va asigura că nu veți ajunge într-o situație în care s-a scris mult cod înainte de a descoperi că programul dvs. nu funcționează.

Adesea, chiar îmi voi refactura codul pentru a simplifica ceea ce am scris.

Eșecul scrierii automatizării testului

Testele unitare și automatizarea testelor de la cap la cap vă permit să prindeți erori potențiale pe măsură ce se întâmplă. Unul dintre motivele pentru care pauzele de cod existente este că dezvoltatorii își refactorizează codul atunci când au o acoperire redusă a testului, ceea ce înseamnă că toate modificările nu sunt testate automat.

Nu se folosește metoda eliminării

Dacă nu puteți identifica cauza principală a problemei dvs., trebuie să utilizați metoda de eliminare. Puteți comenta noi blocuri de cod pentru a vedea dacă erorile se opresc. Eliminarea blocurilor de cod vă va ajuta să vă apropiați de diagnosticarea problemei.

Puteți forma o anumită ipoteză și puteți încerca să o demonstrați sau să o respingeți. De multe ori o simplă presupunere vă poate împiedica să găsiți erori.

Copierea și lipirea din StackOverflow

Adesea dezvoltatorii copiază și lipesc codul din depășirea stivei fără a înțelege ce face. Acest lucru are atât de multe efecte adverse. În primul rând, este important să fiți atenți la ceea ce intră în aplicația dvs.

Mai des decât mi-aș dori, când scriu o întrebare pe StackOverflow și mă gândesc cum să o articulez eficient, ajung să răspund la propria mea întrebare!

În mod similar, uneori când vorbesc cu alți membri ai echipei, ajung să-mi răspund la propria întrebare. Acest lucru se întâmplă pentru că te obligă să te gândești la soluția ta.

Nu reușesc să-și rezolve din nou problema

Una dintre cele mai reușite tehnici de depanare pe care le-am găsit este să încerc să trec prin soluția dvs. din nou și din nou și, în unele cazuri, să încercați să reimplementați anumite funcționalități de la zero. Acest lucru vă obligă să găsiți potențiale probleme recreând implementarea.

Eșec la retrogradare

În mod normal, dacă puteți izola simptomele într-o anumită zonă, puteți începe să urcați în stiva de apeluri pentru a verifica toate variabilele și valorile așteptate. Acest lucru vă poate determina rapid să descoperiți părți ale programului în care lucrurile se comportă în mod neașteptat.

Imposibilitatea de a afla depanatorul

În cele din urmă, cea mai bună investiție pe care o poți face în tine este să înveți să folosești un depanator. Toate IDE-urile vin cu depanatoare puternice. Urmează aceleași concepte de bază. Acestea vă permit să opriți programat execuția aplicației dvs., fie la început, fie într-o anumită parte a fluxului de programe.

Există, de asemenea, o mulțime de instrumente de depanare care vă pot ajuta în acest proces.

Dacă acest articol a fost de ajutor, ??? și Follasă-mă pe Twitter.

Extensii GitHub pentru a vă spori productivitatea
Iată extensiile GitHub pe care le folosesc. Acestea vă vor permite să vă îmbunătățiți productivitatea pe GitHub. Vă rugăm să împărtășiți …medium.freecodecamp.org