Cum să vă îmbunătățiți latența rețelei pentru jocuri

Cum să vă îmbunătățiți latența rețelei pentru jocuri
⏱️ 6 min read

Latența, în termeni simpli, este întârzierea dintre trimiterea unui mesaj și primirea acestuia. Măsurăm latența unei scrisori de primă clasă în zile. Măsurăm latența pachetelor de internet în mii de secundă sau în milisecunde. Unele latențe sunt imposibil de evitat: dacă nimic altceva nu limitează latența, viteza luminii reprezintă o limită de viteză finală. Deși nu putem elimina niciodată complet latența, de multe ori putem îmbunătăți latența rețelei cu metodele menționate mai jos.

Latența este introdusă prin hardware-ul folosit pentru a transmite pachete, software-ul folosit pentru a direcționa pachetele respective și destinația de primire a pachetelor. Problemele de rețea, cum ar fi pierderea de pachete, hardware copleșit sau lățimea de bandă insuficientă vor crește, de asemenea, latența.

Cum se reduce latența

Primul și cel mai bun mod de a evita latența este să lucrați cu un furnizor de servicii de internet de încredere. ISP-ul dvs. setează latența minimă pe care o puteți atinge. Chiar dacă eliminați fiecare microsecundă de latență din rețeaua dvs. de domiciliu, nu veți putea comunica cu serverele externe mai rapid decât poate comunica hardware-ul ISP-ului dvs. Deci, dacă trebuie să aveți cel mai mic ping și cel mai rapid timp de comunicare, lucrați cu un ISP care va face ca viteza conexiunii dvs. să fie prioritatea lor. Cu toate acestea, în multe țări din întreaga lume – în primul rând Statele Unite, sunteți blocat cu orice poate furniza infrastructura de comunicații datată a orașului, indiferent de ceea ce sunteți dispus să plătiți.

Dar dacă aveți probleme de latență, acestea sunt probabil agravate de configurarea rețelei dvs. de domiciliu. Pentru a reduce latența în rețeaua dvs. de acasă, există o varietate de cele mai bune practici pe care doriți să le urmați.

1. Utilizați Ethernet

La fel cum internetul prin cablu este mai rapid decât internetul prin satelit, Ethernet este mai rapid decât Wi-Fi. Standardul optim actual este Cat-6e. Pentru o latență redusă, prima dvs. alegere ar trebui să fie întotdeauna conexiuni prin cablu, chiar și atunci când este dificilă sau incomodă. Dacă este cu adevărat imposibil să utilizați o conexiune prin cablu, apropiați-vă de router. Îndepărtați sau evitați orice obstacole între computer și antenele routerului. Dacă puteți vedea antenele routerului de pe antenele computerului dvs., sunteți bine. Poziționați antenele Wi-Fi externe perpendicular pe cea mai bună transmisie.

2. Evitați interferențele

Reduceți latența rețelei pentru graficul de canale Wi Fi pentru jocuri

Obiectele dintre computerul dvs. și routerul dvs. pot degrada semnalul dramatic, motiv pentru care le eliminăm. Dar interferențele electronice invizibile își pot juca și ele rolul, mai ales în banda aglomerată de 2,4 GHz. Cu condiția să fiți bine poziționat, este mai bine să utilizați banda mai puțin populară de 5 GHz. De asemenea, veți dori să alegeți cel mai gol canal Wi-Fi pe care îl puteți găsi în setările de configurare ale routerului, care vor varia în funcție de setările routerelor din apropiere.

3. Limitați traficul de rețea

Reduceți latența rețelei pentru traficul de rețea pentru jocuri

Imaginați-vă că sunteți la o petrecere aglomerată. Toată lumea vorbește, râde, se distrează bine. Mediul este minunat, dar este greu să ai o discuție lungă. De ce? Toate conversațiile care se suprapun îngreunează auzirea conversației. Aceeași analogie se aplică și rețelelor de domiciliu. Cu cât mai multe dispozitive comunică simultan – cu atât mai mulți oameni vorbesc simultan – cu atât este mai greu să trimiți mesajul corect. Reduceți pe cât posibil comunicarea prin alte dispozitive. În timp ce puteți scoate dispozitivele din rețea, majoritatea routerelor oferă instrumente de calitate a serviciilor (QoS) pe care le puteți aplica pentru a limita suprapunerea comunicării în funcție de dispozitiv și aplicație. De exemplu, puteți seta o regulă QoS care să ofere întotdeauna viteza maximă desktopului dvs. de joc, reducând viteza alocată altor dispozitive, dacă este necesar.

4. Lățime de bandă și hardware adecvate

Reduceți latența rețelei pentru hardware-ul de rețea pentru jocuri

O rețea cu latență redusă are nevoie de hardware de înaltă calitate. Majoritatea routerelor de consum nu vă vor oferi cele mai mari numere de latență, dar modelele mai scumpe au performanțe bune. Dacă doriți cea mai mică latență a rețelei de domiciliu, va trebui să utilizați hardware de comutare și rutare comercială. Asigurați-vă că primiți hardware care oferă cel mai nou standard de conectivitate acceptat de dispozitivele dvs.

Routerul și conexiunea la internet trebuie, de asemenea, să furnizeze lățimea de bandă adecvată pentru cazul dvs. de utilizare. Dacă ai trei copii care difuzează YouTube simultan în timp ce încerci să joci Overwatch pe o conexiune de 25 Mbps, o să te simți prost. Plătiți pentru cea mai mare viteză pe care o puteți permite în mod rezonabil. Când pachetele nu trebuie să aștepte lățimea de bandă disponibilă pentru a părăsi rețeaua, latența dvs. va scădea semnificativ.

5. Eliminați proxy-urile și VPN-urile

Reduceți latența rețelei pentru jocuri Eliminați proxy-ul

Cel mai lung pas în orice proces de comunicații este timpul necesar semnalului pentru a călători între noduri peste cabluri. Cu cât trimiteți mai multe noduri, cu atât călătoria va dura mai mult. Acest lucru este adevărat chiar dacă nodurile sunt în aceeași cameră. În timp ce latența este mai mică, timpul necesar pentru a „sări” un mesaj de la un nod la altul este oarecum ireductibil. Pentru a elimina această întârziere, trebuie să eliminați nodurile intermediare. Eliminați orice proxy sau VPN din lanțul dvs. de comunicații.

Sfaturile de mai sus ar trebui să vă ajute să îmbunătățiți latența rețelei și să vă îmbunătățiți experiența de joc. Ce alte sfaturi am ratat?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...