O întrebare pe care mi-o pun tot timpul aici Clasa Centrală este: sunt cu adevărat gratuite cursurile Coursera?

Interfața cu utilizatorul Coursera este concepută în mod intenționat pentru a împinge cursanții către ofertele plătite ale Coursera. De multe ori îi încurcă pe noii cursanți cu privire la conținutul care este de fapt gratuit pe platformă și la modul de înscriere la acesta.

Deoarece am răspuns la această întrebare de sute de ori înainte, am decis să scriu un articol care să clarifice acest lucru. Voi încerca, de asemenea, să răspund la câteva întrebări de bază despre Coursera și să actualizez regulat acest articol pe măsură ce Coursera își schimbă politicile și interfața de utilizare.

Dacă intenționați să recomandați Coursera cuiva, poate îl puteți îndrepta și către acest articol.

Ce este Coursera?

Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera
Pagina de pornire Coursera

Coursera este un furnizor de educație online care oferă cursuri online, cunoscute popular ca „MOOCs” sau Massive Open Online Courses, de la universități de top din întreaga lume.

În prezent, Coursera are 150 de astfel de parteneri universitari din 29 de țări din întreaga lume. Acești parteneri includ Stanford, Duce, Penn, Princeton, Michigan, Peking, și HEC Paris. Coursera a început și parteneriatul cu companii precum IBM, Google, și PwC care lansează cursuri online pe platforma Coursera.

Puteți obține un certificat Coursera gratuit?

Certificatele erau gratuite în primele zile ale Coursera. Din păcate, nu puteți obține un certificat gratuit pentru completare Cursuri Coursera acum. Furnizorii MOOC din întreaga lume au oprit oferire certificate gratuite pentru finalizarea cursurilor lor online.

Coursera este încă gratuită?

Da și nu. Există cu siguranță câteva cursuri pe cursuri pe Coursera care sunt plătite numai. Exemple de acestea ar fi Abilități de scriere pentru liderii de inginerie sau Computarea, stocarea și securitatea Google cu platforma Google Cloud. În acest moment, nu sunt sigur cât de multe dintre aceste tipuri de cursuri sunt acolo.

La momentul scrierii acestui articol, marea majoritate a cursurilor au un element „gratuit” – în majoritate videoclipurile sunt vizionate gratuit, dar trebuie să plătiți dacă doriți acces la sarcini și certificate gradate.

Dacă căutați cursuri gratuite pe site-ul web Coursera, veți vedea o notă lipicioasă în partea de sus a rezultatelor căutării, care spune practic ceea ce am menționat. Cu toate acestea, Coursera mai are câteva cursuri pentru care chiar și sarcinile gradate sunt complet gratuite.

Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera
Rezultatele căutării pentru „cursuri gratuite” pe Coursera

Nu uitați să auditați

Coursera apelează accesul la porțiunile gratuite ale unui curs „auditarea cursului”. Am întâlnit prima dată acest concept de audit când am mers la Georgia Tech, unde am obținut masteratul în informatică. Am obținut diploma de licență în India și nu aveam conceptul de audit acolo.

Iată o definiție rapidă dintr-un Întrebări frecvente despre universitate

Auditarea unui curs permite unui student să urmeze o clasă fără a beneficia de o notă sau un credit pentru un curs.

Deci, atunci când încercați să vă înscrieți gratuit la cursurile Coursera, căutați cuvântul audit. Vom explica mai jos – cu capturi de ecran – cum să vă înscrieți pentru modul de audit al Coursera, dar Coursera își modifică în continuare interfața sau testează diferite iterații, astfel încât ceea ce este pe ecranul dvs. pe site-ul web al Coursera poate fi diferit de ceea ce este prezentat mai jos.

Cum să vă înscrieți gratuit la cursurile Coursera?

Găsiți pagina cursului – Vă puteți înscrie gratuit numai prin pagini individuale de curs

Coursera are două produse principale: cursuri online și specializări.

Specializările constau practic dintr-o secvență de cursuri online concepute pentru a vă permite să stăpâniți un anumit subiect. Unele specializări au un proiect capstone ca ultim curs din secvență. Nu toate cursurile fac parte din specializări, dar majoritatea cursurilor lansate recent fac parte dintr-o specializare.

Unele dintre cursurile mai vechi care au durat aproximativ douăsprezece săptămâni au fost convertite în format de specializare, cursul original fiind împărțit în mai multe cursuri.

Pe măsură ce navigați / căutați cursuri pe Coursera, veți observa că specializările și cursurile sunt amestecate în rezultate. Pentru specializări, veți vedea numărul de cursuri dintr-o specializare dată sub numele său. De asemenea, veți observa că specializările sunt listate mai sus în clasament decât cursurile obișnuite.

1611257166 203 Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera
Specializări în catalogul Coursera

Paginile de specializări nu vă permit să vă înscrieți la cursurile lor individuale. Dacă faceți clic pe butonul „înscrieți-vă”, vi se va oferi doar o opțiune de plată pentru specializare.

Pentru a vă înscrie gratuit, trebuie să găsiți paginile individuale ale cursului. Din păcate, chiar dacă listează cursurile din specializare, pagina de specializare nu se leagă de cursurile individuale.

Dacă derulați puțin în jos, veți vedea o listă de cursuri care fac parte din specializare. Pentru a vizita pagina cursului, copiați numele cursului și lipiți-l în bara de căutare de pe Coursera.

Mai bine, ați putea căuta cursul pe Class Central – https://www.class-central.com/search. Vă vom arăta, de asemenea, rezultatele cursurilor similare care nu sunt pe Coursera.

Înscrieți-vă pe pagina cursului

În acest moment, presupun că sunteți pe pagina cursului Coursera a cursului care vă interesează și că sunteți conectat la Coursera.

Coursera are două modele diferite de generare de bani pentru ca utilizatorii să achiziționeze porțiunile non-gratuite ale cursului.

Primul este un model simplu: cumpărarea certificatelor pentru cursuri individuale. În acest caz, după ce faceți clic pe „înscrieți”, veți vedea două opțiuni, dintre care una („Curs complet, fără certificat”) vă permite să vă înscrieți gratuit (așa cum se arată mai jos).

1611257167 263 Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera

Este posibil ca unele cursuri să nu aibă opțiunea „curs complet” (de exemplu, sarcinile gradate se află în spatele unui perete de plată). În acest caz, a doua opțiune va apărea ca „audit”. Selectați „audit” și apoi faceți clic pe „continuați” pentru a vă înscrie gratuit.

1611257167 171 Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera

A doua metodă de generare de bani este un model lunar bazat pe abonament. Plătind o taxă lunară de abonament (începând de la 39 USD / lună), veți avea acces la funcțiile premium pentru toate cursurile care fac parte din Specalizare. Accesul dvs. se încheie după ce încetați să plătiți abonamentul.

Dacă sunteți conectat la Coursera și pe o pagină de curs pentru un curs care face parte dintr-o specializare, veți vedea butonul albastru „înscrieți-vă” înconjurat de fundal verde. Va avea textul „încearcă gratuit” deasupra acestuia. Notă: acest buton înconjurat de verde este afișat numai utilizatorilor care s-au conectat la Coursera. Informațiile privind prețurile nu sunt afișate cursanților care nu sunt conectați.

După ce faceți clic pe „inscrieți”, ar trebui să vedeți un popup care vă solicită să vă înscrieți pentru o perioadă de încercare gratuită (așa cum se arată mai jos). În partea dreaptă jos a acestui popup, veți vedea un mic link de „audit”. Faceți clic pe acel link pentru a vă înscrie gratuit la curs. Veți putea viziona videoclipuri și puteți participa la forumuri de discuții, dar nu veți avea acces la sarcini gradate.

1611257168 361 Cum sa va inscrieti gratuit la cursurile Coursera

Sper că ați găsit util acest ghid. Dacă ați găsit o parte a ghidului confuză, anunțați-mă și voi actualiza ghidul pentru a fi mai clar. De asemenea, faceți comentarii dacă găsiți un curs Coursera care nu se potrivește cu modelele descrise mai sus.