de Lydia Hallie

Cum să vă învățați cu succes cum să codificați

După ce am publicat articolul meu anterior despre cum am devenit un dezvoltator de software în vârstă de 19 ani, sute de oameni au venit la mine cu practic același mesaj: „Mi-a plăcut să vă citesc articolul și vreau foarte mult să învăț cum să programez, dar pur și simplu nu pot trece peste primul pas. Este atât de frustrant și copleșitor, încât îmi este dor de structură și motivație. ” Vreau să implic cât mai mulți oameni în lumea tehnologiei și cred că este foarte important să ne concentrăm asupra oamenilor foarte motivați, dar pur și simplu nu știu cum să o facă.

Cum sa va invatati cu succes cum sa codificati

Știu că există mii de resurse în zilele noastre care vă vor „învăța cum să codificați”. Cu toate acestea, cu siguranță nu este cea mai importantă parte aici și nu despre asta este vorba în realitate în acest articol. Este crucial să vă structurați viața în jurul ei, să vă ocupați de toate informațiile noi, să vă mențineți motivați și să vă concentrați asupra părților potrivite.

Da Lydia, sună frumos și totul, dar simt că acesta va fi doar un alt articol care mă va motiva timp de 10 minute, până când mă voi întoarce din nou la Netflix! Înainte de a începe, vreau cu adevărat să-ți dai seama că, dacă ești dispus să te înveți să codezi sau să înveți cum să codezi în general, ești minunat. Ați demonstrat deja că puteți gândi câțiva pași înainte și că vă puteți împinge departe de zona de confort, chiar dacă nu ați făcut-o încă! Dacă poți fi entuziasmat de a învăța ceva ce nu știi încă și ceva care se simte copleșitor, vei fi cu siguranță un dezvoltator bun.

Am fost tutor de mai mulți ani și am văzut deseori un model când elevii mi-au spus că nu mai sunt motivați. S-au concentrat pe un obiectiv mai mare, ignorând micile, dar foarte importante îmbunătățiri pe care le făceau, care le-au făcut să simtă că nu ajung nicăieri. Deși știam că acesta este un lucru foarte important de ținut cont atunci când învăț o nouă abilitate, m-am trezit având exact aceleași gânduri când am început să programez. Am simțit că de fapt nu fac progrese, deoarece am crezut că toată lumea din jurul meu este cu atât de multe niveluri mai mare decât am fost și nu aș putea niciodată să fiu la fel de bun la asta.

În timp ce mă gândeam la toate acestea, am ignorat complet mulți pași importanți pe care i-am făcut deja. Înainte să-l știu, puteam scrie cod fără să mă gândesc de două ori la el și puteam crea aplicații mai complexe de fiecare dată. Pur și simplu pentru că am continuat să mă compar cu oamenii care aveau ani de experiență, nici nu am văzut acest lucru ca pe un progres. Tot ce am putut gândi a fost „Sunt încă atât de departe de obiectivul meu. ”

Cocoșa atunci când învață cum să programezi este reală și toată lumea se luptă să o depășească. Cocoașa este mai mare pentru unii oameni decât pentru alții, dar chiar vreau să te ajut să treci peste asta. Nu trebuie să fie acolo, deoarece totul este în mintea ta, dar asta e mai ușor de spus decât de făcut. Lupta este diferită pentru toată lumea, dar mă voi concentra asupra celor mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii atunci când învață să programeze: cum să abordați noile informații cât mai eficiente posibil și cum să rămâneți motivați. Nu mă voi concentra asupra modului de a găsi cel mai bun resurse, așa cum este foarte subiectiv.

1611554288 36 Cum sa va invatati cu succes cum sa codificati
Chiar și când am terminat un proiect relativ mic, m-am simțit atât de fericit! Am învățat atât de multe pe parcurs și am reușit să creez ceva cu tehnologii cu care nu am lucrat niciodată.

Tratarea eficientă a informațiilor noi

Toată lumea este diferită și nu toată lumea absoarbe informațiile în același mod ca celălalt. da, căpitan evident, dar nu este atât de evident pe cât ar părea. Înainte de a începe să înveți cum să codezi, trebuie să înveți cum să înveți.

În curând veți afla, sau probabil veți afla, că există două tipuri de resurse disponibile oriunde: cursuri online și documentația lingvistică. Cu toate acestea, atâta timp cât nu sunteți un fel de geniu super-uman, pur și simplu nu vă veți aminti toate informațiile noi doar urmărind cursuri (mai ales că este foarte greu să rămâneți concentrat, să nu ne îndrăgostim singuri, ele pot fi extrem plictisitor) sau citirea unui text simplu. Este complet normal să te simți pierdut și confuz în timp ce urmărești cursuri sau citești documente, toată lumea se luptă la început. Programatorilor le este greu să explice codul persoanelor care nu au atât de multe cunoștințe despre el, fără a utiliza alți termeni vagi de ciudat (privindu-vă, Stack Overflow!).

Indiferent cât de bun crezi că ești: nu săriți elementele fundamentale. Începeți întotdeauna să învățați o limbă de la început și nu săriți nimic. Fundamentele sunt extrem de importante și veți regreta mai târziu dacă nu le acordați atenție! Da, îl poți oricând să o folosești pe Google, dar asta te va face să devii un dezvoltator mai lent. Dacă citiți documentația, începeți de la prima pagină (sau 1.1 în multe cazuri) și citiți-vă drumul în sus. Pentru unii oameni acest lucru ar putea părea o pierdere de timp, dar credeți-mă: nu este. Acordați atenție micilor detalii și vă veți mulțumi mai târziu!
Dacă te lupți să înțelegi fundamentele, relaxează-te! Vei fi complet bine. Cât de mult te lupți acum nu indică absolut cât de bun vei fi un programator mai târziu.

După fiecare 10 minute sau după fiecare paragraf pe care l-ați citit, explică în propriile tale cuvinte ce tocmai ai învățat. Acest lucru poate fi destul de dificil, dar veți afla în curând ce părți nu prea înțelegeți încă. Predarea este cel mai bun mod de a învăța, chiar dacă nu este nimeni în jur! Fa-te ca si cum ai explica altcuiva si odata ce iti dai seama ca nu intelegi foarte bine o anumita parte: cercetează-l imediat și notează răspunsul! Notându-l de fapt, vă gândiți la răspuns și mai mult, ceea ce face mult mai ușor să vă amintiți.

Nu ascultați doar cursul sau nu citiți doar documentația: participă activ, având propriul tău proiect personal. Implementați fiecare lucru nou pe care îl învățați, oricât de mic ar fi! Acest lucru nu este atât de ușor pe cât pare, de fapt poate fi foarte frustrant și atunci știi că o faci bine. Îți îmbunătățești abilitățile de codare făcând-o des, nu pur și simplu știind-o! Ai încredere în mine, te îmbunătățești la asta de fiecare dată când o faci, chiar dacă nu-ți dai seama!

1611554289 514 Cum sa va invatati cu succes cum sa codificati
Din fericire am avut pe Mila să-i explic totul!

Rămâneți motivat

Mulți oameni m-au întrebat cum am putut să mă împing să codez atât de mult într-o zi normală. Mi-a luat ceva timp să găsesc o modalitate bună de a-mi explica gândurile din spatele ei, dar cred că am găsit-o în sfârșit!

Toată lumea îi place să joace jocuri, indiferent de ce tip de joc. Oamenilor le plac jocurile de noroc pentru că primești satisfacție instantanee, simți că ai realizat ceva și te poți vedea pe tine însuți devenind mai bun la asta. Aceasta este formula perfectă pentru motivație! Am reușit să obțin aceeași experiență, dar în timp ce codificam în loc să joc. Și este mult mai ușor decât crezi.

Stabiliți obiective mici. Nu pentru că nu îți pasă de îmbunătățiri, ci pentru că tu do grijă de îmbunătățire. Faceți o listă de lucruri pe care doriți să le faceți în acea zi: poate este doar citirea unei pagini sau vizionarea unui curs sau doar scrierea a 10 rânduri de cod. Prin faptul că puteți spune că ați completat întreaga listă de lucruri, vă veți simți foarte împliniți și mult mai încrezători în progresul dvs. Este mult mai bine să spui „Am făcut tot ce am vrut să fac astăzi”, Decât să spui„Am parcurs doar 2% din curs astăzi”. În plus, chiar dacă ați citit doar o pagină sau ați creat un câmp de introducere, acest lucru este încă extrem de important de știut. Recompensa imediata!

Amintește-ți constant cât de departe ai ajuns deja. Acest lucru poate părea foarte greu, deoarece de multe ori trece neobservat. Nu vă vedeți în mod activ progresând, dar credeți-mă: în fiecare zi codificați (chiar și puțin), vă îmbunătățiți. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să aveți un jurnal mic. Explicați într-o singură propoziție cu ce v-ați luptat în acea zi și priviți înapoi la ea o lună mai târziu. Există o șansă foarte, foarte mare ca acum să nu te lupți deloc! Vă puteți vedea devenind mai bun la asta.

Lucrați la un proiect personal care vă interesează de fapt! Nu una dintre milioanele de liste de tot, dar ceva ce vrei să construiești. Acum, nu vă gândiți la o mașină cu conducere automată sau la un robot care vă poate face vesela, dar alegând ceva mai mic, cum ar fi recrearea unui aspect de site web sau un joc mic, veți observa că sunteți mult mai motivați să termină-l. Odată ce proiectul este finalizat, aveți de fapt ceva de arătat: ai realizat ceva!

Realizează că te descurci mult mai bine decât crezi că ești. Se mai numește sindromul impostorului. S-ar putea să simți că toată lumea din jurul tău știe atât de multe despre asta și este mult mai bună la tine decât tine: dar pur și simplu nu este adevărat. Nu o pot sublinia suficient: veți fi un dezvoltator bun dacă continuați să împingeți. Ați dovedit deja că sunteți capabil să codificați pur și simplu fiind suficient de motivați să-l învățați, ați obținut acest lucru.

1611554289 520 Cum sa va invatati cu succes cum sa codificati

Lucruri de reținut întotdeauna

  • Nu vă comparați niciodată cu alți dezvoltatori. Sfat foarte clișeu, dar este crucial. Nu comparați capitolul 1 cu cel al altcuiva 20. Veți fi în poziția lor mult, mult mai repede decât credeți! Am postat această poză mai sus, pentru că știu că m-aș fi simțit intimidată de ea dacă aș vedea asta acum 4 luni. Acum, râd doar de asta și chiar pot observa câteva greșeli pe care le-am făcut acolo!
  • Faci progrese mult mai multe decât crezi. De fiecare dată când studiezi sau codezi, crești. Acceptă-l doar (știu că e greu).
  • Toată lumea se luptă la început, nu ești singur și asta nu înseamnă că vei fi un programator prost. Modul în care te simți acum este complet normal și asta este doar o parte a procesului de învățare. În curând, veți privi înapoi la această frustrare prin care treceți și veți fi de acord cu mine!

Dacă poți, încercați să găsiți un mentor. Am avut cel mai bun lucru pe care mi l-aș putea dori vreodată și sunt absolut dispus să fiu al tău dacă ajungi la mine. Este minunat dacă poți pune întrebări rapide cuiva și te poți inspira, acest lucru ajută cu siguranță să treci peste acea cocoașă.

Simțiți-vă liber să-mi puneți întrebări sau să solicitați resursele potrivite trimițându-mi un mesaj pe Instagram, sau adaugă-mă pe LinkedIn!