Cum să vă organizați colecția de jocuri pe PC cu LaunchBox

Cum să vă organizați colecția de jocuri pe PC cu LaunchBox
⏱️ 5 min read

Există acum mai multe platforme diferite de distribuție a jocurilor pentru jucătorii de pe PC, de la Steam la GOG la Epic Games. Nu mai vorbim de jocurile pe care le veți cumpăra și instala pe DVD-uri. Cu atât de multe metode diferite de a vă achiziționa jocurile, păstrarea unei vaste colecții de jocuri pe PC organizată poate fi dificilă.

Din fericire, Launchbox există pentru a vă ajuta să vă organizați colecția de jocuri într-un singur loc, indiferent de metoda de instalare.

Ce este Launchbox?

Launchbox a început viața ca o interfață grafică pentru DOSBOX, un emulator pentru jocurile vechi DOS. Acum este mult mai mult, oferind suport pentru jocuri moderne și alte platforme de emulare.

Asta înseamnă că în același tablou de bord puteți avea ROM-urile Nintendo preferate, ISO-urile PlayStation originale și colecția dvs. modernă de jocuri. Battlefield V va sta frumos lângă Duke Nukem 3D, fără întrebări.

Vestea tristă pentru jucătorii Linux este că Launchbox este doar Windows, deși se lucrează ceva pentru a-l porta pe Linux. Pentru a instala Launchbox, trebuie să vă îndreptați către Site-ul web Launchbox și furnizați adresa de e-mail. Veți primi linkul de descărcare într-un e-mail, împreună cu linkuri pentru a susține videoclipuri și ghiduri.

Veți primi, de asemenea, informații despre Launchbox Premium, versiunea avansată a Launchbox cu funcții suplimentare. După finalizarea descărcării, porniți programul de instalare. Este un fișier de instalare Windows destul de tipic, deci nu ar trebui să întâmpinați nicio dificultate.

Adăugarea jocurilor

Când porniți Launchbox pentru prima dată (și ați închis ecranul de întâmpinare inițial), sunteți invitat să începeți scanarea computerului pentru jocuri. Aveți șase opțiuni din care să alegeți, în funcție de tipul de jocuri pe care doriți să le importați.

Launchbox Adăugați jocuri

De exemplu, dacă doriți să începeți prin importarea jocurilor dvs. Windows (inclusiv cele disponibile din magazinele GOG sau EA Origin), alegeți opțiunea „Căutați jocuri Windows”.

Apăsați „Următorul” în fiecare etapă. Este posibil să trebuiască să așteptați câteva minute în timp ce folderele dvs. sunt căutate și jocurile sunt localizate. Jocurile dvs. ar trebui să apară în tabloul de bord Launchbox după ce ați terminat.

Launchbox Game Search Parsing Files

În timp ce importați jocuri de pe anumite platforme, cum ar fi GOG, va căuta doar jocurile pe care le-ați instalat, importând jocurile dvs. Steam se vor afișa toate jocurile pe care le-ați cumpărat, dar pe care nu le aveți în prezent pe computer.

După ce ați terminat, dacă doriți să importați alte jocuri în viitor, faceți clic pe „Instrumente” în partea de sus, apoi pe „Import” și selectați-vă platforma.

Big Box pentru jocuri TV

Un avantaj suplimentar al Launchbox este interfața sa „Big Box” pentru televizorul dvs. Acest lucru este perfect dacă doriți să vă jucați jocurile retro sau pe computer pe un ecran mai mare.

Launchbox Big Box

Singurul dezavantaj al acestui lucru este că va trebui să achiziționați o licență Launchbox Premium pentru a accesa interfața Big Box. Launchbox Premium vă oferă acces la Big Box, precum și asistență suplimentară pentru controlere de gamepad și teme personalizate. Aceasta costă o taxă unică de 20 USD pentru o licență pe viață cu un an de actualizări. Puteți plăti 50 USD dacă preferați actualizările pe toată durata vieții.

Poti cumpărați un abonament Launchbox Premium de pe site-ul Launchbox. După ce aveți un abonament, importați-vă licența făcând clic pe „Versiune gratuită” în partea stângă sus a interfeței Launchbox. De aici, faceți clic pe răsfoiți și importați fișierul de licență.

Cu aceasta în loc, puteți începe Big Box lovind Ctrl + B de pe tastatură sau selectând „Big Box” din meniul din tabloul de bord. De asemenea, puteți lansa automat Big Box din Kodi, popularul centru media, datorită unui plugin pentru comunitate.

Păstrarea colecției dvs. de jocuri organizată cu Launchbox

Launchbox nu este conceput pentru a înlocui Steam. În schimb, funcționează împreună cu acesta și alte platforme de distribuție pentru a vă ajuta să vă păstrați jocurile organizate și într-un singur loc pentru a avea acces. Datorită pluginului Kodi, puteți chiar să combinați computerul și jocurile retro cu centrul media preferat.

Folosiți Launchbox pentru a vă organiza jocurile sau aveți o altă recomandare? Lasă-ți gândurile și opiniile în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Launchbox Big Box prin Launchbox

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x