Cum să vă partajați ecranul cu un prieten Facebook

Cum să vă partajați ecranul cu un prieten Facebook
⏱️ 3 min read

Facebook pare să adauge întotdeauna mai multe funcții, dar una dintre cele mai utile care va apărea în ultimul an este probabil abilitatea de a-l utiliza pentru partajarea live a ecranului. Întotdeauna a existat o oarecare cerere pentru acest serviciu și anterior au existat mai multe aplicații terțe care v-au permis să o faceți. Acum, însă, este încorporat în Facebook Live și Facebook Messenger și, deși nu este un software de calitate profesională și funcționează doar în Google Chrome, treaba este destul de bine.

Partajarea ecranului în Messenger

Acest lucru este la fel de simplu pe cât devine. Nu este nimic de instalat, doar un buton pentru a face clic.

1. Asigurați-vă că utilizați Facebook în Google Chrome (nu va funcționa în niciun alt browser).

2. Găsiți contactul sau conversația cu care doriți să partajați ecranul și începeți un apel video.

3. Faceți clic pe butonul de partajare a ecranului din partea de jos a apelului.

fb-screenshare-messenger2

Partajarea ecranului prin Facebook Live

Acest lucru este puțin mai complex, dar nu mult. Ca și până acum, asigurați-vă că sunteți pe Google Chrome, deoarece partajarea integrată a ecranului nu va funcționa cu alte browsere.

1. Faceți clic pe butonul „Live Video” din postarea dvs. de pe Facebook.

fb-screenshare-live1

2. Pe ecranul care apare, găsiți butonul „Screen Share” între meniul de selectare a camerei și meniul de selectare a intrării de sunet.

fb-screenshare-live2

3. Vi se va solicita să instalați extensia Chrome „Partajarea ecranului Facebook”. Este o extensie mică și ar trebui instalată rapid, fără a fi necesară repornirea browserului.

fb-screenshare-live3

4. Odată ce extensia este instalată, faceți clic din nou pe butonul „Partajare ecran”. Apoi vi se va solicita să alegeți ce doriți să partajați – întregul dvs. ecran, o singură fereastră a aplicației (orice aplicație deschisă în prezent) sau o filă Chrome. Dacă doriți să partajați o fereastră de aplicație și aceasta nu apare în listă, maximizați-o și reveniți la meniul de partajare a ecranului. Ar trebui să apară.

fb-screenshare-live4

5. Dacă doriți să schimbați ceea ce partajați, va trebui să opriți partajarea ecranului și să o începeți din nou cu noua dvs. selecție.

fb-screenshare-live5

Partajare ecran cu software de streaming

Dacă sunteți în căutarea mai multor funcții, cum ar fi partajarea mai multor ferestre de aplicații sau având fața într-un colț al ecranului alături de partajarea ecranului, veți dori să vă conectați propriul software de streaming la Facebook. OBS, XSplit, Bebo sau orice alt software de streaming ar trebui să funcționeze bine. Acesta este de fapt un proces foarte simplu, iar Facebook vă trece prin el.

1. Deschideți Live Video și accesați fila „Connect” din partea de sus.

fb-screenhare-streaming2

2. Deschideți software-ul de streaming și găsiți unde puteți introduce tastele de flux.

fb-screenhare-streaming1

3. Puteți alege să utilizați o conexiune sigură (niciodată o idee proastă) sau o cheie de streaming persistentă (folosind aceeași cheie de fiecare dată când intrați în direct, astfel încât să nu trebuie să introduceți una nouă în software-ul dvs. de fiecare dată).

fb-screenhare-streaming2

4. Asigurați-vă că software-ul dvs. este configurat pentru Facebook Live și introduceți cheia de flux pe care Facebook o oferă.

fb-screenhare-streaming3

4. Începeți streamingul din software-ul dvs. cu orice setări doriți!

Dacă trebuie doar să faceți o partajare rapidă a ecranului pentru o întâlnire sau să ajutați pe cineva să-și repare computerul, funcția de partajare a ecranului Facebook va fi în regulă, atâta timp cât sunteți în regulă cu utilizarea Chrome. Instrumentul de supraveghere a conferințelor video Zoom oferă funcționalități similare, deci ar trebui să vedeți tutorialul nostru despre cum să configurați o întâlnire Zoom dacă doriți să încercați asta. Pentru a vedea mai multe despre concursul de apeluri video, consultați show-ul nostru Skype vs WhatsApp.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x