Cum să vă protejați Chromebookul

Cum să vă protejați Chromebookul

Chromebookurile sunt laptopurile ușoare ale Google care rulează pe sistemul de operare Chrome. Aceste mașini sunt proiectate pentru a fi utilizate în principal în timp ce sunt conectate la Internet, majoritatea aplicațiilor și documentelor trăind în cloud.

Când vine vorba de securitate, Google chiar și-a făcut temele. Chromebookurile prin design sunt sigure, durabile și sigure în comparație cu sistemele de operare tradiționale. Nu necesită antivirus, deoarece este un sistem de operare blocat care combate o parte din eroarea utilizatorului care contribuie la malware. Ei își verifică procesul de boot (despre care voi discuta mai târziu).

În plus, Chromebookurile oferă sandboxing pentru a menține filele în browser izolate unele de altele. Adăugați acest lucru la practicile și cunoștințele extinse de securitate ale Google și aveți un dispozitiv care nu numai că a vândut peste Windows și Mac, dar a găsit o piață mare în cadrul instituțiilor de învățământ.

Cum să vă protejați în continuare Chromebookul

Este evidentă necesitatea unui cont Google pentru a utiliza pe deplin un Chromebook. Puteți îmbunătăți securitatea vieții dvs. digitale în cadrul opțiunilor odată ce vă conectați, alegând o parolă puternică. Acest lucru poate părea destul de evident, dar chiar și în 2018 oamenii folosesc „parola # 123” și altele asemenea. Adăugați la aceasta opțiunea de autentificare cu doi factori și cel puțin elementul de bază al Chromebookului va fi mai sigur.

În ceea ce privește pornirea, sistemul de operare Chrome verifică pornirea sistemului pentru a se asigura că sistemul de operare nu a fost modificat.

De fiecare dată când Chromebookul pornește, face o verificare automată numită Boot pornit. Dacă detectează că sistemul a fost modificat sau deteriorat în vreun fel, de obicei se va repara fără niciun efort, ducând Chromebook-ul la un sistem de operare la fel de bun ca nou.

Google

Actualizări

La fel ca orice sistem, cum ar fi Windows sau Linux, instalarea actualizărilor disponibile este esențială pentru sănătatea și securitatea generală a dispozitivului și a datelor. Pe un Chromebook actualizările disponibile sunt automate. Veți fi informat dacă sunt gata de instalare, ceea ce face ușor să țineți lucrurile la curent. Pur și simplu faceți clic pe butonul „Reporniți” când se prezintă o actualizare și, odată ce sistemul este din nou online, veți avea cele mai recente patch-uri.

Puteți verifica periodic actualizări prin „Setări -> Meniu -> Despre Chrome”. Actualizări cruciale care necesită o spălare electrică pot fi găsite aici. Powerwash șterge datele de pe dispozitiv, instalează actualizări și apoi îi readuce pe utilizatori în ziua în care au adus Chromebookul. În mod normal, acest lucru ar fi obositor pentru dispozitivele convenționale; cu toate acestea, Chromebook-urile sunt, desigur, bazate pe cloud, de aceea utilizatorii nu pierd date.

spălare electrică

Confidențialitate

În ciuda criticilor pe care Google le primește pentru modelul său de afaceri, acestea respectă și oferă practici de confidențialitate. În sistemul de operare Chrome, acest lucru nu diferă. În „Setări -> Avansat -> Confidențialitate și securitate”, puteți găsi opțiuni precum Navigare sigură și Ajutor pentru îmbunătățirea Navigării sigure. În timp ce Chromebookurile au securitate încorporată prin design, nu strică să aveți o vigilență suplimentară. Puteți găsi aceleași setări în browserul Chrome.

Găsește dispozitivul meu

La fel ca în cazul telefoanelor și tabletelor Android, utilizatorii Chromebookurilor pot activa opțiunea „Găsește dispozitivul meu”. După cum sugerează și numele, în cazul în care Chromebookul dvs. este furat, pierdut sau pierdut, vă puteți conecta la contul dvs. Google pe un alt dispozitiv și îl puteți căuta.

Această opțiune ar trebui activată implicit. Aruncați o privire în „Setări -> Magazin Google Play -> Gestionați preferințele Android -> Google -> Securitate -> Găsiți dispozitivul meu”.

Mod invitat

Modul Guest este un alt mod de a utiliza un Chromebook și înseamnă că, în loc să furnizați un nume de utilizator și o parolă, faceți clic pe Guest și navigați. Oferă o ardezie curată, fără aplicații, fără istoric. Oaspeții nu pot adăuga marcaje și nici nu pot instala aplicații. Un bonus suplimentar al acestui mod înseamnă că sistemul de operare Chrome va șterge toate urmele de utilizare. Gândiți-vă la acesta ca la un mod Incognito îmbunătățit.

Având în vedere toate aceste elemente, ce părere aveți despre sistemul de operare Chrome. Vă veți asigura Chromebookul și, dacă nu, de ce nu? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top