Cum să vă protejați telefonul Android

Cum să vă protejați telefonul Android

Copiii sunt pricepuți la tehnologie. Ei învață rapid toate trucurile și pot folosi acele trucuri pentru a intra în lucruri pe care nu ar trebui să le acceseze atunci când le oferiți telefonul.

Când au acces la telefonul dvs., ar putea:

  • Faceți cumpărături
  • Dezordonează aplicațiile prin modificarea sau ștergerea datelor
  • Vedeți mesajele și informațiile dvs. private
  • Fiți expuși riscului prădătorilor online
  • Vedeți conținutul pentru adulți
  • Instalați aplicații dăunătoare

Așadar, înainte de a preda telefonul unui copil, indiferent dacă este un copil mic sau un pre-adolescent, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că accesează doar ceea ce le permiteți să vadă.

Blocați-vă telefonul

Primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a păstra copiii în siguranță este să îi împiedicați să vă acceseze telefonul fără știrea dvs. Folosiți un cod PIN sau o parolă pentru a vă bloca dispozitivul, astfel încât copiii dvs. să nu îl poată accesa. Dacă copiii dvs. sunt puțin mai în vârstă, poate doriți să schimbați codul PIN în mod regulat, astfel încât să nu-și poată da seama.

Configurați controlul parental pe Google Play Store

Pentru a împiedica copiii dvs. să efectueze achiziții neautorizate în Magazinul Play, ar trebui să configurați controale parentale, astfel încât să nu poată face achiziții fără permisiunea dvs.

Deschideți aplicația Magazin Play și atingeți pictograma cu trei linii orizontale din stânga sus. Glisați în jos și atingeți „Setări”.

Glisați încă o dată în jos până când vedeți opțiunea „Control parental” și apăsați pe ea. Comutați-l în colțul din dreapta sus și va trebui să creați un pin.

Odată ce vă aflați, puteți restricționa muzica marcată explicit și, atingând aplicații și jocuri, puteți alege evaluările pe care trebuie să le aibă aplicațiile. În Setări, chiar sub Control parental, veți vedea, de asemenea, o opțiune pentru a solicita autentificare pentru Google Play.

Utilizați o aplicație Touch Lock

Dacă doriți să oferiți telefonul unui copil mic sau unui copil mai mic, puteți utiliza o aplicație pentru a-i împiedica să părăsească o fereastră pe care ați oferit-o pentru ei, cum ar fi un videoclip.

O aplicație care funcționează pentru asta este Touch Lock – Blocare ecran tactil pentru playere video.

Magazin de blocare prin atingere a telefonului Android pentru copii

Pentru ao utiliza, descărcați aplicația din Magazin Play. Când îl deschideți, aplicația vă va cere să creați un model pentru a debloca aplicația.

Model de deblocare telefon Android pentru copii

După setarea tiparului, accesați YouTube sau altă platformă video și alegeți un videoclip pentru a viziona. Pentru a bloca ecranul, trageți în jos bara de notificare și atingeți notificarea „Atingeți blocare Atingeți pentru a bloca ecranul”.

Pe ecran va apărea o pictogramă de blocare roșie. Devine translucid și nu ocupă prea mult spațiu. Când sunteți gata de deblocare, atingeți de două ori pictograma de blocare, apoi introduceți modelul de blocare pentru a utiliza telefonul în mod normal.

Pictogramă blocare telefon Android pentru copii

Folosiți o aplicație pentru copii acasă

Copiii mai mari nu vor fi mulțumiți să fie blocați pe un singur ecran. O soluție pentru a menține acești copii fericiți și în siguranță este utilizarea unui lansator conceput pentru copii pe care să-l poată părăsi doar cu contribuția dvs.

Dacă aveți un telefon Samsung care rulează cel puțin Android Pie, ar trebui să aveți acces ușor la setarea Acasă pentru copii. Această setare vă permite să configurați aplicații și opțiuni de navigare pentru accesarea unui copil.

Telefon Android pentru copii, lansator Samsung Kids Home Launch

Pentru a-l obține,

1. Glisați în jos din partea de sus a ecranului pentru a accesa panoul Setări rapide.

2. Atingeți butonul Acasă pentru copii.

Telefon Android pentru copii copii Samsung Samsung

3. Introduceți un cod PIN pentru copii (codul implicit este 0000). Telefonul meu tocmai mi-a folosit datele biometrice pentru a-mi oferi acces.

4. PIN-ul Kids Home vă permite să setați controale parentale. Cel mai bine, copiii nu pot părăsi Kids Home fără ea. Dacă telefonul dvs. folosește date biometrice, este chiar mai bine, deoarece copiii nu pot afla doar parola pentru a avea acces. Trebuie să te uiți fizic la telefon.

Pentru mai multe informații despre cum să configurați Kids Home pe un Samsung, vizitați Funcția Home Kids pentru Galaxy.

Pe alte telefoane Android, încercați o aplicație de genul Kids Place – Control parental

Magazin de copii pentru copii cu telefon Android

sau Zona pentru copii – Control parental și blocare pentru copii.

Magazin Zone pentru copii cu telefon Android pentru copii

Acestea vor crea un loc sigur în care copiii dvs. pot lansa aplicații pe care le-ați aprobat din timp.

Blocați-vă aplicațiile

Dacă există anumite aplicații, imagini sau fișiere la care nu doriți ca copilul dvs. să aibă acces, le puteți bloca într-un folder securizat. Pe un telefon Galaxy, trageți în jos bara de notificare, găsiți pictograma pentru folderul Secure și configurați-o. Puteți muta aplicații în această secțiune a telefonului dvs. care necesită un alt strat de securitate pentru a intra. Puteți pune aplicații acolo și le puteți șterge în sertarul obișnuit de aplicații.

Pentru alte telefoane Android, încercați o aplicație de genul AppLock pentru a activa o funcție similară și pentru a vă păstra aplicațiile și datele private din mâinile copiilor dvs. și ale oricui altcineva care vă poate folosi telefonul.

În multe privințe, poate fi mai ușor să configurați un telefon separat pentru copilul dvs. decât să vă protejați copilul. Cu toate acestea, așa cum am spus mai devreme, copiii sunt foarte pricepuți la tehnologie. Este posibil să fie capabili să subverseze încercările dvs. de a-și controla telefoanele. În calitate de fost profesor elementar, aș recomanda să le restricționați la telefon cu supraveghere până cel puțin până la vârsta de 12 ani. Această restricție vă va facilita protejarea împotriva conținutului nedorit sau a persoanelor periculoase care se ascund pe internet.

Scroll to Top