În precedentul meu articol Am scris, am vorbit despre elementele de bază ale unei extensii Chrome. Acum, aș dori să mă concentrez pe cealaltă parte a construirii unei extensii Chrome: ce să faci când ai terminat de construit. Procesul în sine nu este lung și nici greu, dar există câteva lucruri la care ar trebui să fii atent.

Fiecare extensie Chrome este publicată pe Magazin web Chrome. Gândiți-vă la acesta ca la echivalentul Magazinului Google Play sau al App Store Apple, dar numai pentru extensiile și temele Chrome.

Pași

Dacă nu ați creat deja unul, va trebui să creați un cont de dezvoltator. În el, veți avea un tablou de bord pentru dezvoltatori.

După cum am menționat în articolul precedent, există o taxă de înscriere de 5 USD o singură dată, dacă doriți să puteți publica extensii Chrome. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a publica până la 20 de extensii

Odată ce sunteți mândru proprietar al unui cont de dezvoltator, următorul pas este să încărcați extensia Chrome în contul dvs. Pentru a face acest lucru, creați un fișier ZIP cu toate fișierele asociate extensiei dvs. Singurul fișier pe care Google vă solicită să îl încărcați este fișierul manifest.json. Dar veți dori să adăugați și fișierele JavaScript pe care le aveți.

După aceea, următorul pas este să publicăm extensia noastră. Conectați-vă la contul de dezvoltator și accesați tabloul de bord pentru dezvoltatori.

Cum sa va publicati extensia Chrome

Acolo veți vedea un Adăugați un element nou buton.

1612071006 696 Cum sa va publicati extensia Chrome
Faceți clic pe mine

⚠️ Rețineți că, odată ce adăugați o extensie la tabloul de bord pentru dezvoltatori, nu o puteți șterge. Atâta timp cât nu este publicat, acesta nu va fi luat în considerare pentru limita dvs. de extensie.

Acest lucru vă va direcționa către o pagină în care puteți încărca fișierul ZIP pe care l-am creat mai devreme:

1612071006 769 Cum sa va publicati extensia Chrome
Faceți clic pe alegeți fișierul și apăsați încărcare

Presupunând că totul a mers bine, veți fi direcționat la pagina următoare:

1612071006 492 Cum sa va publicati extensia Chrome
Aici puteți furniza o descriere a extensiei dvs.

Dacă intenționați să modificați extensia, puteți utiliza butonul Încărcați pachetul actualizat pentru a reîncărca fișierul ZIP.

Pe această pagină, puteți adăuga o pictogramă care va fi afișată pe bara de instrumente:

1612071007 97 Cum sa va publicati extensia Chrome

Adăugați capturi de ecran ale extensiei dvs. (acestea vor fi utilizate atunci când un utilizator se uită la extensia dvs.):

1612071007 908 Cum sa va publicati extensia Chrome

Și alte alte caracteristici, cum ar fi alegerea unei categorii pentru extensie (IE Fun), alegerea regiunilor în care extensia dvs. va fi disponibilă, prețul extensiei dvs. și alte categorii la care vă sugerez să aruncați o privire.

Când ați terminat de reglat detaliile extensiei dvs., veți ajunge la sfârșitul paginii și veți vedea următoarele butoane:

1612071007 267 Cum sa va publicati extensia Chrome

Cele două butoane din stânga vă permit să salvați munca pe care ați făcut-o până acum configurând extensia (sau aruncând-o), iar cele două din dreapta sunt pentru momentul în care sunteți gata să publicați. Pentru a vedea cum va arăta tot ce ați configurat pe Chrome Web Store, apăsați pe Previzualizați modificările buton. Când sunteți mulțumit de ceea ce aveți, faceți clic pe Publicați modificări.

1612071008 655 Cum sa va publicati extensia Chrome
Fotografie de Val Vesa pe Unsplash

Felicitări! Tocmai ați publicat prima dvs. extensie Chrome!

În tabloul de bord pentru dezvoltatori veți vedea acum:

1612071008 81 Cum sa va publicati extensia Chrome

Dând clic pe Statistici linkul vă va oferi analize privind extensia dvs. (câte afișări, instalări și utilizatori activi). Aștept cu nerăbdare să vă văd extensiile Chrome publicate.