Cum să vă recalibrați bateria pentru laptop

Cum să vă recalibrați bateria pentru laptop
⌛ Reading Time: 4 minutes

V-ați verificat computerul și Windows a spus că mai aveți 40% din baterie, dar acesta a murit. Ce s-a intamplat?

Indiferent cât de bine tratați bateria laptopului, capacitatea acestuia se va diminua în cele din urmă. Indiferent de cât de înaltă a fost computerul dvs. în momentul în care l-ați achiziționat, contorul de putere încorporat vă poate da uneori estimări incorecte în ceea ce privește durata de viață a bateriei rămasă.

Chiar dacă lăsați bateria să se descarce puțin înainte de a o conecta din nou, este posibil să nu vă ajute întotdeauna să prelungiți durata de viață a bateriei. Ceea ce tinde să se întâmple este că tinde să confunde contorul bateriei. Factorii inevitabili precum vârsta, căldura și utilizarea tipică îi vor scădea capacitatea.

În general, producătorii recomandă calibrarea bateriei la fiecare două până la trei luni. Acest lucru ajută la menținerea corectă a citirii bateriei. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru mai devreme dacă laptopul vă moare fără avertismente anterioare.

Deși computerul dvs. poate avea o aplicație preinstalată pe care să o utilizați, este întotdeauna util să înțelegeți cum să faceți acest lucru manual. Mai jos sunt câțiva pași simpli pentru a vă recalibra bateria în cel mai scurt timp.

Reîncărcați bateria

Mai întâi trebuie să completați bateria, deci conectați laptopul și lăsați bateria să se încarce. Când este la 100%, lăsați laptopul conectat câteva ore, astfel încât bateria să aibă șansa să se răcească, deoarece căldura vă poate oferi rezultate inexacte.

Configurați bateria

Găsiți “Opțiuni de alimentare” în Windows (îl puteți căuta în bara de căutare din meniul Start sau făcând clic dreapta pe pictograma de încărcare din bara de activități) și selectați Echilibrat. Apoi faceți clic pe “editați setările planului” și notați cum este setată fiecare dintre casetele de sub “pe baterie”. Schimbați-le pe toate în “niciodată”, apoi “modificați setările avansate de alimentare”.

Configurați punctul de hibernare

Opțiuni de alimentare în Windows.

Vrei ca bateria să funcționeze cât mai mult posibil. Pentru aceasta, găsiți “baterie” în “opțiuni de alimentare” și asigurați-vă că este pe “hibernare”. Apoi, verificați “acțiunea bateriei descărcate” și asigurați-vă că toate opțiunile sunt setate la “nimic”. Sub “nivelul critic al bateriei”, alegeți 5%.

Lăsați bateria să se golească, apoi reîncărcați-o

Cantitatea de energie a bateriei rămasă.

După ce ați făcut clic pe “opțiuni de alimentare”, selectați “Salvați modificările” în fereastra “Setări plan”. Acum puteți descărca bateria deconectând laptopul. Continuați și utilizați-l așa cum ați face în mod normal, sau lăsați-l să se descarce. Dacă ați configurat totul corect, laptopul dvs. va hiberna la cel mai scăzut nivel la care ați setat bateria. Ecranul nu se va opri și nu ar trebui să intre în modul de repaus.

Acum tot ce trebuie să faceți este să așteptați înainte de a-l încărca înapoi la 100%. De obicei, aceasta durează cel puțin 5 ore sau puteți chiar să vă lăsați laptopul peste noapte. Puteți utiliza în continuare laptopul așa cum ați face în mod normal.

Reveniți la setări

Schimbați setările bateriei înapoi la planul original.

După ce ați finalizat pasul anterior, continuați și schimbați setările înapoi la modul în care erau înainte. S-ar putea să vă gândiți să opriți ecranul mai devreme sau chiar să vă adormiți computerul după zece minute pentru a vă ajuta să economisiți energie. Dar totul depinde de tine și de preferințele tale.

Concluzie

Chiar dacă a durat multe ore (chiar și până la o zi), laptopul dvs. acum poate spune care este capacitatea bateriei. Cu timpul, totuși, ați putea constata că trebuie să repetați procesul din nou, mai ales dacă computerul dvs. moare pe dvs. fără avertisment sau nu credeți că obțineți o citire corectă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.