Cum să vă recuperați cheia de produs Windows

Cum să vă recuperați cheia de produs Windows
⏱️ 4 min read

Cheile produsului merg pe calea dinozaurului, ceea ce este un lucru bun. Acum, proprietatea dvs. asupra unui program este mai probabil să fie legată de un cont online decât de o cheie pe care probabil ați aruncat-o imediat ce ați instalat software-ul.

Cu toate acestea, există încă o mulțime de programe care utilizează chei și, dacă doriți să continuați să utilizați software-ul vechi cu noul computer (Microsoft Office 2010 funcționează în continuare foarte bine!), Este probabil să găsiți câteva șiruri de litere. și numere. Dacă doriți să cunoașteți mai bine sistemul de registry Windows, îl puteți face singur, dar este probabil o idee mai bună să ieșiți ușor și să utilizați un program de căutare a cheilor precum Belarc Advisor sau Magical Jelly Bean pentru a recupera produsul Windows chei.

Consilier Belarc

Aceasta ar trebui să fie prima oprire pentru găsirea cheilor de produs Windows, precum și pentru obținerea altor câteva informații utile despre sistem. Este gratuit, sigur, ușor de utilizat și funcționează aproape de fiecare dată.

1. Descărcați Consilier Belarc de pe site-ul oficial.

2. Rulați fișierul .exe. Nu vă deranjează cu promoții sau descărcări suplimentare, așa că puteți face clic direct.

chei-belarc-instalare

3. Așteptați să finalizeze analiza computerului dvs. De asemenea, vă va analiza rețeaua locală, dar puteți sări peste aceasta dacă sunteți doar interesat de cheile de produs.

chei-belarc-analiza

analiza rețelei belarc

4. Programul va afișa automat rezultatele în browserul dvs. implicit.

chei-belarc-rezultate

5. Există o multitudine de informații disponibile aici – tipuri de hardware, numere de serie, o analiză de securitate etc. – dar dorim chei de produs, astfel încât să puteți derula în jos până când vedeți secțiunea „Licențe software”.

chei-belarc-licențe

6. Programele sunt listate în stânga, cu numerele lor de licență în dreapta. Licențele și cheile software sunt în dreapta.

Magical Jelly Bean

În timp ce numele său sună suspicios ca un personaj Candy Land, acesta este un program legitim și ușor, cu un singur loc de muncă: găsiți cheile produsului. Dacă Belarc Advisor lipsește un program de care aveți nevoie sau dacă raportează chei de produs incorecte, acest program este o opțiune excelentă de rezervă, cu câteva opțiuni avansate pentru utilizatorii experimentați.

1. Descărcați Keyfinder Magical Jelly Bean de pe site.

chei-mjbk-descărcare

2. Configurați programul. La fel ca în cazul Belarc, nu există oferte suplimentare sau instalări de programe ascunse.

chei-mjbk-instalare

3. Keyfinder rulează rapid și oferă rezultate destul de simple. Doar faceți clic pe un program pentru a vedea cheia produsului. Este atât de ușor.

chei-mjbk-analiză

4. De asemenea, puteți alege să salvați sau să imprimați toate cheile pentru a vă asigura că nu le veți pierde în viitor.

chei-mjbk-salvare1

Probleme comune

Windows 10

Dacă ați făcut upgrade de la o versiune anterioară de Windows, cheia produsului dvs. va fi „YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7”. Aceasta este o cheie generică atribuită tuturor sistemelor actualizate. Este legat de placa de bază, așa că mutarea acestuia într-un sistem nou este aproape imposibilă. Totuși, dacă aveți o copie completă cu amănuntul a Windows 10, ar trebui să o puteți transfera foarte bine.

Microsoft Office 2013/2016

În timp ce aceste programe încă folosesc chei de produs, acestea nu sunt stocate complet în registrul dvs. Veți putea vedea ultimele cinci cifre numai cu software-ul keyfinder. Restul cheii este aproape imposibil de găsit, cu excepția cazului în care îl aveți salvat undeva. Dacă nu ați salvat cheia, va trebui să apelați asistența Microsoft pentru a rezolva lucrurile.

Licențe de volum

Unele produse Microsoft, în special cele vândute în vrac către companii, sunt activate folosind o „licență de volum”, ceea ce înseamnă că niciuna dintre exemplarele individuale nu are propria licență unică. Dacă nu găsiți o cheie sau apare ca „BBBB”, probabil că aveți o licență de volum și nu veți putea obține cheia fără a contacta Microsoft.

Concluzie

În timp ce acestea devin din ce în ce mai puțin frecvente, este posibil să aveți de-a face cu cheile de produs din când în când, iar aceste programe ușurează destul de mult acest lucru. Din păcate, unele programe, în special de la Microsoft, sunt blocate într-un soi de nimeni fără a avea chei de produs și trecerea de la ele, ceea ce face totul puțin mai greu. Dacă programele de mai sus nu afișează cheia de produs, asistența pentru apeluri se poate dovedi mai rapidă decât să cercetăm mai departe.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în februarie 2012 și a fost actualizat în aprilie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x