Cum să vă recuperați contul Facebook după ce ați uitat parola

Come recuperare il tuo account Facebook dopo aver dimenticato la password
⏱️ 8 min read

Deși nu este un scenariu pe care doriți să credeți că se întâmplă frecvent, deconectarea de pe Facebook este o problemă care afectează mulți oameni. Este și mai dificil când nu vă puteți conecta din nou, deoarece v-ați uitat parola. Deoarece browserele, smartphone-urile și tabletele tind să-și amintească întotdeauna că sunteți conectat, deconectarea poate fi deranjantă. Din fericire, puteți face o resetare a parolei Facebook și vă puteți recupera rapid contul Facebook.

Cum să resetați parola pe desktop

Primele lucruri mai întâi: uitați-vă la fiecare dispozitiv pe care ați accesat recent Facebook și vedeți dacă sunteți conectat oriunde. Dacă da, este foarte ușor să faceți o resetare a parolei, deoarece sunteți deja conectat. În acel moment, tot ce trebuie să faceți este să accesați „Setări -> Securitate și autentificare -> Modificare parolă”. Problema rezolvata!

Dacă nu sunteți conectat nicăieri, procesul este puțin diferit:

1. Dacă v-ați deconectat și v-ați uitat parola, faceți clic pe „Ați uitat parola”, chiar sub caseta „Parolă”.

2. Apoi sunteți condus la un ecran „Găsiți-vă contul”, unde aveți opțiunea de a utiliza adresa de e-mail sau numărul de telefon asociat contului dvs. Facebook pentru a ajuta la resetarea parolei.

Recuperează parola contului Facebook Găsește-ți contul

3. După ce ați introdus un număr de telefon sau un e-mail, veți fi apoi condus la un ecran „Resetare parolă”. Aici puteți alege câteva moduri diferite de a vă verifica contul.

Recuperați parola contului Facebook Resetați parola
  • Puteți utiliza un cont de conectare la contul Google dacă ați configurat anterior unul.
  • Trimiteți un cod prin e-mail. Aceasta s-ar duce la orice e-mail pe care îl utilizați pentru a vă conecta la Facebook.
  • Alegeți să trimiteți un cod prin SMS la orice număr de telefon pe care l-ați înregistrat pe Facebook.

4. După ce ați ales unul dintre pașii de mai sus, faceți clic pe „Continuați”. Alternativ, dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu funcționează pentru contul dvs. sau dacă nu mai aveți acces, puteți alege „Nu ești tu” și Facebook va afișa apoi câteva conturi diferite cu nume potrivite sau e-mailuri similare și poți selecta contul potrivit.

5. Presupunând că aveți contul corect selectat, Facebook va trimite un cod care poate fi introdus. După introducerea codului, faceți clic pe „Continuați” și alegeți o nouă parolă.

Recuperați parola contului Facebook Continuați

6. După ce ați ales o nouă parolă, Facebook vă va întreba dacă doriți să rămâneți conectat la orice alt dispozitiv care este deschis în prezent cu Facebook. Puteți opta să vă deconectați de la alte dispozitive, astfel încât toate să necesite introducerea noii parole înainte de accesare.

Cu toți acești pași finalizați, sunteți acum gata să vă conectați din nou la Facebook.

O excepție de la această metodă este atunci când încercați să vă localizați contul sau numărul de telefon, dar nu aveți acces la niciunul dintre acestea. Când se întâmplă acest lucru, selectați „Nu mai aveți acces la acestea?” la ecranul de selectare a contului. Facebook va cere acum un nou e-mail sau un nou număr de telefon care poate fi folosit pentru a vă contacta pentru asistență la resetarea parolei.

Cum să resetați din aplicația Facebook

Dacă încercați să vă resetați parola Facebook din aplicația Android sau iOS, nu este atât de diferit de procesul desktop.

1. Accesați ecranul de conectare Facebook și atingeți „Ați uitat parola”.

Recuperați parola contului Facebook Parola mobilă

2. Vi se va cere acum să introduceți un număr de telefon, o adresă de e-mail sau un nume.

Recuperați parola contului Facebook Mobile Continuați

3. Cel mai rapid mod de resetare a aplicației este să vă confirmați fie e-mailul, fie numărul de telefon, apăsați pe „Continuați” și introduceți codul de resetare a parolei.

Recuperează parola contului Facebook Confirmă mobil

4. Dacă nu aveți acces la numărul de telefon sau la adresa de e-mail, puteți apăsa pe „Nu mai aveți acces la acestea?” iar Facebook vă va contacta pentru un nou e-mail sau un număr de telefon. De acolo puteți să vă verificați contul și să resetați parola.

Recuperează parola contului Facebook mobil fără acces

5. Presupunând că pasul 4 nu se aplică, după introducerea codului de resetare a parolei, veți avea opțiunea de a selecta „Păstrați-mă conectat” sau „Deconectați-mă de pe alte dispozitive”. Urmați acest lucru atingând „Continuați”.

Recuperați parola contului Facebook Conectat mobil

6. În acest moment, puteți alege o nouă parolă, puteți apăsa din nou pe „Continuare” și apoi sunteți gata să vă conectați din nou la contul dvs. Facebook.

Contacte de încredere

Un instrument mai puțin cunoscut, dar incredibil de util pentru a vă accesa contul în cazul în care vă uitați parola „Contacte de încredere”. Cu această metodă, puteți alege între trei sau cinci prieteni pentru a vă ajuta să vă recuperați contul în cazul în care uitați sau vă pierdeți parola. Deși aveți nevoie doar de trei prieteni / coduri pentru a vă recupera contul, puteți avea până la cinci persoane disponibile pentru a vă asigura că puteți ajunge la cel puțin trei persoane rapid.

1. Începeți accesând Facebook.com și făcând clic pe „Parola uitată”. Urmați procesele de mai sus până când ajungeți la ecran, unde puteți alege „Nu mai aveți acces la acestea?”

Recuperați parola contului Facebook Resetați parola

2. Introduceți un nou e-mail sau un număr de telefon, faceți clic pe „Continuați”, apoi faceți clic pe „Reveal My Trusted Contacts” și introduceți numele oricăruia dintre contactele dvs. de încredere.

Recuperează parola contului Facebook persoane de încredere de încredere

3. După ce ați identificat corect unul dintre aceste contacte, veți vedea un set de instrucțiuni speciale care include un link. Acest link poate fi accesat numai de persoanele de contact de încredere.

Recuperați parola contului Facebook Alegeți Contacte
  • Trimite-i prietenilor tăi legăturile lor și roagă-i să deschidă și să îți trimită codul de autentificare.
  • De îndată ce aveți trei coduri de autentificare din Agendă de încredere, vă puteți accesa contul.

Gânduri finale

Resetarea parolei prin Facebook poate părea un gând înfricoșător. A accesat cineva în mod necorespunzător contul dvs.? Ai fost piratat? Realitatea este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu și-au schimbat parola de ceva timp și au rămas conectați. Odată ce s-au deconectat, nu se mai pot conecta din nou. te readuc pe Facebook în doar câteva minute.

Legate de:

  • Cum să verificați dacă contul dvs. a făcut parte din încălcarea datelor Facebook 2021
  • 4 dintre cele mai bune alternative pentru Facebook Messenger
  • Cum să descărcați datele dvs. personale pe Google, Apple, Facebook și Twitter

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x