Cum să vă remediați Androidul când are un semnal GPS slab

Cum să vă remediați Androidul când are un semnal GPS slab
⏱️ 5 min read

Aproape fiecare dispozitiv are GPS inclus. Este aproape o caracteristică standard pe care vă așteptați să o aibă fiecare dispozitiv. Dar, unii factori vor influența calitatea semnalului GPS – lucruri precum ROM-ul, modul în care este fabricat dispozitivul, configurația și software-ul joacă un rol important.

Datorită GPS-ului, puteți utiliza aplicații de navigare precum Google Maps și alte servicii de localizare pentru a vă eticheta corect locația geografică. Cei care joacă jocuri de realitate augmentată știu importanța unui semnal GPS bun. Dar ce poți face când semnalul GPS îți dă probleme?

1. Activați modul de precizie îmbunătățit

Dacă doriți cel mai bun semnal posibil, atunci se pare că va trebui să faceți câteva sacrificii. Va trebui să folosiți mai multă baterie decât obișnuiți. Dar dacă un semnal GPS bun este tot ceea ce este important pentru dvs., atunci nu ar trebui să fie o problemă.

Glisați în jos din partea de sus a ecranului și atingeți pictograma „Locație”. Apăsați lung pe el și ar trebui să fiți condus la opțiunile Locație. Apăsați pe „Precizie îmbunătățită” și asigurați-vă că ați activat scanarea WiFi și scanarea Bluetooth.

2. Determinați dacă problema este legată de hardware sau software

Dacă problemele GPS sunt legate de hardware, nu veți găsi o metodă care să funcționeze. Pentru a afla dacă este legat de hardware sau nu, instalați o aplicație numită GPS Essentials. Când deschideți aplicația și vă aflați în meniul principal al aplicației, atingeți opțiunea „Sateliți”. Acum ar trebui să vedeți cum se conectează telefonul dvs. la sateliții din întreaga planetă.

GPS-Essentials

Dacă vă vedeți telefonul conectându-vă, dar GPS-ul dvs. este încă scăpat de control, atunci vă uitați la o problemă de software. Dacă nu vedeți niciun sateliți, atunci s-ar putea fie din cauza faptului că aveți în apropiere obiecte metalice care interferează, fie din cauza hardware-ului.

3. Aplicațiile dvs. ar putea fi vinovate

Sistemul de operare Android se poate complica uneori, la fel și aplicațiile dvs. Uneori, modul în care acele aplicații interacționează între ele poate provoca aceste probleme GPS.

De exemplu, dacă rulați diverse aplicații bazate pe locație, cum ar fi Google Maps și FourSquare, vă puteți confrunta cu ușurință cu probleme GPS, cum ar fi un semnal slab. Task Killers a fost, de asemenea, cunoscut pentru a închide serviciile de localizare în fundal și poate fi, de asemenea, responsabil pentru problemele dvs. GPS. Încercați să scăpați de orice Task Killer de pe telefon și dezinstalați orice aplicații bazate pe locație de care nu aveți nevoie.

4. Recalibrați busola

Uneori, soluția poate fi la fel de ușoară ca recalibrarea GPS-ului. Puteți face acest lucru folosind o aplicație busolă. Unele telefoane vin deja cu unul, dar dacă al tău nu, ai destul de multe dintre care să alegi pe Google Play.

GPS-busolă

Sperăm că aveți în continuare aplicația GPS Essentials instalată pe telefon. Deschideți din nou aplicația și de această dată apăsați pe pictograma Busolă. Ridicați-vă telefonul și rotiți-l vertical de trei ori. Asigurați-vă că păstrați telefonul plat și mutați-l încet.

După ce ați terminat de mutat vertical, rotiți Android-ul din spate în față, dar de data aceasta pe verticală. Asigurați-vă că faceți acest lucru de trei ori. Nu în ultimul rând, va trebui să întoarceți telefonul pe orizontală din spate în față. Faceți acest lucru și de trei ori.

Remediere ușoară

Reîmprospătați-vă GPS-ul – Glisați în jos din partea de sus a ecranului și comutați opțiunea GPS. Puteți porni și dezactiva rapid GPS-ul din umbră de notificări. Când îl opriți, asigurați-vă că așteptați cinci secunde înainte de a-l reporni.

Scoateți carcasa telefonului – Uneori soluția este la fel de ușoară ca și eliminarea carcasei. Fiecare dintre ele este creat diferit și poate cel pe care îl aveți pe telefon vă afectează GPS-ul telefonului.

Comutați modul avion – De asemenea, se știe că acest lucru vă ajută și se poate face cu ușurință, glisând în jos de pe ecran. Porniți-l și așteptați cincisprezece până la douăzeci de secunde înainte de al opri din nou.

Încercați să ieșiți afară – Senzorii GPS au nevoie de o vedere clară a cerului pentru ca aceștia să funcționeze corect. Așa cum am menționat la început, chiar și modul în care este creat telefonul dvs. poate influența calitatea telefonului dvs. Dacă aveți un telefon care ar putea să nu fie de bună calitate, încercați această soluție ușoară.

Concluzie

Utilizatorii Android vor trebui să se ocupe de problemele GPS mai devreme sau mai târziu. De aceea este întotdeauna o idee bună să citiți cum să remediați aceste probleme înainte de a apărea. Cum încercați să faceți față semnalului GPS slab al Androidului? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x