Cum să vă resetați Chromecastul

Cum să vă resetați Chromecastul
⏱️ 6 min read

Când doriți să transmiteți în flux filmul, muzica sau fotografiile dvs. preferate pe televizor, există câteva instrumente mai utile decât popularul Google Chromecast. Lansat pentru prima dată în 2013, Chromecast și-a consolidat locul în lumea streamingului și castingului. Acest lucru este util mai ales dacă televizorul dvs. nu este conectat la Web, ceea ce permite Chromecastului să vă facă televizorul inteligent. Cu toate acestea, la fel ca toate tehnologiile, Chromecastul este imperfect și necesită o resetare din când în când. Să aruncăm o privire la pașii pentru a reseta Chromecastul.

Chromecastul din prima generație

Pentru modelul de prima generație care a început revoluția Chromecast și a adus streaming-ul în mainstream, există două posibilități reale de resetare. Este greu de spus dacă una ar trebui numită resetare „soft”, iar cealaltă resetare „hard”, dar ambele funcționează și asta este mai important.

Pe Android: începeți prin deschiderea aplicației Google Home pe telefonul sau tableta dvs. Android. Localizați dispozitivul dvs. Chromecast de prima generație și atingeți Setări sau pictograma roată. În partea dreaptă sus, atingeți „Mai multe (trei puncte) -> Resetare din fabrică” și apoi „Resetare din fabrică” din nou.

Pe iOS: începeți prin deschiderea aplicației Google Home și atingerea dispozitivului Chromecast pe care doriți să îl resetați. În colțul din dreapta sus, localizați pictograma Setări și atingeți „Eliminați dispozitivul”. Apăsați pe „Resetare din fabrică” și confirmați că doriți să resetați dispozitivul atingând „Resetare din fabrică”.

De pe dispozitivul Chromecast (hard reset)

Începeți prin a vă asigura că unitatea Chromecast este conectată la televizor. Țineți apăsat butonul de pe dispozitivul Chromecast timp de cel puțin 25 de secunde. Veți ști când funcționează după ce lumina LED solidă se transformă într-o lumină roșie intermitentă. După un moment sau două, ledul ar trebui să devină alb din nou, iar ecranul televizorului va deveni gol. În acel moment, puteți să scoateți degetul și să așteptați repornirea dispozitivului.

Chromecast a doua sau a treia generație și Chromecast Ultra

Unitățile din a doua și a treia generație, precum și Chromecast Ultra resetează într-un mod foarte similar.

Cum să resetați Chromecast a doua generație

Pe Android: deschideți aplicația Google Home și atingeți dispozitivul dvs. Chromecast. Găsiți și atingeți Setări (pictograma roată). Uită-te în dreapta sus și atinge Mai multe (trei butoane). Atingeți „Resetare din fabrică”, apoi atingeți-l din nou.

Pe iOS: deschideți aplicația Google Home și atingeți dispozitivul Chromecast pe care doriți să îl resetați. Găsiți pictograma Setări din dreapta sus și atingeți „Eliminați dispozitivul”. Apăsați pe „Resetare din fabrică” și confirmați că doriți să resetați dispozitivul atingând din nou pe el.

De pe dispozitivul Chromecast (resetare hard)

În timp ce Chromecastul este conectat la televizor, țineți apăsat butonul din partea laterală a Chromecastului. Așteptați ca LED-ul să înceapă să clipească portocaliu. După ce LED-ul trece de la portocaliu la alb, puteți elibera butonul, iar Chromecastul va reporni.

Chromecast cu Google TV

Cel mai recent model Chromecast cu Google TV este primul din gama de produse care oferă o interfață pe ecran. Datorită integrării Google TV, Chromecastul dvs. are acum o adevărată interfață „inteligentă” și poate include toate abonamentele de servicii de streaming existente într-o singură interfață ușor de utilizat. În cazul unor probleme tehnice, resetarea celui mai recent Chromecast este la fel de ușoară ca și predecesorii săi.

Cum să resetați Chromecast Chromecast Google Tv

Folosind telecomanda vocală Chromecast

În partea dreaptă sus a ecranului televizorului, selectați-vă profilul alegând butonul „Setări” (pictograma roată). Acum selectați „Sistem -> Despre -> Resetare din fabrică”.

De pe dispozitivul Chromecast

În timp ce este conectat la televizor, apăsați și mențineți apăsat butonul din spatele Chromecastului până când ledul LED începe să clipească galben. Când lumina LED se deplasează de la galben la alb continuu, eliberați butonul și Chromecastul se va reseta din nou la setările din fabrică.

Noțiuni introductive după resetare

După ce Chromecastul este resetat, ar trebui să îl puteți configura exact așa cum ați făcut inițial.

1. Începeți prin conectarea dispozitivului Chromecast la televizor prin cablul USB / HDMI și conectați celălalt capăt la o priză.

2. Descărcați aplicația Google Home pe oricare dintre ele Android sau iOS. Dacă, din orice motiv, nu vedeți că pașii Chromecastului apar, mergeți în partea din stânga sus a aplicației Google Home și atingeți „Adăugați + -> Configurați dispozitivul -> Dispozitiv nou”.

Urmați pașii rămași până când Chromecastul este configurat.

Se actualizează Chromecast

Pentru a vă asigura că Chromecastul dvs. are cel mai recent software, Google face automat cele mai multe lucruri grele din culise. În timpul acestor scurte actualizări, nu veți putea transmite, iar majoritatea actualizărilor durează între cinci și 15 minute. În timp ce Chromecastul primește o actualizare, lumina LED-ului va pulsa în roșu până când se termină. Dacă există probleme și actualizarea pare să dureze mai mult decât în ​​mod normal, reporniți Chromecastul deconectându-l și conectându-l la o sursă de alimentare.

Gânduri finale

Chromecastul este un dispozitiv fantastic care a devenit o bază a multor case „inteligente”. Ceea ce îi lipsește în funcții în comparație cu un Roku sau Fire Stick, este mai mult decât compensat cu performanțe de top și o gamă tot mai mare de opțiuni care funcționează exact așa cum promite. De fapt, cumpărați mai mult de unul și adăugați-l la fiecare televizor din casă.

Legate de:

  • Cum să transmiteți audio din Linux către Chromecast și Google Home
  • Cum să creați un Chromecast DIY folosind Raspberry Pi și Raspicast
  • Cum să utilizați Chromecast fără a vă conecta la Wi-Fi

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x