Cum să vă resetați iPhone-ul și iPad-ul

Cum să vă resetați iPhone-ul și iPad-ul
⏱️ 7 min read

Uneori, iPhone-ul sau iPad-ul dvs. pot începe să acționeze amuzant, cum ar fi rularea lentă sau înghețarea. Dacă ți se întâmplă asta vreodată, există o soluție ușoară care, de obicei, se ocupă imediat de problemă. Această soluție este pur și simplu să efectuați o resetare hard pe iPhone sau iPad. Aici vă arătăm cum să resetați hard cu și fără un buton de pornire.

Ce se înțelege prin resetarea dură a iPhone sau iPad?

Înainte de a trece la pași, este important să știm ce este o resetare hard. De obicei, atunci când oricare dintre gadgeturile dvs. electronice nu mai funcționează, îl reporniți. Acest lucru se face folosind butonul de alimentare, oprindu-l și pornind și, în unele cazuri, reintroducând bateria.

Același lucru este valabil și pentru iPhone și iPad. Dacă dispozitivul dvs. nu funcționează corect, îl puteți reporni sau reseta ușor. Cu toate acestea, acest lucru necesită atingerea ecranului. Ce se întâmplă dacă ecranul tactil al dispozitivului începe să acționeze în sus sau dacă nu îl puteți accesa din alt motiv? Acolo apare resetarea dificilă a unui iPhone sau iPad.

Pentru cei care nu știu, pentru a reseta soft un iPhone sau iPad, trebuie să țineți apăsat butonul de pornire, apoi glisați glisorul „Slide to power off” în partea dreaptă pentru a opri dispozitivul. Pentru a porni dispozitivul, țineți apăsat butonul de pornire până când pe ecran apare sigla Apple. Alternativ, puteți reseta soft accesând „Setări -> General -> Închidere” și glisând cursorul în partea dreaptă.

O resetare hard este doar un alt mod de a reporni iPhone-ul sau iPad-ul atunci când metoda normală nu funcționează. Este ca o repornire forțată a dispozitivului. Este util când dispozitivul este înghețat și nu poate fi repornit folosind metoda de resetare soft. O resetare hard implică, de obicei, ajutorul butoanelor fizice de pe dispozitiv.

Notă: resetarea dificilă a iPhone-ului sau iPad-ului dvs. nu este la fel ca restaurarea la o copie de rezervă anterioară sau resetarea la setările din fabrică. Unii oameni îi confundă adesea pe cei doi. Resetarea ajută la resetarea aplicațiilor buggy, printre altele. Practic, este ca funcția de repornire de pe computer, deci nu va șterge nimic de pe dispozitiv.

Cum se resetează hard un iPhone

Pașii pentru resetarea hard diferă pentru diferite modele de iPhone.

Notă: ignorați glisorul pentru a opri glisorul dacă apare pe ecran în timp ce efectuați pașii următori.

Cum se resetează hard un iPhone cu un buton de pornire

Pentru dispozitivele cu buton Acasă, apăsați și țineți apăsate simultan butoanele de pornire și acasă până când vedeți un ecran negru. Dispozitivul se va reporni automat. Această metodă va funcționa pe iPhone 6s și SE.

Pentru iPhone 7, apăsați și mențineți apăsat butonul de reducere a volumului și butoanele de pornire până când dispozitivul repornește automat.

Hard Reset Iphone 7

Cum se resetează hard un iPhone fără buton de pornire

Pentru modelele mai noi de iPhone (cum ar fi iPhone 8, iPhone X, iPhone 11, iPhone 12 etc.) care nu au un buton Acasă, urmați acești pași:

1. Apăsați butonul de creștere a volumului o dată.

2. Apăsați o dată butonul de reducere a volumului.

3. Țineți apăsat butonul de pornire până când vedeți sigla Apple sau ecranul devine negru.

Hard Reset Iphone X

Cum se resetează hard iPad-ul

Similar unui iPhone, un iPad poate fi resetat greu în două moduri. Dacă iPad-ul dvs. vine cu un buton Acasă, apăsați și țineți apăsate simultan butoanele de pornire și acasă până când vedeți sigla Apple pe ecran.

Buton Acasă Resetare Ipad

Pentru iPad-uri fără buton Acasă, apăsați butonul de creștere a volumului o dată urmat de butonul de reducere a volumului o dată. Apăsați și țineți apăsat butonul de pornire până când pe ecran apare sigla Apple, apoi eliberați butonul de pornire.

Bacsis: aflați cum să reporniți un iPhone sau iPad dacă este blocat pe ecranul logo-ului Apple.

întrebări frecvente

1. Care este diferența dintre resetarea soft și hard?

O resetare soft poate fi efectuată din Setări sau folosind numai tasta de pornire. La o resetare hard, trebuie să utilizați cel puțin încă un buton în afară de butonul de pornire. Poate fi butoanele de volum sau butonul Acasă. După cum sa menționat mai devreme, o resetare hard este utilizată numai atunci când resetarea soft nu funcționează.

2. O resetare hard șterge totul pe un iPhone sau iPad?

Nu. Resetarea hard nu va șterge niciunul din fișierele sau datele personale de pe dispozitiv. Nici măcar nu va reseta nici o setare.

3. Resetarea hard și resetarea din fabrică sunt la fel?

Când resetați din fabrică iPhone-ul sau iPad-ul, acesta șterge complet tot conținutul de pe dispozitiv. Adică, datele dvs. personale vor fi șterse dacă nu sunt copiate. Toate setările vor fi restabilite la valorile lor inițiale. Dimpotrivă, o resetare hard nu face nimic din aceste lucruri – pur și simplu repornește dispozitivul.

4. Resetarea hard elimină actualizările de software?

Resetarea hard nu va avea niciun impact asupra sistemului dvs. de operare actual. Adică, nu va elimina actualizările recente de software. Dacă sunteți pe iOS 14 sau iPadOS 14, veți rămâne pe asta.

5. Aveți nevoie de o parolă pentru a reseta hard?

Depinde. Odată ce dispozitivul repornește, vi se va solicita parola dacă nu utilizați Face ID sau Touch ID.

6. Puteți reseta fără un computer?

Da. Nu aveți nevoie de un computer pentru a vă reseta iPhone-ul sau iPad-ul.

7. Resetarea hard ajută durata de viață a bateriei unui iPhone?

Deși nu există un răspuns adecvat la această întrebare, atât resetarea hard cât și soft-ul vor avea un ușor impact asupra duratei de viață a bateriei iPhone-ului. Toate aplicațiile vor fi repornite și, dacă o aplicație afectează durata de viață a bateriei, o resetare ar ajuta acest lucru.

8. O resetare hard face telefonul mai rapid?

Similar cu bateria, o resetare hard va face temporar telefonul mai rapid. Dar dacă telefonul dvs. devine mai lent din cauza lipsei de stocare sau din orice alt motiv, o resetare hard nu va ajuta.

9. Resetarea hard elimină iCloud Lock sau contul dvs.?

Nu. O resetare hard nu va elimina sau șterge blocarea iCloud sau contul dvs. de pe iPhone sau iPad.

10. Când ar trebui să resetați cu greu un iPhone sau iPad?

Dacă iPhone-ul sau iPad-ul dvs. este blocat, nu răspunde sau nu funcționează corect, trebuie mai întâi să încercați să îl resetați. Dacă acest lucru nu funcționează, ar trebui să-l resetați din greu.

11. Este greu să resetați hard pentru un iPhone sau iPad?

Resetarea dură a dispozitivului nu îl va afecta în niciun fel. Cu toate acestea, ar trebui să resetați întotdeauna programul mai întâi. Doar atunci când acest lucru nu funcționează, trebuie să îl resetați din greu.

Resetarea unui iPhone sau iPad este una dintre modalitățile de a remedia problemele minore și erorile. Dacă dispozitivul dvs. afișează un ecran negru, aflați cum să remediați problema ecranului negru pe iPhone. Dacă v-ați uitat vreodată codul de acces, resetarea hard nu va ajuta. Va trebui să vă deblocați iPhone-ul sau iPad-ul folosind alte metode.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...