Cum să vă rupeți CD-urile în FLAC

Cum să vă rupeți CD-urile în FLAC
⏱️ 5 min read

Deși probabil ați copiat un CD sau două în trecut, este posibil ca melodiile dvs. să fie copiate în format MP3. Dacă sunteți un audiofil care trebuie să experimenteze muzica dvs. cu cea mai mare fidelitate posibilă, veți dori ca biblioteca dvs. audio digitală să fie în formatul de fișier FLAC.

Ce este FLAC și cum este mai bine?

FLAC înseamnă „Free Lossless Audio Codec”. Fiind un format audio fără pierderi, FLAC oferă copii perfecte ale CD-urilor. Oferă dimensiuni mai mici de fișiere în comparație cu alte formate audio fără pierderi și este în continuare capabil să păstreze toate datele audio.

Cea mai frecventă întrebare referitoare la FLAC este dacă sună sau nu mai bine. Răspunsul scurt este da, dar există mulți factori de luat în considerare. Dacă un MP3 este codat într-un bitrate mai mic de 160 kbps, consensul general este că persoana medie va putea auzi diferența de calitate audio. Fișierele Mp3 care sunt codificate într-o rată de biți mai mare (de exemplu, 320 kbps) sunt aproape indistincte de fișierele FLAC. Acestea fiind spuse, fișierele MP3, indiferent de bitrate, șterg în continuare porțiuni din sunet. Acest lucru face ca formatele MP3 și alte formate cu pierderi să fie candidate slabe pentru arhivarea digitală a muzicii dvs. În plus, deoarece FLAC este un format de fișier open-source, beneficiază de o compatibilitate aproape universală.

Cum să vă copiați CD-urile în FLAC pe Windows

Când vine vorba de software-ul de copiere a CD-urilor pentru Windows, există o mulțime de alegeri. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui CD-Ripper cu funcții complete, care este, de asemenea, 100% gratuit, veți dori să luați Copiere audio exactă.

Cd Rip Flac Exact Audio Copy (1)

Copierea audio exactă durează puțin timp pentru configurare, așa că asigurați-vă că citiți cu atenție totul și nu treceți doar prin instrucțiunile de configurare. Odată ce l-ați configurat, Exact Audio Copy este ușor de utilizat. Software-ul folosește o tehnologie numită AccurateRip, care folosește date de la alți utilizatori pentru a vă asigura că ripurile dvs. sunt lipsite de erori. În plus, Exact Audio Copy folosește patru servicii de metadate diferite pentru a vă asigura că fișierele dvs. sunt etichetate corect.

Cum să vă rupeți CD-urile în FLAC pe macOS

Dacă sunteți utilizator Apple, înainte de a începe să extrageți CD-urile pe FLAC, veți dori să vă gândiți dacă formatul de fișier fără pierderi al Apple, ALAC, ar fi mai bun pentru dvs. ALAC înseamnă „Apple Lossless Audio Codec” și este diferit de FLAC numai în nume. Fișierele ALAC și fișierele FLAC sună exact la fel. Singura diferență dintre cele două este că ALAC se joacă frumos cu produsele Apple. La urma urmei, a fost dezvoltat de Apple.

Din păcate, același lucru nu se poate spune despre FLAC. De exemplu, iTunes vă poate rupe CD-urile în fișiere ALAC și le poate reda fără probleme. Fișierele FLAC, pe de altă parte, nici măcar nu sunt recunoscute în iTunes. Dacă sunteți un entuziast Apple, veți dori să rămâneți cu ALAC.

Cd Rip Flac X Lossless Decoder (1)

Dacă preferați să copiați CD-urile pe FLAC, descărcați și instalați Decodor X Lossless. X Lossless Decoder este o aplicație gratuită pentru macOS care vă permite să copiați CD-uri și să convertiți tipuri de fișiere, inclusiv FLAC. În plus, există multe setări și parametri de modificat dacă doriți acel nivel de control. Oricum, X Lossless Decoder este o alegere excelentă pentru extragerea colecției de CD-uri în FLAC.

Cum să vă rupeți CD-urile în FLAC pe Linux

Există multe opțiuni pentru extragerea CD-urilor pe FLAC pe o mașină Linux. Unul dintre cele mai ușor de utilizat este ABCDE sau Un codificator de CD mai bun. ABCDE este conceput pentru a automatiza procesul de extragere și etichetare. Cu o singură comandă, ABCDE poate rupe un CD întreg în FLAC (sau alte formate), poate găsi metadatele și normaliza volumul pe toate piesele. ABCDE este un program puternic, ușor de utilizat, care face ca extragerea CD-urilor pe FLAC să fie nedureroasă. Acestea fiind spuse, ABCDE rulează în întregime de pe linia de comandă. Aceasta înseamnă că nu există o interfață grafică pentru utilizator.

Cd Rip Flac Clementina

Dacă nu vă simțiți confortabil cu linia de comandă sau doriți doar ceva cu un front-end grafic, Clementina este unul dintre cele mai vechi și mai bogate playere de muzică disponibile. Pe lângă faptul că vă poate rupe CD-urile în FLAC și în alte formate, Clementine poate prelua etichete lipsă, descărca imagini de pe album, copia muzica pe un iPod sau iPhone și multe altele.

Odată ce ați transformat colecția de CD-uri în fișiere FLAC de înaltă fidelitate fără pierderi, veți dori o pereche decentă de căști pentru a vă asculta muzica. Ce software folosiți pentru a vă rupe CD-urile? Pentru ce format de fișier alegeți atunci când extrageți CD-uri? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x