Cum să vă schimbați numărul de telefon pe WhatsApp și ce se întâmplă după

Cum să vă schimbați numărul de telefon pe WhatsApp și ce se întâmplă după
⏱️ 3 min read

Ar putea exista destul de multe motive pentru care trebuie să vă schimbați numărul de telefon. După ce ați trecut prin procesul de schimbare a numărului, este timpul să vă anunțați contactele. Aceasta poate părea o sarcină uriașă, dar WhatsApp face procesul mult mai ușor.

WhatsApp oferă o opțiune de notificare a contactelor după ce v-ați schimbat numărul. Se pare că acest lucru va informa doar contactele pe care le aveți în serviciul de mesagerie și nu în altă parte.

Cum să treceți la un nou număr de telefon pe WhatsApp

Schimbarea numărului de telefon WhatsApp este rapidă și ușoară. Deschideți aplicația de mesagerie și atingeți cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus. Alegeți „Setări> Cont> Schimbați numărul”.

WhatsApp vă va afișa informații care vă vor spune că toate setările, grupul și informațiile despre cont vor fi transferate către noul număr. De asemenea, va trebui să demonstrați că noul dvs. telefon poate primi mesaje text și, sperăm, nu va fi o problemă.

După ce ați introdus numerele de telefon, asigurați-vă că verificați din nou dacă numerele sunt corecte. Apăsați pe următorul și WhatsApp vă va avertiza că sunteți pe cale să schimbați numerele de telefon. Nu uitați să activați opțiunea care vă va anunța contactele cu privire la schimbarea numărului.

WhatsApp-notificare

De asemenea, va trebui să decideți dacă doriți ca WhatsApp să vă anunțe toate contactele, contactele cu care aveți chaturi sau o listă personalizată. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ștergerea vechiului cont WhatsApp, deoarece aplicația face asta automat pentru dvs.

Amintiți-vă persoanelor de contact să ștergeți vechiul număr în loc să îl adăugați la contactul existent. Furnizorul dvs. de servicii ar putea reutiliza acel număr, iar prietenii dvs. vor avea un număr care nu este al dvs.

Schimbarea telefoanelor, dar nu a numerelor de telefon

Dacă veți trece de la un telefon Android la un iPhone, dar cu același număr, veți păstra informațiile despre cont. Ceea ce nu veți putea păstra sunt mesajele dvs. Dacă migrați de la Android la iPhone sau invers, veți pierde toate mesajele.

Dacă treceți de la un telefon Android la altul, vă puteți restabili mesajele folosind funcția de rezervă. Deschideți „WhatsApp -> Setări -> Chaturi -> Chat Backup”. Pentru a salva date mobile, asigurați-vă că atingeți opțiunea „Faceți o copie de rezervă peste” și alegeți „Numai Wi-Fi”.

whatsapp-drive

Dacă nu ați adăugat un cont Google, astfel încât chat-urile dvs. să poată fi salvate pe Drive, atingeți opțiunea „Adăugați un cont”. Atingând opțiunea „Efectuați o copie de rezervă pe Google Drive”, puteți configura, de asemenea, cât de des sunt actualizate chat-urile. Faceți o copie de rezervă manuală a mesajelor dacă nu aveți chef să așteptați timpul de backup atribuit.

Concluzie

Doar pentru că vă schimbați numărul de telefon nu înseamnă că trebuie să vă pierdeți contul WhatsApp. Urmând câțiva pași simpli, vă puteți recupera mesajele și contul. Trebuie să schimbați numărul de telefon des? Împărtășiți-vă gândurile cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x