Cum să vă securizați complet computerul Mac cu acești 9 pași

Cum să vă securizați complet computerul Mac cu acești 9 pași
⏱️ 5 min read

Mac-urile sunt destul de sigure în mod implicit, dar asta nu le face impenetrabile. Folosiți aceste sfaturi pentru a vă asigura că vă securizați computerul Mac cât este necesar.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Porniți FileVault

FileVault este un sistem de criptare pe întregul disc. Înfășoară tot conținutul discului dvs. într-un strat de criptare. Aceasta înseamnă că, chiar dacă atacatorii au acces la hard disk-ul dvs. fizic, nu pot decripta datele fără parola dvs.

FileVault este activat în mod implicit în toate Mac-urile noi. Dar dacă aveți un Mac mai vechi sau ați folosit o clonă Time Machine pentru a copia fișierele Mac pe noua dvs. mașină, este posibil ca FileVault să nu fie activat. Puteți regla acest lucru în panoul „Securitate și confidențialitate” din Preferințe sistem.

2. Alegeți o parolă de autentificare complexă și utilizați-o

Deși acest sfat este cel mai important pentru utilizatorii cu laptopuri care călătoresc, este un sfat bun pentru toată lumea. Utilizarea FileVault nu va conta dacă parola dvs. este „parolă”. Această setare se găsește și în panoul „Securitate și confidențialitate” din Preferințe sistem.

securizați-parola-de-conectare-mac-1

Desigur, acea parolă nu face bine dacă nu o utilizați. Asigurați-vă că ați setat computerul să solicite parola de îndată ce acesta se oprește. Dacă utilizați un computer desktop pentru Mac, obțineți obiceiul de a dormi manual computerul pentru a vă asigura că este întotdeauna protejat. De asemenea, dezactivați autentificarea automată și asigurați-vă că setați computerul Mac să adoarmă după câteva minute de inactivitate ca siguranță.

3. Utilizați un Manager de parole

În prezent, datele personale securizate nu tind să existe pe hard disk-ul Mac. În schimb, trăiește în cloud, în conturile de socializare și în copiile de rezervă de la distanță. Dacă nu sunt securizate cu o parolă complexă și unică, acele date sunt vulnerabile la extracția silențioasă, de la distanță.

parola-manageri-macos-1 parolă

Descărcați un manager de parole precum Dashlane și începeți să-l utilizați imediat. Utilizați instrumentele de generare a parolelor pentru a înlocui parolele duplicate sau simple cu parole lungi și complexe. De asemenea, activați autentificarea cu doi factori pentru toate conturile care o acceptă.

4. Folosiți criptarea selectiv

criptare-criptare

Pentru documente extrem de confidențiale, veți dori să le criptați separat de schema dvs. de criptare pe întregul disc. 1Password oferă de fapt opțiunea de a încărca până la 1 gigabyte de fișiere securizate cu aceeași metodă care vă protejează parola. Puteți utiliza, de asemenea, software de criptare autonom, cum ar fi Criptare. Pentru cel mai subțire, dar cel mai convenabil strat de securitate, puteți seta parole pe PDF-uri cu Preview.

5. Folosiți Find My Mac pentru a șterge de la distanță

Activați „Găsește-mi Mac” sub panoul Preferințe sistem iCloud. Aceasta folosește conexiunea Wi-Fi a computerului Mac pentru a urmări locația fizică. Dacă dispozitivul este pierdut sau furat, puteți afla unde este.

securizați-mac-găsi-mac-1-mac

Acest lucru vă va permite, de asemenea, să vă ștergeți de la distanță Mac-ul dacă ajunge în mâini greșite. Chiar dacă nu puteți recupera dispozitivul, vă puteți asigura că informațiile nu ajung în mâinile greșite.

6. Asigurați-vă că paravanul este activat și activați modul Stealth

În mod implicit, firewall-ul software-ului Mac-ului dvs. ar trebui să fie activat. Dar, în caz că l-ați oprit, aruncați o privire sub fila Firewall din panoul Securitate și confidențialitate. De asemenea, puteți utiliza firewall-uri de la terți, cum ar fi Micul Snitch care oferă o protecție mai complexă.

securizați-firewall-ul-1

Puteți activa protecții suplimentare activând modul stealth. Acest nume de preferință foarte rece păstrează computerul să nu răspundă la aplicații de sondare de rețea, cum ar fi ping. Puteți găsi setarea sub butonul „Opțiuni firewall …” din panoul Firewall, în jos, în partea de jos.

securiza-mac-firewall-opțiuni-2

7. Dezactivați partajarea până când aveți nevoie

Dacă utilizați Mac-ul în rețeaua de domiciliu frecvent, este posibil să aveți partajarea de fișiere activată. Dacă vreodată folosiți computerul într-o rețea pe care nu o controlați complet, trebuie să o opriți.

securizați-partajarea-fișierului Mac-1

Cel mai bine este să activați opțiunile „Partajare” numai atunci când aveți nevoie de ele. Aceasta include Partajarea fișierelor, Partajarea imprimantei, întregul shebang. Este mai bine să închideți toate porturile potențiale atunci când vă aflați într-o rețea publică decât să riscați o intruziune neașteptată.

8. Asigurați-vă activitatea de rețea

Mac-ul dvs. nu este doar despre hardware-ul său. Este, de asemenea, despre rețelele la care se conectează computerul dvs. Mac. Ruterele slab securizate pot fi adesea un vector pentru atac.

Asigurați-vă că utilizați cel mai actualizat firmware pentru router și că utilizați o parolă sigură și complexă. Dacă dați parola oricărui invitat, schimbați parola imediat ce acestea sunt terminate.

Vă puteți securiza în continuare activitatea online cu ajutorul unui VPN. Acest lucru vă va cripta traficul de rețea, împiedicând ochii curioși să facă check-in.

9. Criptați copiile de rezervă

securizați-mac-backup-1

Orice utilizator de computer inteligent va avea un sistem de rezervă. Dar dacă copiile de rezervă nu sunt la fel de sigure ca unitatea dvs. principală, acestea reprezintă o vulnerabilitate. Asigurați-vă că ați criptat copiile de rezervă Time Machine în panoul de preferințe Time Machine. De asemenea, asigurați-vă că criptați orice alte copii de rezervă pe care le aveți, fie că sunt discuri clonate, fie copii de siguranță bazate pe web.

Concluzie

Folosiți pașii de securitate necesari pentru a compensa nivelul de risc. Foarte puține dintre sfaturi vor interfera cu funcționarea normală a computerului dvs. Mac. Vei fi mai sigur, fără să te deranjeze.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în august 2010 și a fost actualizat în iunie 2018.

Credit de imagine: Conceptul de confidențialitate firewall de securitate cibernetică de Rawpixel.com/Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x