de Max Stein

Cum sa va sporiti ratingul App Store cu o abordare

Cum să vă sporiți ratingul App Store cu o abordare simplă și ușoară

Utilizatorilor le place să vadă evaluări ridicate ale aplicațiilor atunci când decid ce aplicații să descarce. Dacă două aplicații fac același lucru, dar una are un rating mai mare decât cealaltă, care credeți că ar alege majoritatea utilizatorilor?

Câteva dintre cele mai populare aplicații din App Store și-au văzut evaluările trecând de la 3,5 la 3,5 până la 4,8 la 5,0. În același timp, ei văd și numărul lor de recenzii saltând de la 5.000 la 15.000 de recenzori în gama 100.000-1.000.000!

De exemplu, să aruncăm o privire la Instagram:

Cum sa va sporiti ratingul App Store cu o abordare
Instagram pe iOS 11 App Store

4,8 stele de la peste 580.000 de recenzori. Dar Instagram este o aplicație uriașă, deci nu este greu de văzut de ce atât de mulți oameni ar fi evaluat-o.

Să aruncăm o privire la orice aplicație chiar mai mare decât Instagram – Facebook:

1611479825 897 Cum sa va sporiti ratingul App Store cu o abordare
Facebook pe iOS 11 App Store

Facebook are un rating de 3,0 stele de la doar 14.500 de utilizatori. Cum a obținut Instagram de 40 de ori mai mulți utilizatori să își evalueze aplicația atunci când Facebook are cu atât mai mulți utilizatori decât Instagram?

Solicitarea de rating Apple

Răspunsul este plasarea strategică a Solicitarea de evaluare nativă Apple:

1611479825 401 Cum sa va sporiti ratingul App Store cu o abordare

Înainte de a exista această soluție nativă, dezvoltatorii au trebuit să ducă utilizatorii în App Store pentru a-și evalua aplicațiile. Acum, cu soluția Apple, utilizatorii pot atinge evaluarea dorită, atinge Trimitere și gata!

Este disponibil pentru iOS 10.3 și versiuni ulterioare – astfel încât utilizatorii dvs. iOS 10 nu vor rămâne în urmă.

Solicitarea este foarte ușor de adăugat și necesită doar câteva linii de cod:

// Add this near the top of your fileimport StoreKit
// Put this where you want the review prompt to appearSKStoreReviewController.requestReview()

Folosind bine promptul

Înainte de a intra și a lipi acest lucru oriunde în aplicația dvs., trebuie să vă luați în considerare baza de clienți. Unde în aplicația dvs. puteți afișa această solicitare care va permite utilizatorilor să interacționeze cu ea într-un mod pozitiv?

Nu există un răspuns corect la această întrebare, dar iată câteva idei:

  • Pentru aplicații de cumpărături – după una sau mai multe tranzacții reușite.
  • Pentru aplicațiile de consum de conținut – după o anumită perioadă de timp. Sau, după terminarea numărului X de melodii / videoclipuri / cărți.
  • Pentru aplicațiile de rețele sociale – după ce un utilizator creează conținut. Sau, atunci când un utilizator se implică în numărul X al conținutului altor persoane.

Lucruri de reținut

„Deoarece această metodă poate prezenta sau nu o alertă, nu este adecvat să o apelați ca răspuns la o atingere de buton sau la o altă acțiune a utilizatorului.”
https://developer.apple.com/documentation/storekit/skstorereviewcontroller/2851536-requestreview

requestReview() va returna un prompt bazat pe politica App Store guvernată de Apple. Nu ar trebui să prezentați o alertă în prealabil pentru a întreba clienții dacă se bucură de aplicația dvs. Dacă faceți acest lucru, este posibil ca aceștia să nu vadă un mesaj de evaluare care să ducă la o experiență de utilizator proastă.

„Puteți solicita evaluări de până la trei ori într-o perioadă de 365 de zile.”
https://developer.apple.com/app-store/ratings-and-reviews/

Solicitarea de evaluare va apărea pentru un utilizator de până la trei ori pe an, chiar dacă acesta îți actualizează aplicația.

Aceasta nu este o problemă atât de mare ca în versiunile anterioare de iOS. Începând cu iOS 11, Apple a schimbat modul de resetare a ratingurilor pe App Store.

În trecut, de fiecare dată când ați trimis o nouă versiune în App Store, evaluările dvs. erau resetate. Acum aveți opțiunea de a vă păstra istoricul evaluărilor. Deci, dacă sunteți mulțumit de rating, îl puteți păstra!

Obținerea unui rating ridicat în App Store este una dintre cele mai eficiente modalități de a crește descărcările. Apple oferă acum o modalitate ușoară, nativă și eficientă de a spori ratingul aplicației. Profitați de el într-un mod inteligent și veți vedea cu siguranță rezultate.

Dacă ți-ar plăcea această poveste, mi-ar plăcea să dai clic pe? butonul de mai jos, astfel încât mai mulți oameni să poată afla despre el. Simțiți-vă liber să participați și la răspunsuri dacă ați utilizat această solicitare în aplicația dvs.!