Cum să vă ștergeți rapid cache-ul de sistem în Ubuntu

Cum să vă ștergeți rapid cache-ul de sistem în Ubuntu
⏱️ 3 min read

Probabil știți că browserul dvs. web păstrează o memorie cache a site-urilor web pe care le vizitați, astfel încât vizitele ulterioare vor fi încărcate foarte repede. Linux, ca și browserul dvs., păstrează, de asemenea, o memorie cache de sistem – cache aplicație, cache apt etc. – astfel încât încărcarea ulterioară a aplicației va fi foarte rapidă.

Deși conceptul de cache este fără îndoială bun din punct de vedere al experienței utilizatorului, acesta continuă să-și mănânce memoria sistemului. La un moment dat, trebuie să vă asigurați că ștergeți toate fișierele inutile sau nedorite, de obicei sub formă de cache, pentru a vă menține sistemul proaspăt și mai puțin încărcat.

Dacă utilizați Ubuntu 14.04 sau 16.04 și căutați o modalitate de a șterge cu ușurință memoria cache a sistemului din sistemul dvs. Ubuntu, nu căutați mai departe, deoarece în acest articol vom discuta exact acest lucru.

Cum să vă curățați cu ușurință cutia Ubuntu

Pentru a face acest lucru, trebuie să descărcați și să instalați un instrument numit Ubuntu Cleaner. Următoarele comenzi vă permit să faceți acest lucru:

Odată ce toate comenzile de mai sus au reușit, utilitarul Ubuntu Cleaner va fi instalat pe sistemul dvs. Pentru a-l lansa, mergeți la Unity Dash, tastați numele instrumentului, apoi faceți clic pe pictograma acestuia.

Iată UI-ul instrumentului.

ubuntu-cleaner-lansat

După cum reiese din captura de ecran de mai sus, Ubuntu Cleaner vă permite să ștergeți cache-urile aplicațiilor (browserelor și software-ului), cache-ul miniaturilor pe care sistemul le creează pentru încărcarea rapidă a directoarelor și cache-ul apt (de obicei un cache al arhivelor pachetelor descărcate). În plus, puteți utiliza și utilitarul pentru a șterge nucleele vechi, configurațiile pachetelor și pachetele inutile.

Pentru a vedea cât spațiu ocupă o anumită cache pe sistem, trebuie doar să faceți clic pe intrarea corespunzătoare din interfața de utilizare a instrumentului. De exemplu, în cazul meu, instrumentul mi-a spus că memoria cache a Chrome ocupă aproape 550 MB pe sistemul meu.

ubuntu-cleaner-chrome-cache

Pentru a șterge o memorie cache, selectați intrarea și apoi faceți clic pe butonul Curățare prezent în colțul din dreapta jos al interfeței de utilizare a instrumentului.

Înainte de a intra și a începe să curățați totul folosind Ubuntu Cleaner, rețineți că cache-urile sunt acolo pentru un scop (așa cum a fost explicat la începutul tutorialului). Va trebui să vă cântăriți opțiunile înainte de a șterge ceva – de exemplu, pentru o aplicație pe care nu o mai folosiți, este logic să ștergeți memoria cache, dar pentru o aplicație pe care o utilizați foarte frecvent, ștergerea memoriei cache ar avea un impact direct asupra vitezei și a capacității de reacție .

Mai departe, este întotdeauna bine să cunoașteți câteva detalii despre instrumentul pe care îl utilizați. Iată deci detaliile pe care le știm despre Ubuntu Cleaner: Dacă folosiți Ubuntu de mai mulți ani acum, Ubuntu Cleaner ar trebui să vă amintească de instrumentul de actualizare Ubuntu, acum depreciat. Dacă acesta este cazul, atunci nu vă înșelați, deoarece Ubuntu Cleaner este o furculiță a Modulul Janitor al Ubuntu Tweak. Scopul dezvoltatorului a fost „readuceți această funcționalitate utilă comunității Ubuntu.

Concluzie

Ca utilizatori de computere, ar trebui să învățăm să menținem un anumit echilibru între lucruri – de exemplu, curățarea diverselor cache. Deși nu ar trebui să lăsați dimensiunile cache să crească la nesfârșit, ștergerea fiecărei cache nu este nici o decizie înțeleaptă. Utilizați cu înțelepciune instrumentul pe care l-am discutat și veți obține cele mai bune din ambele lumi – viteză, precum și stocare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x