Cum să vă testați stresul GPU cu Furmark

Cum să vă testați stresul GPU cu Furmark
⏱️ 4 min read

Există multe instrumente disponibile pentru compararea plăcilor grafice sau a GPU-urilor în Windows 10. Dacă faci overclocking, atunci îți recomandăm să folosești ceva de genul Heaven benchmark sau 3DMark pentru a vedea dacă lucrul tău împinge framerele dorite la temperaturile dorite .

FurMark poate arăta similar cu aceste instrumente, dar în realitate este mai mult un test de stres decât un instrument de comparare. Care este diferența? FurMark vă va împinge GPU-ul mai tare și va atrage mai multă putere, făcându-l o modalitate bună de testare pentru a vedea dacă placa grafică este stabilă la setările stocului.

Dacă bănuiți că hardware-ul GPU poate fi defect, testați-l în FurMark și veți găsi rapid răspunsuri. Este, de asemenea, un mod bun de testare a gestionării căldurii GPU-ului și vă va oferi o idee despre dacă este posibil să trebuiască să vă actualizați răcirea. Împinge GPU-ul la limitele sale pentru a-i testa stabilitatea.

Notă: din aceste motive, nu recomandăm utilizarea FurMark pentru GPU-uri overclockate, doar pentru a testa testul de stres al unui GPU la setările sale de stoc. Având în vedere acest lucru, iată cum să vă testați GPU-ul folosind FurMark.

1. Descărcați și instalați FurMark.

2. Deschideți FurMark și veți vedea diverse setări cu care vă puteți juca. Ar trebui să lăsați cele mai multe așa cum sunt, dacă doriți doar să faceți un test de stres GPU regulat.

3. Singurul lucru pe care poate doriți să îl modificați în meniul Setări este să bifați caseta „Alarmă de temperatură GPU”, care va emite un avertisment atunci când GPU-ul dvs. atinge o anumită temperatură. (Am setat-o ​​pe a mea la 95 ° C, pe care GPU-ul meu nu ar trebui să o lovească.)

Test de stres Alarmă de temperatură Gpu Furmark

4. Pentru a rula un test de stres implicit pe baza rezoluției la care joci de obicei jocurile, dă clic pe presetarea relevantă din caseta „Repere GPU”.

Ceea ce arată ca o gogoasă uriașă acoperită cu blană de pisică va apărea pe ecran. (Întregul aspect arată ciudat ca un screensaver pentru Windows 95.)

Test de stres Gpu Furmark

Testul de stres va crește încet consumul de energie al GPU-ului dvs. și veți vedea că temperatura GPU-ului dvs. va crește. Ca regulă generală, dacă puteți efectua un test de stres FurMark fără probleme timp de 30 de minute, aceasta înseamnă că placa grafică are performanțe cum ar trebui.

5. Fii cu ochii pe colțul din stânga sus pentru încărcarea GPU-ului (ar trebui să fie în jur de 100%), precum și pe graficul din partea de jos pentru a monitoriza temperatura.

Monitorizarea testului de stres Gpu Furmark

În timp ce testul de stres se desfășoară, există câteva semne revelatoare că GPU-ul dvs. se poate confrunta.

Primul și cel mai evident semn al problemelor hardware este că FurMark se blochează sau provoacă blocarea computerului. Dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat de mai multe ori la efectuarea testului de stres, atunci puteți avea un GPU sau un PSU (unitate de alimentare) defect.

Indiciile mai subtile ale problemelor GPU ar putea include artefacte vizuale și erori pe ecran în timpul testului.

Dacă GPU-ul dvs. (care nu este overclockat) rulează peste 90C până la 95C în timpul unei presetări de testare a stresului, atunci ar trebui să vă uitați la îmbunătățirea situației de răcire – fie obținând un cooler pentru GPU-ul dvs., îmbunătățind aspectul ventilatorului în cazul dvs., fie obținând o carcasă PC diferită, cu o răcire mai bună.

Dacă doriți să continuați să vă adânciți în lumea GPU-urilor, vedeți dacă credem că merită să cumpărați o eGPU în 2020. Consultați, de asemenea, ghidul nostru pentru cel mai subevaluat instrument pe care ar trebui să-l folosească fiecare proprietar de GPU Nvidia, Nvidia Inspector.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...