Come utilizzare il tuo Mac in modo più efficiente

Cum să vă utilizați computerul mai eficient

Timpul este esențial, indiferent dacă utilizați computerul dvs. Mac cu titlu profesional sau pur și simplu vă conectați la YouTube. Ca atare, a afla cum să utilizați Mac-ul mai eficient este o idee inteligentă pentru practic toată lumea.

În această postare, ne uităm la câteva abordări pentru a accelera modul în care utilizați computerul dvs. Mac. Cu toate acestea, mai întâi să vorbim despre motivul pentru care ați dori să utilizați computerul Mac într-un mod mai optim.

De ce ați dori să vă folosiți Mac-ul mai eficient

Pur și simplu, cu cât aveți mai mult timp la dispoziție, cu atât puteți face mai multe lucruri. Ca exemplu din lumea reală, luați în considerare deschiderea unei noi aplicații și închiderea celei vechi.

Fără oricare dintre caracteristicile eficiente ale macOS, va trebui să vă îndreptați către folderul Aplicații sau Dock, să deschideți aplicația dorită, să reveniți la Dock la cealaltă aplicație și să o închideți din meniu. Estimăm că ar dura aproximativ 60 de secunde.

Un minut poate să nu pară lung, dar este o eternitate când se ia în considerare alternativa. Cel mai eficient mod de a deschide și închide aplicații ar fi:

ad-banner
  • Deschideți Spotlight și căutați aplicația pentru deschidere.
  • Odată încărcat, utilizați comanda rapidă App Switcher pentru a evidenția aplicația pe care doriți să o închideți.
  • Apăsați o comandă rapidă pentru a închide aplicația.

Este vorba de cinci apăsări de taste funcționale, fără a lua în considerare nici o tastare suplimentară. Ca atare, învățarea modului de utilizare a Mac-ului dvs. mai eficient este ceva ce vă recomandăm să luați în considerare.

Cum să vă utilizați Mac-ul mai eficient (în trei moduri)

În continuare, ne uităm la trei moduri diferite de a utiliza computerul dvs. mai eficient. Din fericire, fiecare metodă este deja încorporată în macOS.

1. Deschideți aplicații și fișiere folosind Spotlight

Consensul comun este că Dock-ul este locul pentru toate aplicațiile dvs. – cel puțin pentru cele pe care le utilizați în mod regulat. Cu toate acestea, docul acestui autor nu se potrivește cu matrița.

Veți observa că nu există nimic în Dock în afară de aplicațiile deja deschise (dintre care una este Finder). Există două motive pentru aceasta.

Motivul principal este că instrumentul de căutare Spotlight este o modalitate mai rapidă de a deschide aplicații, fișiere și practic orice altceva de pe computerul dvs. Mac (sau, în unele cazuri, de pe web). Pur și simplu apăsați pe Comanda + Spaţiu comandă rapidă, se deschide o nouă bară Spotlight și puteți începe să tastați.

Mai mult decât atât, faptul că nu utilizați Dock-ul are un impact mai mic asupra resurselor computerului Mac. Deoparte, păstrarea fișierelor de pe desktop și din dosarul Descărcări păstrează și resursele gratuite.

Ecranul „Preferințe sistem -> Spotlight” este excelent pentru a vă adapta experiența la cerințele dvs. specifice.

Spot eficient pentru Mac

De exemplu, dacă nu ați dorit să includeți muzică în rezultatele căutării, puteți pur și simplu debifați caseta și filtrați corespunzător.

Pentru utilizatorii Spotlight puternici, Alfred este practic esențial și supraalimentează ceea ce poate face Spotlight pentru eficiența dvs.

2. Găsiți cel mai bun mod de a comuta între aplicații

Următoarea metodă este simplă, dar eficientă și puternică. Aplicația Switcher este o comandă rapidă care necesită Comanda cheie pentru a fi ținut întotdeauna apăsat. Cu toate acestea, oferă un impuls pentru utilizarea computerului dvs. mai eficient.

MacOS App Switcher.

Vă permite să schimbați aplicația pe care o utilizați din oricare care este deschisă. De asemenea, puteți închide aplicații și aici.

Se accesează prin apăsarea butonului Comanda tasta și apăsând Tab. Veți vedea ciclul de schimbare a aplicațiilor în jurul aplicațiilor deschise. Pentru a naviga înapoi prin aplicații, puteți utiliza Comanda + ~ scurtătură.

3. Aflați cele mai esențiale comenzi rapide de la tastatură (și utilizați-le)

În cele din urmă, o sugestie clasică este să utilizați comenzile rapide de la tastatură pentru a accelera modul în care navigați pe Mac. Acest lucru se datorează faptului că este, fără îndoială, modalitatea numărul unu de a utiliza Mac-ul dvs. mai eficient. Lucrul bun este că avem o foaie de trișare pentru asta. De asemenea, puteți crea propriile comenzi rapide de la tastatură personalizate.

Iată câteva sfaturi suplimentare de transmis:

  • Comanda cheia este a Apple Control și multe dintre aceleași comenzi rapide Windows pot fi adaptate.
  • Puteți seta comenzi rapide specifice aplicației în ecranul „Preferințe sistem -> Tastatură -> Comenzi rapide”.
  • Ecranul Tastatură conține, de asemenea, o modalitate de „remapare” a tastelor modificatoare, cum ar fi Majuscule și Opțiune cheie. Încercați să remapați Evadare funcționalitate la Majuscule tasta și ținând mâinile pe tastatură pentru a ieși din casetele de dialog.

În cele din urmă, dacă vă îngrijorează să uitați toate comenzile rapide găsite într-o aplicație, consultați aplicația CheatSheet.

Aplicația CheatSheet.

Ținând apăsat butonul Comanda pentru câteva secunde, veți primi o suprapunere pop-up care afișează toate comenzile rapide de la tastatură active pentru aplicația în care vă aflați. Este o aplicație stelară pe care uitați adesea că o rulează.

Concluzie

Deși eficiența și productivitatea pot fi semnul distinctiv al „guruilor vieții”, este de fapt un obiectiv bun pentru toți. Utilizatorii dornici să învețe cum să își folosească Mac-ul mai eficient prin învățarea comenzilor rapide de la tastatură, cum să schimbe aplicațiile și capacitățile Spotlight vor beneficia în cele din urmă.

Dacă ați fost mușcat de eroarea de productivitate, avem o listă cu cele mai bune aplicații de productivitate iOS disponibile. Căutați să utilizați Mac-ul mai eficient? Împărtășiți-vă povești în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • 3 motive pentru care MacBook-ul dvs. are un trackpad defect
  • Cum să vă accelerați computerul Mac
  • Cum să activați modul întunecat pe computerul dvs. Mac
Scroll to Top