Cum să vă verificați computerul Linux pentru topirea sau vulnerabilitatea spectrului

Cum să vă verificați computerul Linux pentru topirea sau vulnerabilitatea spectrului
⏱️ 3 min read

Una dintre cele mai înspăimântătoare realități ale vulnerabilităților Meltdown și Spectre este cât de răspândite sunt. Practic, fiecare computer modern este afectat într-un fel. Adevărata întrebare este cât de exact sunt tu afectat? Fiecare sistem se află într-o stare de vulnerabilitate diferită, în funcție de software-ul care are și nu a fost reparat.

Întrucât Meltdown și Spectre sunt ambele destul de noi și lucrurile se mișcă rapid, nu este atât de ușor să spui ce trebuie să ai în vedere sau ce s-a rezolvat pe sistemul tău. Există câteva instrumente disponibile care vă pot ajuta. Nu sunt perfecte, dar vă pot ajuta să vă dați seama ce trebuie să știți.

Test simplu

Unul dintre cei mai buni dezvoltatori de kernel Linux a oferit un mod simplu de a verifica starea sistemului dvs. în ceea ce privește vulnerabilitățile Meltdown și Spectre. Acesta este cel mai ușor și este cel mai concis, dar nu funcționează pe fiecare sistem. Unele distribuții au decis să nu includă asistență pentru acest raport. Chiar și în continuare, merită o lovitură de verificat.

Ar trebui să vedeți o ieșire similară cu imaginea de mai sus. Șansele sunt, veți vedea că cel puțin una dintre vulnerabilități rămâne necontrolată pe sistemul dvs. Acest lucru este valabil mai ales, deoarece Linux nu a făcut încă niciun progres în atenuarea Spectre v1.

Scriptul

Dacă metoda de mai sus nu a funcționat pentru dvs. sau doriți un raport mai detaliat al sistemului dvs., un dezvoltator a creat un script shell care vă va verifica sistemul pentru a vedea exact ce este susceptibil și ce s-a făcut pentru a atenua Meltdown. și Spectre.

Pentru a obține scriptul, asigurați-vă că aveți Git instalat pe sistemul dvs., apoi clonați depozitul scriptului într-un director din care nu vă deranjează să îl rulați.

Nu este un depozit mare, deci ar trebui să dureze doar câteva secunde pentru a clona. Când ați terminat, introduceți directorul nou creat și rulați scriptul furnizat.

Veți vedea o grămadă de junk scuipat în terminal. Nu vă faceți griji, nu este prea greu de urmat. În primul rând, scriptul vă verifică hardware-ul și apoi rulează prin cele trei vulnerabilități: Spectre v1, Spectre v2 și Meltdown. Fiecare primește propria secțiune. Între timp, scriptul vă spune clar dacă sunteți vulnerabil la fiecare dintre cele trei.

Meltdown Spectre Check Script Ubuntu

Fiecare secțiune vă oferă o defalcare a potențialelor atenuări și dacă acestea au fost sau nu aplicate. Aici trebuie să vă exersați un pic de bun simț. Determinările pe care le oferă ar putea părea că sunt în conflict. Faceți un pic de săpat pentru a vedea dacă remedierile pe care le spune sunt aplicate de fapt atenuează complet problema sau nu.

Ce inseamna asta

Deci, care este mâncarea de luat masa? Majoritatea sistemelor Linux au fost reparate împotriva Meltdown. Dacă nu v-ați actualizat încă pentru asta, ar trebui. Spectre v1 este încă o mare problemă și încă nu s-au făcut prea multe progrese acolo. Spectre v2 va depinde foarte mult de distribuția dvs. și de ce patch-uri este ales să aplice. Indiferent de ceea ce spune oricare instrument, nimic nu este perfect. Faceți cercetările și rămâneți în căutarea informațiilor care vin direct de la dezvoltatorii de nucleu și distribuție.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x