Cum să vă vizualizați Istoricul locațiilor Google

Cum să vă vizualizați Istoricul locațiilor Google
⏱️ 6 min read

Datele cu caracter personal sunt o mare problemă în lumea modernă: companiile le colectează, infractorii cibernetici le fură, guvernele le cer, iar publicul larg probabil le subestimează. Cu toate acestea, instrumente precum Visualizatorul Istoricului Locațiilor vă ajută cu acest ultim bit, luând datele dvs. brute despre locația personală de la Google și transformându-le într-o hartă de căldură frumoasă și înfiorătoare, oriunde Google știe că ați fost.

Este greu să ne pese de datele brute, care pot fi citite de mașină, chiar dacă știm că ar trebui. Vizualizarea acestuia, însă, îl aduce la un nivel pe care îl putem folosi (este de fapt uimitor să ai o istorie personală oriunde ai fost) și să înțelegi. (Sunteți literalmente urmărit.)

Google Cronologie vs Vizualizator istoric locații

Aveți câteva opțiuni pentru a vă vizualiza istoricul locațiilor. Primul și cel mai simplu, este propriul instrument Google Timeline, la care puteți accesa pur și simplu conectându-vă la Cronologie Google și văzând o hartă cu puncte care vă arată fiecare loc în care Google a înregistrat coordonatele dvs. Este frumos, deoarece durează doar câteva clicuri, vă spune despre călătoriile pe care le-ați făcut și vă oferă câteva instrumente pentru a vă vedea mișcările în timp. Vizualizările sale mai minimaliste nu au totuși impactul vizual ușor al unei hărți de căldură; punctele nici nu modifică dimensiunea sau culoarea în funcție de cât de des ați vizitat un loc.

De aceea, instrumentul de vizualizare a istoricului locațiilor este într-adevăr locul în care ar trebui să vă uitați, dacă doriți cu adevărat să vă înțelegeți obiceiurile și să obțineți o idee despre ceea ce se poate face cu datele despre locație. Vă arată oriunde ați fost, până la străzile pe care ați luat-o pentru a ajunge acolo și codifică culorile locurilor în funcție de frecvența cu care apar în datele dvs. Este puțin mai implicat pentru a genera, dar merită. Dacă sunteți îngrijorat de datele dvs. (și în acest moment, s-ar putea să fiți) site-ul este privat și sigur. Toată prelucrarea se face la nivel local, astfel încât datele dvs. nu vor părăsi computerul.

Pasul 1: Google Takeout

Acesta este magazinul dvs. unic pentru toate datele dvs. Google: doriți să descărcați fiecare fotografie pe care o aveți pe Google Drive? Transferați contactele la un alt serviciu? Vezi istoricul căutărilor? Puteți obține mai mult de cincizeci de tipuri de date de la Google Takeout și de aici începe și călătoria dvs. de vizualizare a locației.

1. Conectați-vă la Google Takeout.

google-location-takeout-1

2. Apăsați „Selectați nici unul” – în mod serios, dacă utilizați serviciile Google de ceva timp, întregul fișier este probabil de câțiva gigaocteți.

google-location-takeout-2

3. Derulați în jos până găsiți „Istoricul locațiilor” și porniți-l.

google-location-takeout-3

4. Mergeți în partea de jos a paginii și faceți clic pe „Următorul”.

google-location-takeout-4

5. Setările implicite (.zip, dimensiunea maximă a fișierului de 2 GB, e-mail) ar trebui să fie bune; schimbă-le dacă vrei.

google-location-takeout-5

6. Faceți clic pe „Creați arhivă” și așteptați câteva minute pentru ca un link să apară în e-mail.

google-location-takeout6

7. Când primiți e-mailul, faceți clic pe link, accesați pagina de descărcare și descărcați / dezarhivați fișierul.

google-location-takeout-8

Pasul 2: Vizualizator istoric locație

Există câteva site-uri care vă permit să vizualizați istoricul locațiilor Google și puteți chiar să faceți acest lucru singur cu instrumente precum Tableau, dar Vizualizator Istoric locații este probabil cel mai bun. Dacă doriți să încercați un alt instrument, theyhaveyour.info este, de asemenea, o opțiune bună. Aici vom folosi versiunea gratuită a vizualizatorului Istoricului locației, deși au și o versiune pro plătită care vă permite să obțineți extrem detaliate cu datele despre locație.

1. Găsiți fișierul JSON cu istoricul locațiilor în dosarul Takeout pe care l-ați descărcat de pe Google.

google-location-visualizer-1

2. Accesați Vizualizator istoric locație, apoi glisați și fixați JSON din folder pe site.

google-location-visualizer-2

3. Trageți și fixați fișierul pe site-ul web Vizualizator istoric locație.

google-location-visualizer-3

4. Așteptați puțin. Dacă aveți un fișier mare, va dura ceva timp pentru a analiza.

google-location-visualizer-4

5. Introduceți adresa de e-mail. (Vă puteți dezabona ulterior sau pur și simplu utilizați unul fals.)

google-location-visualizer-7

6. Bucură-te de harta ta! Încercați să măriți locurile din jurul casei sau al locului de muncă; puteți vedea chiar ce străzi luați cel mai mult. Mai jos este o hartă de căldură dintr-un oraș în care am petrecut mult timp în Coreea de Sud – îmi dai seama unde sunt cartierele mele preferate?

google-location-visualizer-6

Ce se întâmplă dacă nu vreau ca Google să aibă toate acestea?

Ștergeți istoricul locațiilor Google și opriți-l, astfel încât să nu mai fie o problemă în viitor. Google oferă instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru și nu este prea greu. S-ar putea să vă influențeze puțin experiența de căutare în viitor, deoarece multe funcții Google funcționează bine, deoarece își amintesc unde ați fost. Dacă nu doriți să vă pierdeți toate datele despre locație, puteți întotdeauna să păstrați istoricul locațiilor activat, astfel încât să continue înregistrarea, apoi să îl descărcați prin Google Takeout și să vă ștergeți istoricul de câteva ori pe an.

Viața în era informației este despre a face compromisuri, indiferent dacă doriți sau nu. Nu există nicio opțiune set-it-and-forget-it pe o anumită scală de confidențialitate față de comoditate, deoarece scala în sine se schimbă constant. În general, probabil că dați un lot mai multe date decât știți și nu este neapărat ceva ce ar trebui să acceptăm. Instrumente precum Vizualizatorul Istoriei locațiilor sunt grozave, deoarece durează doar câteva minute pentru a afla cum arată anii de urmărire, permițându-ne să luăm decizii mai bune cu privire la confidențialitatea noastră. Sperăm că mai multe dintre datele noastre vor fi accesibile și controlabile de utilizator prin intermediul acestui tip de interfețe în viitor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x