Cum să vă vizualizați istoricul notificărilor pe Android

Cum să vă vizualizați istoricul notificărilor pe Android
⏱️ 7 min read

Cei mai mulți dintre noi primim zilnic nenumărate notificări pe telefoanele noastre. Dar de câte ori i-ai îndepărtat prea repede și, pentru că nu te uitai cu adevărat, ai ajuns să respingi ceva important? Vestea bună este că este posibil să vă recuperați notificările dacă apare nevoia. Iată cum puteți vedea istoricul notificărilor pe Android.

Odată respinse, notificările dvs. nu trebuie să meargă definitiv în țara uitării. De la mesaje și e-mailuri ratate la notificări despre actualizări de joc sau actualizări de evenimente, totul este încă acolo pe telefonul tău Android. Trebuie doar să învățați cum să accesați aceste informații.

Notă: nu veți putea accesa notificările primite înainte de a activa funcția discutată mai jos, dar dacă doriți să țineți evidența notificărilor dvs. în viitor, atunci acest ghid este pentru dvs.

Verificați dacă telefonul dvs. are un jurnal de notificări

Multe smartphone-uri Android au o funcție Jurnal de notificări gătită. Deoarece este puțin ascunsă vederii, trucul de aici este să înveți cum să o găsești. Urmați acești pași pe dispozitivul dvs. Android pentru a vedea dacă funcția este disponibilă pentru dvs.

1. Apăsați lung oriunde pe ecranul de pornire – de preferință într-o zonă care nu este ocupată de aplicații.

2. Selectați Widget-uri din opțiunile care apar în partea de jos a ecranului.

3. Derulați în jos până găsiți widgetul Setări.

4. Apăsați lung pe el și trageți-l pe ecranul de pornire.

5. Apăsați pe acesta pentru a accesa o listă de funcții.

6. Dacă dispozitivul dvs. îl are, veți găsi jurnalul de notificări listat aici. Apăsați pe widget și vi se va acorda acces la notificările dvs.

Trebuie menționat că viziunea oferită de jurnalul de notificare este rudimentară. Practic, arată ca un cod și va trebui să căutați foarte atent informațiile pe care doriți să le recuperați (cum ar fi titlul unui e-mail). Mai mult decât atât, nu este posibil să interacționați cu aceste notificări recuperate în același mod în care ați face originalele. Pentru început, nu veți putea să faceți clic pe un link sau să răspundeți rapid la un mesaj. Un alt punct de jos este că jurnalul de notificări vă arată numai notificările pe care le-ați primit în timpul zilei în procesul de ștergere a celor mai vechi.

Istoricul notificărilor Prezentare generală a jurnalului Android

Am încercat să verificăm diferite modele de telefoane pentru a vedea dacă au jurnal de notificări. OnePlus 6, OnePlus 6T și Honor 7S aveau toate caracteristica; cu toate acestea, Samsung Galaxy A3 (2016) nu a făcut-o. Dacă este și cazul telefonului dvs., nu vă faceți griji, deoarece puteți obține în continuare acces la istoricul notificărilor.

Fără jurnal de notificări? Încercați această soluție

Dacă dețineți un telefon care nu are jurnalul de notificări listat nicăieri sau dacă doriți pur și simplu un mod mai intuitiv de a privi vechile notificări, vă recomandăm să instalați Jurnalul istoricului notificărilor din Google Play Store. Aplicația necesită Android 4.4 KitKat sau o versiune ulterioară pentru a funcționa și, prin urmare, ar trebui să fie compatibilă cu marea majoritate a dispozitivelor de acum.

Istoricul notificărilor Permisiunea aplicației Android

După instalare, deschideți aplicația și alegeți limba preferată, apoi citiți Termenii de utilizare și confidențialitate și acceptați să continuați. Glisați rapid printre diapozitivele tutorialului apăsând butonul Următor. La sfârșit, vi se va cere să acordați accesul notificării aplicației. Puteți face acest lucru direct din aplicație apăsând butonul „Activați permisiunea” din partea de jos a ecranului. Veți fi condus la panoul de acces la notificări de pe telefon. Găsiți lista „Istoricul notificărilor” și activați-o.

Istoricul notificărilor Aplicația Android Inside View

Pentru a începe vizualizarea jurnalului de notificări, atingeți butonul „Istoric avansat”. Aici veți găsi toate notificările grupate în funcție de aplicație. Pur și simplu atingeți o anumită aplicație pentru a vizualiza notificările asociate acesteia.

Interacționați cu notificările dvs.

Spre deosebire de jurnalele de notificare implicite din Android, veți putea interacționa cu notificările din această aplicație, deși într-un mod limitat.

De exemplu, o notificare BBC News restaurată ne-a oferit opțiunea de a „deschide” linkul. Cu toate acestea, când l-am atins, ne-a redirecționat pur și simplu către aplicația BBC News și nu către povestea exactă. Evident, puteți utiliza informațiile din previzualizarea rapidă pentru a căuta articolul de știri utilizând funcția de căutare proprie a BBC, dar ar fi fost bine să aveți la dispoziție o rută mai directă.

În mod similar, o notificare WhatsApp recuperată arată doar pictograma și mesajul aplicației, dar nu vă va permite să trimiteți un răspuns rapid. Este posibil să faceți clic pe notificare, dar acest lucru va avea ca efect să vă conducă direct la aplicație și nu la conversația respectivă.

Istoricul notificărilor Android interacționează de la aplicație

Un alt avantaj al istoricului notificărilor este că nu șterge notificările mai vechi, astfel încât să le puteți verifica pe cele mai vechi decât ziua curentă

Cum se filtrează notificările

Aplicația are o funcție de filtrare foarte utilă pe care o puteți utiliza pentru a căuta în jurnalul de notificări. Apăsați pe o anumită aplicație și apoi pe pictograma piramidei inversate din dreapta sus pentru a deschide filtrul și a selecta specificul. De exemplu, puteți filtra pentru a vizualiza mai întâi notificările noi sau vechi sau le puteți aranja alfabetic de la A la Z sau de la Z la A.

Aplicația include, de asemenea, o funcție de căutare gratuită, care vă permite să căutați notificări specifice – de exemplu, pentru a verifica rapid dacă ați primit un e-mail de la PayPal pe care ați fi pierdut-o.

Istoricul notificărilor Căutare filtru Android

În plus, există puține opțiuni suplimentare pentru utilizatorii de versiuni Pro. De exemplu, se pot filtra notificările în funcție de ora estimată a sosirii. Este disponibilă și o funcție de export, dar pentru a debloca versiunea Pro, utilizatorii vor trebui să cheltuiască 5,99 USD.

Acum, că știi cum să verifici istoricul notificărilor, s-ar putea să fii interesat și să îți extinzi cunoștințele în acest sens. Aflați cum să ascundeți notificările sensibile de pe ecranul de blocare Android și cum să vedeți notificările Android pe desktopul dvs. Windows 10.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x