Cum să verificați ce folosește GPU-ul dvs. în Windows 10

Cum să verificați ce folosește GPU-ul dvs. în Windows 10
⏱️ 3 min read

Una dintre cele mai ascunse funcții din actualizarea recentă Windows 10 este posibilitatea de a verifica ce aplicații utilizează GPU-ul dvs. și cât de mult folosește fiecare. Dacă ați folosit vreodată Task Manager pentru a vă uita la utilizarea procesorului, veți ști cât de util este să vedeți ce aplicații sunt porci de procesor. Actualizările recente au adăugat o funcție similară, dar pentru GPU-uri. Acest lucru îl face util pentru a vedea cât de intensive sunt software-ul și jocurile pe GPU, fără a fi nevoie să descărcați niciun software de la terți.

Îl poți folosi?

Din păcate, nu toate plăcile grafice vor putea oferi Windows statisticile de care are nevoie pentru a citi utilizarea GPU-ului pentru fiecare aplicație. Pentru a vă asigura că următorii pași se aplică efectiv pentru dvs., puteți utiliza rapid Instrumentul de diagnosticare DirectX pentru a vă asigura că GPU-ul dvs. are tehnologia pentru a efectua această acțiune.

Pentru a face acest lucru, faceți clic mai întâi pe Start, apoi tastați dxdiag, apoi apăsați Enter.

Instrumentul de diagnosticare DirectX se va deschide. Faceți clic pe fila Afișare.

gpu-usage-display

În dreapta, sub „Drivers”, căutați „Modelul driverului”. Dacă scrie „WDDM” și un număr egal sau mai mare de 2.0, felicitări! Puteți vedea utilizarea GPU-ului dvs. în Windows 10.

Se deschide Managerul de activități

Pentru a vedea utilizarea GPU pe aplicație, trebuie să deschideți Task Manager. Dacă nu știi cum să o atingi, o poți accesa apăsând Ctrl + Schimb + ESC toti impreuna. Dacă combinațiile de taste vă ignoră mintea, puteți face clic dreapta pe butonul Start și faceți clic pe Task Manager.

gpu-usage-task-manager

Vizualizarea utilizării pe aplicație

Veți vedea Managerul de activități cu toate aplicațiile și statisticile sale. Este posibil să nu vedeți statistica GPU încă; dacă nu puteți, faceți clic dreapta pe categoriile din partea de sus și asigurați-vă că este bifat „GPU”. De asemenea, puteți bifa „Motorul GPU” dacă doriți informații despre GPU-ul utilizat.

gpu-usage-ticked

Odată bifat, derulați la extremă dreapta pentru a vedea utilizarea GPU-ului. La fel ca utilizarea procesorului, fiecare aplicație este listată cu un procent din cantitatea de GPU pe care o folosește aplicația. Acest lucru oferă o modalitate rapidă și ușoară de a vedea cât de greu sunt aplicațiile specifice procesorului dvs. grafic.

procente de utilizare-gpu

Vizualizarea utilizării totale

În timp ce vizualizarea utilizării individuale a fiecărei aplicații este la îndemână, poate doriți să monitorizați utilizarea generală a GPU-ului dvs. pentru a vedea cum se menține cu presiunea pe care ați pus-o. În acest caz, puteți vedea tot ce aveți nevoie în fila Performanță.

gpu-usage-performance

Când faceți clic pe acesta, puteți vedea un rezumat general pentru hardware-ul dvs., inclusiv GPU. Dacă faceți clic pe „GPU” din stânga, puteți vedea toate detaliile.

gpu-usage-statistics

Fiecare element al procesorului grafic este împărțit în grafice individuale pentru a vă oferi și mai multe informații despre modul în care este utilizat GPU-ul. Dacă doriți să modificați ceea ce este afișat, puteți face clic pe săgeata mică de lângă numele fiecărei sarcini.

gpu-usage-arrow

Acest ecran vă arată, de asemenea, versiunea și data driverului, care este o alternativă plăcută de a utiliza DXDiag sau Device Manager.

Concluzie

Dacă rulați cea mai recentă versiune de Windows 10 și GPU-ul dvs. se poate descurca, puteți vedea acum utilizarea GPU-ului chiar din managerul de activități. Acest lucru oferă un mod rapid și convenabil de a vedea modul în care GPU-ul dvs. este folosit.

Îți ușurează viața un pic? Spuneți-ne mai jos!

Credit de imagine: Placă grafică MSI Nvidia 460 GTX Cyclone

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x