Cum să verificați configurația completă a rețelei pe Windows 10

Windows 10da tam ag yapilandirmasi nasil kontrol edilir.webp
⏱️ 2 min read

Pe Windows 10, capacitatea de a vizualiza configurația curentă a rețelei poate fi utilă atunci când depanați problemele de conexiune, configurați accesul de la distanță sau pur și simplu rămâneți informat despre proprietățile rețelei.

Ai putut să vezi aceste informații de mult timp, dar dacă nu știai cum să folosești liniile de comandă, acestea erau detalii disponibile doar pentru utilizatorii avansați. Cu toate acestea, începând cu Windows 10, aplicația Setări facilitează vizualizarea completă a configurației rețelei pentru toate adaptoarele instalate pe dispozitiv.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a vizualiza configurația curentă pentru adaptoarele de rețea pe Windows 10.

Verificați configurația rețelei folosind Setări pe Windows 10

În loc să utilizați promptul de comandă sau PowerShell, acum puteți utiliza aplicația Setări pentru a obține o vizualizare completă a setărilor actuale de rețea.

Pentru a verifica configurația rețelei pe Windows 11, urmați acești pași:

  1. Deschis Setări.

  2. Click pe Rețea și Internet.

  3. Click pe stare.

  4. În secțiunea „Modificați setările de rețea”, faceți clic pe „Vedeți proprietățile hardware și ale conexiunii” opțiune.

  5. Confirmați conexiunile de rețea și informațiile hardware.

    Detalii complete de conectare la rețea

Pe pagină, veți găsi o listă cu toate adaptoarele de rețea pentru Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth și adaptoarele virtuale. Aceste informații vor determina adresa fizică (MAC), dacă conexiunea este operațională, viteza conexiunii, adresele IP și DNS, numele și categoria rețelei (profilul de rețea) și multe altele.

Dacă trebuie să exportați setările adaptorului de rețea, veți găsi un buton Copiere în partea de jos a paginii pentru a aduna toate detaliile în clipboard, pe care le puteți lipi într-un fișier text.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...