Cum să verificați dacă computerul dvs. Windows 10 poate rula Windows 11

Cum să verificați dacă computerul dvs. Windows 10 poate rula Windows 11
⏱️ 2 min read

Windows 11 a fost anunțat oficial ca cea mai recentă versiune a sistemului de operare Microsoft pe 24 iunie 2021. Desigur, cel mai probabil doriți să știți dacă computerul dvs. Windows 10 va putea rula noua actualizare și va obține noi caracteristici. Microsoft are un instrument la îndemână pentru a vă ajuta să verificați.

Microsoft a lansat o aplicație „PC Health Check” care, printre altele, vă poate spune dacă computerul dvs. îndeplinește cerințele de sistem pentru a rula Windows 11. Aceste cerințe de sistem pot fi, de asemenea, găsit pe site-ul Microsoft daca esti interesat.

Actualizați: La câteva zile după anunțul Windows 11, aplicația PC Health Check a fost eliminată de pe site-ul Microsoft. Potrivit Microsoft, aplicația nu era complet precisă și nu oferea suficiente detalii. Va reveni mai târziu în 2021. Cerințele de sistem ale Windows 11 se pot schimba și în timpul procesului de previzualizare, ceea ce face lucrurile mai complicate pentru acest instrument.

Pentru a verifica dacă PC-ul dvs. Windows poate rula Windows 11, descărcați „PC Health Check”(Făcând clic pe hyperlink va începe descărcarea imediat).

Apoi, deschideți fișierul descărcat și acceptați condițiile pentru instalare.

Acceptați termenii de instalat.

Apoi bifați caseta „Deschideți verificarea stării de sănătate a computerului Windows” și selectați „Finalizare”.

Apoi bifați „Deschideți verificarea stării de sănătate a computerului Windows” și selectați „Finalizare”.

Publicitate

Veți vedea o secțiune Windows 11 în partea de sus a aplicației. Selectați butonul albastru „Verificați acum”.

Selectați butonul „Verificați acum”.

Se va deschide o fereastră și va spune „Acest computer poate rula Windows 11” sau „Acest computer nu poate rula Windows 11”

Informații despre rularea Windows 11 pe computer.

Atingând „Aflați mai multe” se va deschide o pagină web cu mai multe informații despre cerințele sistemului. Cam despre asta e!

Dacă primiți mesajul care spune că PC-ul dvs. nu poate rula Windows 11, există mari șanse să aibă legătură cu Secure Boot sau Trusted Platform Module (TPM). Acestea sunt caracteristici de securitate care pot determina aplicația Health Check să vă vadă computerul ca fiind nesigur și, prin urmare, nu este compatibil cu Windows 11.

Dar nu vă faceți griji și grăbiți-vă să cumpărați un computer nou încă. Microsoft a declarat că va continua să accepte Windows 10 până la 14 octombrie 2025.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x