Cum să verificați dacă contul dvs. a făcut parte din încălcarea datelor Facebook 2021

Cum să verificați dacă contul dvs. a făcut parte din încălcarea datelor Facebook 2021

Încălcările de date de pe Facebook au devenit o tradiție. Iată cum vă puteți asigura că contul dvs. Facebook nu a fost unul dintre cele 533 de milioane care au fost dezvăluite de la începutul anului, dar nu a fost publicat până în weekend-ul trecut. Această cea mai recentă scurgere de date personale a fost descoperită pentru prima dată pe 14 ianuarie 2021, de către expertul în securitate cibernetică Alon Gal din Hudson Rock.

Cum să verificați dacă faceți parte din încălcare

Există două metode pe care le puteți utiliza pentru a verifica dacă informațiile dvs. personale de pe Facebook sunt disponibile pentru ca toată lumea să profite.

Metoda haveibeenpwned.com

1. Accesați pagina haveibeenpwned.com fie pe telefon, tabletă sau computer. Introduceți e-mailul legat de Facebook în caseta de text.

2. După introducerea e-mailului asociat Facebook și apăsarea butonului „pwned?” pentru a confirma, veți vedea unul dintre cele două rezultate. Cea roșie vă informează că contul dvs. de Facebook a fost într-adevăr încălcat.

Încălcată

Cel verde vă informează că contul dvs. de Facebook este sigur, deocamdată.

Nu este încălcat

Dacă sunteți interesat să știți dacă acest serviciu web gratuit este fiabil, istoricul său este solid. haveibeenpwned.com funcționează prin colectarea depozitelor de baze de date scurse pe internetul mai larg. Apoi, introduce informațiile cheie scurse, cum ar fi e-mailurile utilizatorilor încălcate, în propria bază de date. Dacă nu există e-mailuri ale utilizatorilor care pot fi găsite ca parte a unor depozite de încălcare a datelor, acesta raportează pur și simplu ca „nu s-a găsit nicio problemă!”

Metoda Firefox Monitor

Pentru a verifica de două ori rezultatele dvs. de la haveibeenpwned.com, puteți utiliza și serviciul de securitate Firefox Monitor. Acesta este, de asemenea, un serviciu gratuit care funcționează la fel ca primul. Vizita monitor.firefox.com pe orice dispozitiv.

1. Introduceți adresa de e-mail legată de Facebook în caseta de text și apăsați butonul albastru „Verificați dacă există încălcări”.

Verificați dacă există încălcări

2. Dacă nu aveți ghinion, veți vedea un mesaj care vă informează de câte ori a apărut adresa dvs. de e-mail în încălcări de date cunoscute.

Ghinionist

3. Dacă sunteți în siguranță, pentru moment, mesajul va fi același, dar va afișa 0 rezultate de încălcare a datelor.

Norocos

Din punct de vedere al designului interfeței cu utilizatorul, Firefox Monitor ar trebui să ia cu siguranță un indiciu de la haveibeenpwned.com. Dacă ambele servicii vă raportează e-mailul ca fiind compromis, există pași de securitate pe care ar trebui să îi implementați cu siguranță cât mai curând posibil.

Ce trebuie să faceți dacă e-mailul dvs. Facebook a fost expus

Dacă încă nu sunteți dispus să vă ștergeți contul de Facebook sau să treceți la alternativele sale, ar trebui să modificați cu siguranță parola de e-mail a Facebook-ului dvs. utilizând un manager de parole dedicat care va genera o parolă puternică și va utiliza criptarea pe 256 de biți pentru a-l stoca.

Dacă această adresă de e-mail nu este atât de importantă pentru dvs., poate fi mai bine să o dezactivați / să o ștergeți. Dacă acesta este cazul, profitați de această oportunitate pentru a trece la un ProtonMail din Elveția sau la un alt serviciu alternativ de e-mail pentru o confidențialitate și securitate sporite. Cel mai important, luați în considerare ceea ce obțineți de pe Facebook și platforma sa WhatsApp pe care nu o veți obține cu o alternativă superioară precum Telegram, care continuă să evolueze zi de zi.

Legate de:

  • 4 dintre cele mai bune alternative pentru Facebook Messenger
  • Cum să activați modul întunecat pe Facebook
  • Cum să ascundeți lista de prieteni Facebook de la alții
Scroll to Top