Cum să verificați dacă traficul de rețea folosește rezolutorul DNS pe care l-ați setat

Ag trafiginin ayarladiginiz DNS cozumleyicisini kullanip kullanmadigini kontrol etme.webp
⏱️ 3 min read

Sistemul de nume de domeniu (DNS) este un serviciu de rezolvare care poate traduce nume de domenii familiare (Google.com) în adrese IP (172.217.6.238) care nu sunt ușor de reținut. De obicei, nu trebuie să vă faceți griji pentru acest lucru, deoarece furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP) oferă automat aceste setări. Cu toate acestea, există multe alte soluții DNS pe internet care sunt mai rapide, fiabile și mai sigure, inclusiv Cloudflare, Googleși Cisco.

Deși configurarea oricăruia dintre aceste soluții pe computer sau router este un proces simplu, după modificarea setărilor DNS, nu există o modalitate evidentă de a testa dacă traficul de rețea trece prin serverele pe care le-ați configurat.

Dacă treceți la Cloudflare 1.1.1.1, Google Public DNS 8.8.8.8 sau Cisco OpenDNS 208.67.222.222, vă puteți testa rapid setările în cel puțin trei moduri diferite.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a vă asigura că traficul de rețea trece prin serverele DNS pe care le-ați configurat anterior.

Testați setările DNS folosind DNSleaktest.com

Pentru a afla dacă traficul de rețea este direcționat prin serverele DNS pe care le-ați configurat, urmați acești pași:

 1. Deschis dnsleaktest.com site-ul web.

 2. Apasă pe Test standard buton.

După ce ați finalizat pașii, verificați ISP pentru a vedea numele serviciului DNS pe care îl utilizați în prezent pe pagina cu rezultatele testului.

Testați setările DNS pe Windows 11 sau 10

Dacă ați configurat anterior setări DNS personalizate de la Cloudflare, Google Public DNS sau Cisco OpenDNS, puteți verifica rapid dacă traficul trece prin solutorul pe care l-ați configurat folosind instrumentul nslookup.

Pentru a testa cu comanda nslookup dacă traficul dvs. de internet utilizează noile setări DNS pe Windows 11 sau Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandă și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide consola.

 3. Tastați următoarea comandă și apăsați introduce:

  nslookup

  comanda nslookup

Sub „câmpul Server implicit”, veți observa numele serviciului DNS pe care îl utilizați. The Abordare câmpul va indica, de asemenea, adresa DNS pe care computerul o folosește pentru a direcționa traficul de rețea.

Testați setările DNS folosind routerul

Dacă ați modificat setările routerului, nslookup nu va funcționa, deoarece va afișa adresa IP a routerului dvs. ca server DNS, dar nu înseamnă că traficul dvs. nu folosește serviciul pe care l-ați configurat.

Pentru a verifica că traficul este direcționat prin serverele DNS pe care le-ați setat pe router, urmați acești pași:

 1. Deschideți un browser web.

 2. Conectați-vă la portalul routerului folosind adresa sa IP.

  Sfat rapid: Dacă nu știți adresa, utilizați nslookup instrument în Command Prompt, iar adresa IP care apare în rezultat va fi cea a routerului.
 3. Navigați la instrumentele de rețea. (Dacă nu știți, consultați manualul routerului pentru a obține aceste informații.)

 4. Selectează nslookup opțiune ca metodă de testare.

  Instrument de căutare DNS al routerului

După ce finalizați pașii, în rezultatul nslookup, ar trebui să puteți determina adresa TCP/IP pe care o folosește routerul pentru a direcționa traficul.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...