check-mac-installer-package-suspackage

Cum să verificați fișierul pachet pentru malware înainte de al instala pe Mac

Utilizatorii de Mac s-au bucurat de o perioadă lungă de calcul destul de lipsit de viruși, dar nu ar trebui să se considere că nu există niciun virus. În timp ce Apple a păstrat o strânsă strângere în App Store, unele programe malware, în rare ocazii, încă o face acolo sus. În mod similar, MacOS Gatekeeper este util numai atunci când nu îi suprascrieți setările, dar acest lucru vă va restricționa să instalați aplicații numai din App Store. Deci, dacă descărcați o aplicație care nu a venit din App Store, cum puteți verifica dacă este sigură instalarea?

Despre pachetul suspect

Pachet suspect este un program utilitar special conceput pentru a verifica pachetele macOS – fișiere software care instalează programe de aplicații. Pachetele conțin de obicei mai multe componente, inclusiv aplicația în sine, scripturi care automatizează procesul de instalare și alte fișiere de care are nevoie programul. Deși sistemul de ambalare macOS este un mod eficient pentru dezvoltatori de a organiza toate piesele care intră într-o aplicație, este, de asemenea, posibil ca hackerii să-l subverseze prin inserarea propriei lor programe malware. Pachetul suspect vă permite să inspectați conținutul oricărui pachet macOS, evitând potențial o infecție malware.

Descărcare și instalare

check-mac-installer-package-security

Aplicația Pachet suspicios este disponibilă pentru descărcare direct de la othersruin.com. Pentru ao instala, este posibil să trebuiască să ocoliți temporar macOS Gatekeeper, care în mod normal vă împiedică să instalați programe non-App Store din greșeală. În „Preferințe sistem” accesați „Securitate și confidențialitate -> Generalități -> Permiteți aplicații descărcate de la:” și schimbați setarea la „Magazin de aplicații și dezvoltatori identificați”. Când deschideți fișierul pachet suspect DMG, veți vedea avertismentul „SuspiciousPackage.dmg nu poate fi deschis deoarece nu provine de la un dezvoltator identificat.”Faceți clic pe butonul„ Deschideți oricum ”pentru a instala programul.

O privire rapida

verificați-mac-installer-package-quick

Funcția „Quick Look” afișează un rezumat al pachetului din Finder fără a fi nevoie să lansați aplicația Pachet suspicios în sine. Acesta este un economisire de timp la îndemână dacă aveți mai multe pachete de verificat. Pentru a utiliza Quick Look, evidențiați pachetul pe care doriți să îl evaluați din Finder, apoi găsiți elementul Quick Look din meniul File’s Finder sau apăsați „comanda + Y”.

Verificați un pachet

Pentru a verifica un pachet pe care l-ați descărcat, lansați pachetul suspect. Din meniul „Fișier”, selectați „Deschidere”, apoi răsfoiți Descărcările sau alt dosar pentru un fișier de pachet de inspectat. Pachetul suspect analizează fișierul, apoi afișează un set de file: „Informații pachet”, „Toate fișierele” și „Toate scripturile”. Dacă aplicația detectează probleme cu pachetul, pictograma Revizuire indică un avertisment.

Informații despre pachet

verificați-mac-installer-package-info

Fila Informații despre pachet oferă o prezentare generală a conținutului din pachet. Arată câte elemente sunt instalate, câte scripturi folosește și dacă este semnat sau nu. Se afișează când a fost descărcat pachetul și numele browserului. În cele din urmă, dacă pachetul are probleme, Info pachet arată numărul de avertismente date.

Toate filele

verificați-mac-security-package-files

Asemănând cu o fereastră Finder, Toate fișierele afișează toate fișierele stocate în pachet, inclusiv aplicația în sine, fișierele suport și organizarea folderelor. Faceți clic pe orice folder pentru a vedea conținutul acestuia.

Toate Scripturile

verificați-mac-installer-package-script

Fila Toate scripturile listează toate scripturile shell macOS utilizate pentru instalarea pachetului. Fiecare script este un mini-program care conține comenzi text folosite pentru a copia, crea și șterge fișiere. Faceți clic pe numele unui script pentru a vedea instrucțiunile. Meniul Fișier include opțiuni pentru editarea unui script, dacă doriți.

Pachete nesemnate

Când utilizați pachetul suspect, este posibil să vedeți un avertisment care să spună că pachetul nu este semnat. Semnarea pachetelor este o caracteristică dezvoltată de Apple, astfel încât dezvoltatorii de software își pot „ștampila” programele cu o semnătură digitală legând oficial aplicația de persoanele care au scris-o. Semnătura oferă încredere că software-ul este legitim și nu un knock-off ieftin. De fapt, Apple necesită semnături pentru toate software-urile din App Store. Cu toate acestea, unii dezvoltatori nu cheltuiesc efortul suplimentar necesar pentru a semna software-ul lor. Multe pachete nesemnate, inclusiv programe open-source și freeware, sunt de fapt bine de utilizat. Pe de altă parte, dacă cumpărați software Mac de la un furnizor important, absența unei semnături este un mare steag roșu.

Concluzie

Marea majoritate a programelor Mac nu conțin programe malware. Cu toate acestea, programele descărcate de pe site-uri terțe prezintă un risc mic de spyware și alte bagaje nedorite. Deși se adresează în principal utilizatorilor tehnici, pachetul suspicios permite oricui să evalueze software-ul macOS pentru malware și alte probleme. Aplicația dezvăluie în mod clar conținutul unui pachet software înainte de al instala. Mai ales pentru persoanele Mac care nu folosesc App Store ca singura lor sursă de software, Suspicious Package face un plus demn la setul de instrumente Mac.

Scroll to Top