Cum să verificați starea bateriei laptopului dvs. în Windows 10

Cum să verificați starea bateriei laptopului dvs. în Windows 10
⏱️ 3 min read

Fiecare baterie își pierde capacitatea de a reține încărcările în timp. Pentru laptopul dvs., performanța bateriei poate afecta modul în care faceți lucrurile; de aceea este important să monitorizați starea de sănătate a bateriei laptopului. Windows 10 face posibilă verificarea stării de sănătate a laptopului, astfel încât să puteți face modificările necesare pentru a menține performanța laptopului la cea mai bună calitate.

Verificarea sănătății bateriei laptopului nu este un proces complicat. Totuși, va trebui să aveți acces la contul de administrator, în cazul în care îl distribuiți altcuiva.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Verificați cu ușurință starea bateriei laptopului dvs. Windows 10

Pentru a verifica starea de sănătate a laptopului dvs. Windows 10, deschideți linia de comandă din meniul Start. Tip:

Procesul poate dura aproximativ un minut sau cam asa ceva.

Dacă aveți una dintre cele mai recente versiuni de Windows 10, puteți face clic dreapta pe meniul Start și selectați PowerShell, dar asigurați-vă că o alegeți pe cea cu privilegii administrative.

Rețineți că, dacă utilizați un sistem de operare nou (care include și versiunile Insider), este posibil ca raportul bateriei să nu aibă suficiente informații pentru a vă arăta.

Dacă acesta este cazul dvs., încercați să generați un raport al bateriei după ce ați parcurs încă câteva cicluri de alimentare. După ce utilizați bateria încă câteva zile, ar trebui să puteți primi raportul fără probleme.

comanda bateriei

Când laptopul dvs. este terminat cu raportul, acesta va indica unde a fost salvat raportul bateriei. Pentru a vedea raportul, deschideți File Explorer făcând clic pe pictograma din bara de activități. De asemenea, îl puteți găsi folosind bara de căutare.

baterie-fișier-explorator

O a doua opțiune pentru a accesa raportul bateriei este apăsată Victorie + R și tastarea locației raportului. Locația va arăta ca „C: WINDOWS system32 energy-report.html”.

battery-reportsurfacee

Când deschideți raportul, veți vedea informații care vă vor spune câteva informații esențiale despre bateria laptopului dvs. În secțiunea „Utilizare recentă” a raportului, puteți vedea sursa de alimentare pe care o avea bateria și când ați pornit și oprit laptopul (activ / suspendat). Puteți vedea chiar și câtă capacitate rămâne în bateria laptopului.

recent de baterie

Cu capacitatea bateriei și istoricul de utilizare, puteți obține, de asemenea, o idee bună despre modul în care bateria laptopului se menține. Poate fi o durere reală dacă bateria laptopului dvs. moare atunci când vă aflați în mijlocul a ceva important. Pentru a vedea cât timp mai rămâne din baterie, consultați secțiunea Estimări privind durata de viață a bateriei.

Concluzie

Este întotdeauna o idee bună să știți cât de sănătoasă este bateria laptopului dvs. Astfel știi când ar trebui să cauți un înlocuitor. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aveți obiceiuri bune în ceea ce privește bateria. Aceste obiceiuri vă vor împiedica să faceți orice lucru care va reduce bateria laptopului. Raportul bateriei a arătat informații pe care le-ați găsit utile? Spuneți-ne în comentarii.

Credit de imagine: putere de Petros Tsonis / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x