Cum să verificați versiunea WSL pe Windows 10 sau 11

1643742385 Cum sa verificati versiunea WSL pe Windows 10 sau 11
⏱️ 2 min read

Pe Windows 10 sau Windows 11, în momentul scrierii acestui articol, sunt disponibile două versiuni ale subsistemului Windows pentru Linux (WSL), inclusiv versiunile 1 și 2.

WSL 1 a fost versiunea originală și a introdus capacitatea de a rula distribuții Linux în mod nativ alături de Windows 10. WSL 2 este a doua versiune care utilizează acum virtualizarea pentru a rula nucleul Linux într-o mașină virtuală ușoară, oferind aceleași beneficii ca și prima versiune. , plus performanță mai bună a sistemului și compatibilitate completă cu suportul pentru apeluri de sistem.

Dacă ați făcut recent upgrade de la WSL1 la WSL2 și doriți să confirmați instalarea finalizată cu succes sau vă întrebați ce versiune de arhitectură aveți, Windows 10 și Windows 11 includ o comandă pentru a verifica dacă aveți WSL2 sau WSL1 instalat pe dispozitiv.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a confirma versiunea subsistemului Windows pentru Linux instalată pe Windows 11 sau Windows 10.

Pentru a verifica versiunea WSL instalată pe Windows 10 sau 11, urmați acești pași:

  1. Deschis start.

  2. Caută Prompt de comandă (sau PowerShell), faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

  3. Tastați următoarea comandă pentru a verifica dacă WSL 2 sau WSL 1 este instalat pe dispozitiv și apăsați introduce:

    wsl --list --verbose
    Comanda de verificare a versiunii WSL
    Sfat rapid: De asemenea, puteți scrie comanda astfel: wsl -l -v.
  4. Sub colum-ul „Versiune”, confirmați versiunea WSL instalată pe Windows 11 sau Windows 10.

După ce ați finalizat pașii, dacă rezultatul este 2, atunci WSL2 este instalat pe computer. De când comanda a devenit disponibilă cu versiunea 2, dacă primiți o eroare sau nu există un număr de versiune, aveți WSL1 instalat pe Windows.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...