Cum să verificați vremea de la terminal cu AnsiWeather

Cum să verificați vremea de la terminal cu AnsiWeather

AnsiWeather este un script shell conceput pentru a afișa instantaneu starea vremii curente în terminal în format ANSI. Este mai bun decât alternativele, deoarece este ultra-rapid și nu are nevoie de resurse, deoarece nu rulează continuu și prezintă instantaneu previziunea dorită. Este ușor de utilizat, dar oferă și câteva opțiuni care vă permit să personalizați modul în care arată prognoza meteo.

Puteți găsi soluții mai bune, dar acestea ar fi mai exigente în resurse sau mai complicate în utilizarea lor. Dacă tot ce doriți este o modalitate simplă și instantanee de a verifica vremea, AnsiWeather va fi chiar pe aleea ta. Să vedem cum îl puteți folosi.

Conţinut

Instalare

Deși AnsiWeather este disponibil în colecția de software implicită Ubuntu, nu o veți găsi în Centrul de software vizual. Pentru ao instala, va trebui să deschideți terminalul și să tastați:

Pentru alte distribuții, puteți pur și simplu clona depozitul:

și fugi:

AnsiWeather este o aplicație mică, astfel încât instalarea sa nu va dura mai mult de câteva secunde.

Utilizare de bază

Teoretic, singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a vedea detalii despre vremea actuală în locația ta este să rulezi AnsiWeather în terminalul tău preferat. După instalare, cu terminalul pe ecran, tastați:

Verificați prognoza cu Ansiweather Plain

După cum puteți vedea în captura de ecran, AnsiWeather mi-a prezentat informații despre vremea din Rzeszow. În afară de temperatura așteptată, a arătat și viteza vântului și nivelurile de umiditate și presiune. A existat o singură problemă minusculă: nu locuiesc în Rzeszow. Departe de asta – la propriu!

Vremea ta

Pentru ca AnsiWeather să afișeze vremea pentru locația dvs. reală fără a ghici, trebuie să o introduceți manual. Pentru aceasta, va trebui să utilizați -l comutator, urmat de orașul / statul și țara dvs. Din moment ce locuiesc în Atena, Grecia, am folosit următoarele pentru a obține vremea pentru locația mea:

Verificați prognoza cu locația Ansiweather

În mod similar, cineva din Londra ar folosi:

Dacă nu există nicio îndoială cu privire la ce țară te referi, poți sări peste a o declara cu totul și să rulezi AnsiWeather ca:

Mai multe comutatoare

Altele decât includerea unei locații specifice (cu -l switch), puteți defini, de asemenea, sistemul metric pe care îl preferați folosind -u comutați cu două opțiuni posibile: pentru a construi pe comanda noastră anterioară, ar arăta ca oricare dintre următoarele:

sau

Verificați prognoza cu sistemul Ansiweather Unit

Văzând prognoza meteo a fost menționat, dar până acum vedeam doar condițiile meteorologice actuale. Pentru a obține o prognoză reală, va trebui să utilizați -f comutator, urmat de un număr de zile. De exemplu:

Verificați prognoza cu Zile de prognoză Ansiweather

Comanda de mai sus arată o prognoză meteo de trei zile pentru Paris, Franța, utilizând sistemul metric. Alternativ, puteți utiliza un capital -F ca comutator, care arată prognoza pentru următoarele cinci zile:

Verificați prognoza cu Ansiweather Forecast Hardcoded

Deși departe de un widget meteo specializat, bogat în grafică sau aplicație meteo, AnsiWeather poate arăta ceva mai bine dacă îi activezi suportul pentru simboluri. Pentru aceasta, va trebui să setați -s schimba cu true după cum urmează:

Verificați prognoza cu simboluri Ansiweather

Dacă doriți, AnsiWeather vă poate spune ora exactă a răsăritului și a apusului în locația dvs. Pentru aceasta, setați -d schimba cu true:

Verificați prognoza cu Ansiweather Daytime

Observați, totuși, că se pare că este codat greu să nu depășiți o anumită lungime de informații, deci nu puteți solicita, de exemplu, ziua și o prognoză de cinci zile în același timp.

În cele din urmă, sunt alte câteva comutatoare demne de remarcat -a care vă permite să comutați suportul de culoare ANSI, -w să cer date despre vânt, -h pentru umiditate și -p pentru date de presiune. Toți cer un „adevărat” sau „fals”, așa cum am văzut pentru opțiunile anterioare, pentru a le activa sau dezactiva.

Și, deoarece funcționează în întregime în terminal, puteți utiliza AnsiWeather ca bază pentru construirea propriilor scripturi inteligente. Cu acestea, puteți, de exemplu, să verificați prognoza pentru ziua următoare și să vă trimiteți un e-mail dacă va trebui să vă luați umbrela cu voi. Este ceva ce poate vom discuta într-un alt articol.

Folosiți o altă aplicație sau soluție pentru a verifica vremea sau ceva de genul WTTR care combină terminalul cu un serviciu web? Și dacă da, care?

Legate de:

Scroll to Top