Cum să vizionați videoclipuri în modul Picture-in-Picture cu Media Player Classic

Cum să vizionați videoclipuri în modul Picture-in-Picture cu Media Player Classic

Uneori nu vrei să te concentrezi pe o emisiune TV sau un film; uneori doriți ca acesta să fie redat lateral (cunoscut și sub numele de imagine în imagine) în timp ce faceți alte lucruri. Odată cu redarea din ce în ce mai multă mass-media pe computerele noastre, este ușor să configurați un videoclip pentru a fi redat alături de dvs. în timp ce lucrați. Din păcate, dacă nu aveți alt dispozitiv sau monitor, este greu să configurați un videoclip în mod curat în modul imagine în imagine.

Deși există câteva soluții la această problemă, Media Player Classic poate avea opțiunile setate astfel încât să fie fără margini, apoi setate să fie întotdeauna deasupra, astfel încât să nu se ascundă niciodată în spatele unei alte ferestre. Acest lucru reprezintă un mod la îndemână de a viziona videoclipuri pe lateral, fără a fi nevoie de ecrane suplimentare!

Folosind Media Player Classic

În primul rând, dacă nu îl aveți deja, veți avea nevoie Media Player Classic (cunoscut și sub numele de MPC-HC) pentru ca acest lucru să funcționeze. Este un player foarte robust și total gratuit, așa că nu vă va costa nimic pentru a începe. Cine știe? Ați putea găsi că devine jucătorul dvs. preferat! Dacă aveți un player preferat pe care ați prefera să îl utilizați, vedeți dacă puteți aplica setările pe care le descriem mai jos playerului media preferat.

Setarea Always-on-Top

După ce ați descărcat și instalat Media Player Classic, este timpul să îl setați astfel încât să fie „întotdeauna deasupra”. Aceasta înseamnă că fereastra videoclipului va fi întotdeauna vizibilă, indiferent de fereastra activă în prezent. Acest lucru vă permite să lucrați fără ca fereastra să vă acopere videoclipul.

Pentru a seta această opțiune, dați clic pe „Vizualizați” în partea de sus sau faceți clic dreapta pe zona video. Plasați cursorul pe „În partea de sus” și apoi selectați opțiunea pe care doriți.

jucător-fără-margini-sus

„Implicit” îl va împiedica să apară deasupra. „Întotdeauna” va însemna că este întotdeauna pe partea de sus, astfel încât să aveți întotdeauna acces la jucător indiferent de ce. „În timp ce redați” îl va face să rămână pe partea de sus numai atunci când redați conținut media, iar „În timp ce redați un videoclip” îl va face să se ascundă atunci când redați numai fișiere audio prin intermediul acestuia.

Opțiunea pe care o alegeți aici depinde de modul în care doriți să configurați videoclipul. „Întotdeauna” vă va permite să aveți acces la videoclip în orice moment pentru întreruperi și întreruperi. „În timp ce redați videoclipul” vă va permite să întrerupeți și să ascundeți videoclipul dacă acesta vă împiedică.

A scăpa de fereastră

Acum puteți folosi playerul pentru a viziona videoclipuri în timp ce lucrați și nu va fi îngropat sub fereastra activă. Există însă o problemă; încă arată destul de „ciudat!” Având în vedere marginea și comenzile sale, ocupă prea mult spațiu pe ecran. Totuși, este în regulă; îi putem ascunde pe aceștia și putem păstra videoclipul vizibil doar pentru un aspect mai curat.

Pentru a configura acest lucru, faceți clic pe „Vizualizare” în partea de sus sau faceți clic dreapta pe playerul video și accesați „Vizualizare”. Veți vedea în partea de sus câteva opțiuni care sunt deja bifate, precum și o opțiune pentru a ascunde meniul.

meniu-ascundere-jucător fără margini

Pentru a scăpa de margine, faceți clic pe opțiunea de sus. Aceasta va parcurge patru stiluri diferite, dintre care unul nu are margini. Dacă devine prea obositor pe degetul care face clic pentru a parcurge opțiunile, pur și simplu atingeți Ctrl + 0 pentru a le parcurge. Când aveți opțiunea fără margini selectată, veți avea un jucător care nu are margine, dar care are totuși o bară de urmărire și comenzi.

controale-jucător fără margini

Dacă bara de urmărire și / sau comenzile îți vin pe nervi, le poți dezactiva în meniul Vizualizare. Puteți face acest lucru și apăsând Ctrl + 1 și Ctrl + 2.

opțiuni-jucător fără margini

După ce ați terminat, veți avea o casetă care afișează numai videoclipul.

finisaj-jucător fără margini

Acum puteți viziona videoclipuri indiferent de fereastra în care vă aflați și fără ca meniurile acelea plictisitoare să ocupe loc!

Cum controlez videoclipul?

Din păcate, acest lucru înseamnă că comenzile video au dispărut! Dacă doriți să întrerupeți videoclipul, puteți face acest lucru făcând clic în fereastra video și apăsând bara de spațiu. O puteți dezactiva făcând același lucru, dar apăsând Ctrl + M în loc de bara spațială. Alternativ, dacă doriți să faceți ceva mai complicat, puteți readuce comenzile făcând clic dreapta pe videoclip și selectând „Vizualizare” ca mai sus sau apăsând Ctrl + 1 și / sau Ctrl + 2 pentru a recupera comenzile.

Economisirea spațiului

Fără un al doilea monitor sau dispozitiv, poate fi greu să vizionați videoclipuri în timp ce faceți alte lucruri. Utilizând opțiunile Media Player Classic, puteți configura o fereastră pentru a fi în modul imagine în imagine, astfel încât să fie întotdeauna vizibil indiferent de ceea ce faceți, permițându-vă să urmăriți și să lucrați în același timp!

Ce lucruri vă place să urmăriți în timp ce lucrați? Spuneți-ne mai jos.