Cum să vizionați YouTube în modul incognito și să preveniți colectarea datelor

Cum să vizionați YouTube în modul incognito și să preveniți colectarea datelor
⏱️ 5 min read

Când sunteți conectat la contul dvs. Google, YouTube își amintește fiecare videoclip pe care îl urmăriți. YouTube folosește acest istoric pentru a vă recomanda videoclipuri noi. Acest lucru este bun în teorie, deoarece YouTube își poate adapta recomandările pe baza unor lucruri pe care crede că ți-ar putea plăcea.

Acestea fiind spuse, există situații în care este posibil să nu doriți ca YouTube să știe despre fiecare videoclip pe care îl urmăriți. De exemplu, vizionarea unei mână de videoclipuri cu pisici vă poate inunda pagina de sugestii cu interminabile clipuri de animale drăguțe. Recunoaștem că pentru unii acest lucru nu este un lucru rău.

Cu toate acestea, pentru aceia dintre voi care nu doresc să lase un videoclip jenant să vă modifice experiența pe YouTube, aveți noroc. Google permite acum utilizatorilor YouTube să-și păstreze secret activitatea de vizionare pe platformă.

Ce este modul incognito și ce face?

Google a dezvăluit recent un mod incognito pentru YouTube similar cu cel al browserului web Chrome. Activând această funcție, vă puteți ascunde activitatea de pe YouTube și de către supremații de la Google. În cele din urmă, vom putea urmări toate plăcerile noastre vinovate fără teamă de judecată! În plus, există un bonus suplimentar pentru cei dintre voi cu probleme de securitate.

După cum am menționat anterior, YouTube păstrează filele tuturor videoclipurilor pe care le vizionați pe platformă. Aceasta are două funcții: sugerarea altor videoclipuri care vă pot plăcea și colectarea datelor.

YouTube colectează informații despre videoclipurile pe care le vizionați pentru a difuza anunțuri direcționate către utilizatori. Dacă acest tip de colectare de date vă scapă, activarea modului incognito va împiedica acest lucru și va revendica o anumită confidențialitate.

Cum se activează modul incognito

În prezent, modul incognito YouTube este disponibil numai pe dispozitivele Android. Din păcate, nu există niciun cuvânt cu privire la momentul sau chiar dacă funcția va fi lansată pe alte dispozitive. Mai mult, rețineți că, deși împiedicați YouTube să vă colecteze istoricul de căutare și vizionare, școala sau angajatorul dvs. pot vedea în continuare ce faceți, cu condiția să fiți conectat la rețeaua lor.

youtube-incognito-turnon

Pentru a activa modul incognito, declanșează aplicația YouTube și atinge pictograma profilului tău circular din colțul din dreapta sus al ecranului. Aceasta va deschide ecranul de gestionare a contului. Găsiți opțiunea care citește „Activați incognito”. Pur și simplu atingeți-l pentru a activa modul incognito. După ce activați modul incognito, pe ecran va apărea un mesaj care detaliază ce este și ce face.

Practic, cu modul Incognito activat, YouTube nu își va aminti niciunul dintre videoclipurile pe care le vizionați. Prin urmare, videoclipurile pe care le vizionați în modul Incognito nu vor influența videoclipurile care vi se sugerează.

Pentru a dezactiva modul incognito, pur și simplu urmați exact aceiași pași.

Ce trebuie să faceți dacă nu vedeți opțiunea Incognito

youtube-update-apps

Dacă nu vedeți opțiunea Incognito, asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune de YouTube instalată pe dispozitiv. Pentru aceasta, deschideți aplicația Magazin Play și atingeți cele trei linii stivuite din colțul din stânga sus al ecranului.

Va apărea un meniu, moment în care doriți să atingeți „Aplicațiile și jocurile mele”. De acolo, puteți atinge butonul „ACTUALIZAȚI TOT” pentru a descărca și instala actualizările în așteptare pentru toate aplicațiile dvs., sau derulați în jos până găsiți aplicația YouTube și atingeți butonul „ACTUALIZARE” de lângă ea.

Ce trebuie să faceți dacă nu utilizați Android

Dacă nu utilizați Android, nu înseamnă că nu vă puteți ascunde activitatea de ochii curioși. Din fericire, utilizatorii iOS pot întrerupe colectarea istoricului YouTube, ceea ce va împiedica YouTube să vă monitorizeze și să vă înregistreze activitatea pe platformă.

telefon-youtube

Pentru a întrerupe istoricul YouTube de a fi colectat, deschideți aplicația mobilă de pe dispozitivul dvs. iOS și atingeți pictograma contului circular. De acolo, selectați „Confidențialitate -> Întrerupeți istoricul căutărilor”. Acest lucru va împiedica YouTube să păstreze filme asupra videoclipurilor pe care le căutați în cadrul aplicației. Rețineți că va trebui să inversați această acțiune dacă doriți ca obiceiurile dvs. de vizualizare să vă influențeze din nou contul.

În plus, dacă doriți să ștergeți complet istoricul căutărilor, faceți clic pe pictograma contului dvs. și selectați „Confidențialitate -> Ștergeți istoricul căutărilor”.

youtube-chrome-incognito

Dacă vizionați YouTube în principal prin browserul dvs. web, puteți împiedica în continuare YouTube să vă spioneze. Pur și simplu deschideți o fereastră incognito sau privată în browserul ales și navigați la YouTube.com. Chiar dacă sunteți conectat la contul dvs., accesarea YouTube dintr-o fereastră privată / incognito va forța YouTube să vă trateze ca pe un străin aleatoriu.

Sunteți îngrijorat de faptul că Google vă spionează obiceiurile de vizionare atunci când vizionați YouTube? Ce faceți pentru a preveni colectarea de date nedorite? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x