Cum să vizualizați codul sursă al unei pagini web în Safari pe Mac

Cum să vizualizați codul sursă al unei pagini web în Safari pe Mac
⏱️ 3 min read

În spatele fiecărei pagini web frumoase se află un cod complex numit cod sursă care servește proiectării și funcționalității acelei pagini web utilizatorilor săi. Uneori este posibil să fiți curioși și doriți să vedeți exact ce cod creează o pagină web. Vizualizarea codului sursă al unei pagini web este posibilă în aproape toate browserele web, la fel și Safari pentru Mac.

Safari pentru Mac vă permite să vizualizați codul sursă al unei pagini web; cu toate acestea, nu funcționează ca Chrome sau Firefox. Pentru a vizualiza sursa unei pagini în Safari, trebuie mai întâi să deblocați un meniu ascuns în browser.

Iată cum să activați acel meniu și apoi să vedeți sursa unei pagini web folosind mai multe moduri.

Vizualizați codul sursă al unei pagini web în Safari pe Mac

1. Lansați Safari pe Mac.

2. Când se lansează Safari, faceți clic pe meniul „Safari” din partea de sus, urmat de „Preferințe …”

3. Când se deschide panoul Preferințe, faceți clic pe fila care spune „Avansat”. Ar trebui să fie ultima din meniul din partea de sus.

safarisource-advanced

4. În fila Avansat ar trebui să vedeți o opțiune care spune „Afișați meniul Dezvoltare în bara de meniu”.

Bifați caseta pentru opțiune, iar meniul ar trebui adăugat instantaneu la bara de meniu din browser.

safarisource-show

Meniul Dezvoltare este acum deblocat în Safari pe Mac. Iată cum puteți utiliza diverse opțiuni pe care vi le oferă pentru a accesa codul sursă al unei pagini web.

1. Utilizarea meniului Dezvoltare

În bara de meniu a Safari, ar trebui să vedeți acum o nouă opțiune numită „Dezvoltare” care tocmai a fost deblocată. Pentru a vizualiza sursa unei pagini, faceți clic pe meniul „Dezvoltare” și apoi alegeți „Afișați sursa paginii”.

safarisource-develop

Safari ar trebui să vă arate instantaneu codul sursă complet al paginii web.

2. Utilizarea unei comenzi rapide de la tastatură

Dacă intenționați să accesați codul sursă al unui număr de pagini web, vă recomandăm să utilizați o comandă rapidă de la tastatură, deoarece va fi mult mai rapid decât să faceți clic pe o opțiune din bara de meniu și să selectați o altă opțiune.

safarisource-shortcut

În timp ce o pagină web este deschisă în Safari, apăsați combinația de taste „Opțiune + Comandă + U”, iar Safari ar trebui să vă permită să vedeți codul sursă al paginii web.

3. Folosind Meniul cu clic dreapta

Opțiunea pentru vizualizarea codului sursă al unei pagini web a fost, de asemenea, adăugată în meniul contextual al Safari. Pentru a-l accesa, faceți clic dreapta în timp ce vă aflați pe o pagină web și selectați opțiunea care spune „Afișați sursa paginii”.safarisource-context

Concluzie

Dacă Safari este principalul browser și sunteți cineva care este interesat să vizualizeze codurile din spatele diferitelor pagini web, ghidul de mai sus ar trebui să vă ajute să faceți acest lucru fără a vă cere să părăsiți browserul preferat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x