Cum să vizualizați detaliile adaptorului de rețea în Windows 10

Como visualizar detalhes do adaptador de rede no Windows 10
⏱️ 6 min read

Dacă sunteți administrator de rețea sau un utilizator avansat, probabil că aveți mai multe carduri de rețea în computer. Să adânciți detaliile dispozitivului poate fi un gând descurajant dacă doriți să vizualizați detaliile adaptorului de rețea pe toate plăcile de rețea pe care le-ați instalat, dar de fapt nu este un lucru atât de greu de făcut.

Aici vă prezentăm două moduri de a vizualiza detaliile adaptorului dvs. de rețea în Windows 10: una este integrată în sistem, cealaltă este un instrument Nirsoft excelent numit NetworkInterfacesView, care vă permite să săpați puțin mai adânc.

1. Utilizarea instrumentului de informare a sistemului

Unul dintre cele mai simple moduri de a vizualiza detaliile adaptorului de rețea în Windows 10 este de a utiliza instrumentul Informații sistem, care oferă detalii despre fiecare interfață de rețea separat. Pentru a deschide instrumentul Informații sistem, urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți meniul Start și tastați msinfo32 sau „informații despre sistem”. Selectați Informații sistem din rezultate. Aceasta va deschide instrumentul de informare a sistemului. Rețineți că poate dura câteva clipe până când datele reale sunt afișate pe fereastră.

2. Accesați „Componente -> Rețea -> Adaptor”.

3. Puteți derula lista de adaptoare din panoul din dreapta.

Pentru a copia orice linie de informații, selectați linia și apăsați Ctrl + C. Aceasta va copia informațiile în clipboard. De asemenea, puteți exporta informații complete despre adaptoarele de rețea accesând „Fișier -> Export”.

Puteți obține, de asemenea, aceleași informații folosind linia de comandă, dar informațiile vor fi mai mici decât cele furnizate de instrumentul de informare a sistemului. Pentru a obține informații despre interfața de rețea prin linia de comandă, trebuie doar să deschideți promptul de comandă (deschideți Start, tastați cmd, și selectați Prompt comandă) și lansați următoarea comandă:

Aceasta va afișa detalii despre toate interfețele de rețea, indiferent dacă sunt active sau inactive.

Cum să vizualizați detaliile adaptorului de rețea în comanda Windows 10

2. Utilizarea instrumentului NetworkInterfacesView

NetworkInterfacesView este un instrument portabil inteligent de la Nirsoft. Avantajul NetworkInterfacesView este că folosește registrul Windows pentru a obține informații despre adaptoarele de rețea active și inactive. Va enumera atât adaptoarele de rețea utilizate, cât și cele care au fost utilizate în trecut, pe computer. Vă va oferi trei stări ale dispozitivelor:

 • Dispozitivele active vor fi afișate cu o pictogramă de stare verde.
 • Dispozitivele nefuncționale vor fi afișate cu o pictogramă de stare galbenă.
 • Dispozitivele deconectate vor fi afișate cu o pictogramă roșie de stare.
vizualizare rețea-rețeainterfețe

Vizualizarea implicită a NetworkInterfacesView arată doar o scurtă prezentare generală a tuturor adaptoarelor de rețea. Vizualizarea se extinde pe măsură ce derulați orizontal. Dacă doriți să vizualizați informații detaliate despre un anumit adaptor, faceți dublu clic pe numele adaptorului și se va deschide o nouă fereastră cu informații detaliate despre dispozitiv.

proprietăți-dispozitiv-rețea

Un alt avantaj al NetworkInterfacesView față de utilitarul de informații încorporat al sistemului este că permite utilizatorului să salveze informații despre adaptoare individuale, precum și să exporte informațiile complete despre adaptorul de rețea.

Pentru a salva detalii despre un element individual, selectați articolul și apoi „Salvați elementul selectat” din meniul Fișier. Pentru a salva detalii despre toate articolele listate, selectați „Raport HTML – Toate articolele”.

network-html-report

NetworkInterfacesView afișează următoarele informații despre fiecare adaptor de rețea:

 • Nume dispozitiv
 • Numele conexiunii
 • Adresa IP
 • Mască de rețea
 • Gateway implicit
 • Servere DNS
 • Informații DHCP
 • Servere DHCP
 • ID-ul instanței
 • GUID de instanță
 • MTU
 • stare
 • Adresa mac

Toate aceste informații pot fi obținute din instrumentul de informare a sistemului (msinfo32), dar NetworkInterfacesView vă permite să vizualizați detaliile adaptorului de rețea într-un format mai prietenos.

În ciuda interfeței mai vechi, instrumentul este încă acceptat în prezent și funcționează bine atât pentru versiunile pe 32 de biți, cât și pentru 64 de biți de Windows 10. În plus, este complet gratuit.

Depanarea adaptoarelor de rețea

Dacă doriți să faceți mai mult decât să vizualizați detaliile adaptorului de rețea, utilizați instrumentul de depanare pentru adaptorul de rețea încorporat. Este conceput pentru a ajuta la găsirea și diagnosticarea erorilor. Când aveți instalate mai multe plăci de rețea, acest lucru vă poate ajuta să identificați rapid cauza unei probleme.

Cum să vizualizați detaliile adaptorului de rețea în Windows 10 Probleme

Deschideți Start și tastați „adaptor de rețea”. Selectați „Găsiți și remediați problemele cu adaptorul de rețea” din rezultate, apoi continuați cu instrumentul de depanare.

De asemenea, puteți afla cum să schimbați prioritatea rețelei pentru a vă asigura că vă conectați la rețeaua preferată de fiecare dată sau puteți afla cum să remediați erorile de conexiune Wi-Fi în Windows 10.

Legate de:

 • 13 Hacks utile pentru registrul Windows 10 pentru a vă optimiza experiența
 • 8 moduri de a crește viteza rețelei prin Regedit în Windows 10
 • 4 moduri de a opri actualizările forțate Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...