Cum să vizualizați istoricul actualizărilor pe Windows 11

1643614845 Cum sa vizualizati istoricul actualizarilor pe Windows 11
⏱️ 4 min read

 • Cel mai bun mod de a verifica actualizările Windows 11 este folosind Setări, Linia de comandă sau PowerShell.
 • Cel mai simplu mod de a verifica este deschiderea Setări > Windows Update > Actualizare istoric.

Pe Windows 11, setările „Istoricul actualizărilor” vă permit să vedeți o listă cu cele mai recente actualizări instalate pe laptop sau computer desktop dacă doriți să verificați dacă o anumită actualizare s-a aplicat cu succes sau a eșuat. Pagina Istoricul actualizărilor Windows 11 poate fi, de asemenea, utilă pentru a afla mai multe detalii despre remedieri, îmbunătățiri și probleme cunoscute pentru o actualizare de calitate instalată recent sau pentru a afla pe cea care cauzează probleme la dezinstalarea acesteia.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a vizualiza istoricul actualizărilor Windows 11 utilizând aplicația Setări, Linia de comandă și PowerShell.

Verificați istoricul actualizărilor Windows 11 cu Setări

Pentru a vizualiza istoricul Windows Update:

 1. Deschis Setări pe Windows 11.

 2. Click pe Windows Update.

 3. În secțiunea „Mai multe opțiuni”, faceți clic pe Actualizați istoricul setare.

 4. Verificați istoricul recent al actualizărilor instalate, inclusiv actualizări de calitate, drivere, actualizări de definiții (Microsoft Defender Antivirus), actualizări de caracteristici și actualizări opționale pentru Windows 11.

  Istoricul actualizărilor Windows

După ce ați finalizat pașii, veți ști care actualizări sunt instalate cu succes și cele care nu s-au aplicat. Dacă faceți clic pe linkul „Aflați mai multe” pentru fiecare actualizare, site-ul web de asistență Microsoft se va deschide pentru a oferi mai multe detalii despre modificările, îmbunătățirile și problemele cunoscute (dacă există) legate de respectiva actualizare. De asemenea, puteți verifica pagina cu istoricul actualizărilor Windows 11 pentru a vedea toate actualizările disponibile pentru toate versiunile pentru această versiune.

Dacă o actualizare nu s-a instalat, veți observa un mesaj de cod de eroare, pe care îl puteți consulta pentru a căuta online pentru a determina motivul și pașii pentru a remedia problema.

Microsoft încă nu a mutat complet toate setările de actualizare în această aplicație, ceea ce înseamnă că, dacă o actualizare provoacă probleme, va trebui totuși să faceți clic pe „Dezinstalați actualizările” opțiunea de a deschide Panoul de control pentru a-l elimina.

Verificați istoricul actualizărilor Windows 11 cu linia de comandă

Pentru a verifica lista istorică a actualizărilor Windows 11 cu comenzi:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandă și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a vizualiza istoricul actualizărilor și apăsați introduce:

  wmic qfe list

  Dacă doriți să găsiți o anumită actualizare, puteți utiliza numărul KB, tastând următoarea comandă și apăsând introduce:

  wmic qfe | find "5005642"

  Comanda de listă de actualizări Windows 11

 4. Verificați istoricul Windows Update al dispozitivului dvs.

După ce finalizați pașii, veți primi o listă cu link-uri către site-ul web de asistență Microsoft pentru a afla exact ce este inclus cu actualizarea. Veți vedea, de asemenea, când a fost instalată actualizarea, descrierea, hotfixid (număr KB), etc.

În plus, dacă doriți să dezinstalați o anumită actualizare Windows 11 utilizând linia de comandă, puteți utiliza numărul KB al acesteia și rulați această comandă: wusa /uninstall /kb:5005642 /quiet. Nu uitați să schimbați „5005642” cu numărul KB pentru actualizarea pe care doriți să o dezinstalați.

Verificați istoricul actualizărilor Windows 11 cu PowerShell

Alternativ, puteți utiliza și Microsoft PSWindowsUpdate modul pentru a gestiona actualizările prin PowerShell.

Pentru a vedea lista istorică a actualizărilor Windows 11 instalate pe dispozitiv:

 1. Deschis start.

 2. Caută PowerShell, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a instala modulul PowerShell pentru a actualiza Windows 11 și apăsați introduce:

  Install-Module PSWindowsUpdate
  Sfat rapid: Dacă primiți o eroare la încercarea de a rula comanda, aceasta poate fi din cauza setărilor implicite restricționate disponibile cu PowerShell. Dacă acesta este cazul, poate fi necesar să rulați Set-ExecutionPolicy bypass comandă, urmați pașii din acest ghid, apoi rulați Set-ExecutionPolicy undefined comandă pentru a restabili setarea implicită a scriptului de securitate.
 4. Tastați următoarea comandă pentru a vedea o listă cu cele mai recente 20 de actualizări și apăsați introduce:

  Get-WUHistory | Select-Object -First 20

  Lista actualizărilor recente cu PowerShell

După ce ați finalizat pașii, este posibil ca dispozitivul să fie nevoie să repornească pentru a finaliza procesul. Te poți schimba oricând 20 pentru numărul de actualizări pe care doriți să le vedeți în lista din comandă.

Modulul PSWindowsUpdate vă permite, de asemenea, să instalați actualizări și să dezinstalați corecții care cauzează probleme după lansarea Patch Tuesday.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...