Cum să vizualizați parolele salvate în Safari pe Mac

Come visualizzare le password salvate in Safari su Mac
⏱️ 5 min read

Dacă utilizați Safari ca browser principal web, probabil îl folosiți și pentru a stoca numele de utilizator, parolele și alte acreditări. Datorită Keychain-ului Apple, acele acreditări sunt stocate în siguranță și partajate pe dispozitivele dvs. prin iCloud. Același lucru este valabil și pentru Safari, care vă ajută să vă stocați parolele și să le creați cu siguranță. Deci, ce se întâmplă dacă doriți să vizualizați parolele salvate în Safari pe Mac?

Din fericire pentru noi, acest browser web vă permite să accesați și să vizualizați parolele salvate. Vă permite chiar să le actualizați sau să le ștergeți manual. Acest lucru vine la îndemână în numeroase ocazii, așa că să vorbim despre cum să vizualizați parolele salvate în Safari pe Mac.

Cum să vizualizați parolele salvate în Safari pe Mac

Accesarea parolelor și acreditărilor dvs. în Safari se face chiar din browser.

1. Lansați Safari făcând clic pe pictograma sa din Dock (dacă este vizibil acolo). Dacă nu îl puteți găsi, lansați Spotlight Search apăsând pe Comanda + Spaţiu Comanda rapidă de la tastatură. Tastați „Safari”, apoi apăsați Enter pentru a lansa aplicația.

2. Selectați „Safari” utilizând bara de meniu a macOS (în partea de sus a ecranului). Va apărea un meniu derulant. Selectați „Preferințe” și se va deschide o fereastră nouă.

Safari Vizualizare parole salvate Accesare preferințe

3. Folosind fereastra Preferences nou deschisă, selectați fila „Parole”. După cum vă puteți imagina, Safari nu vă va permite să vă dezvăluiți cu ușurință datele sensibile. Deci, în funcție de tipul de măsuri de securitate pe care le-ați configurat, va trebui să furnizați parola sau să vă identificați prin Touch ID.

Safari Vizualizați parolele salvate Solicitați conectarea

4. După câteva secunde, ar trebui să vedeți o listă lungă de acreditări. Uitați-vă bine și veți vedea trei coloane acolo. În stânga, puteți identifica site-ul web asociat cu numele dvs. de utilizator și parola. Și în dreapta, veți vedea numele de utilizator și apoi parola. La început, parolele dvs. sunt afișate ca puncte. Cu toate acestea, pe măsură ce faceți clic pe fiecare intrare, parola asociată va fi dezvăluită integral.

Interfața Safari Vizualizare parole salvate care afișează acreditările

Asta este! Acum știți cum să vizualizați parolele salvate în Safari pe Mac. Cu toate acestea, în timp ce încă mai avem atenția dvs., am dori să vă ajutăm să vă extindeți puțin cunoștințele. Utilizând interfața „Parole” a Safari, puteți elimina sau adăuga intrări manual, vă puteți îmbunătăți securitatea cibernetică și chiar vă puteți partaja parolele.

1. Pentru a adăuga manual o nouă intrare, vizitați interfața Parole urmând pașii de mai sus. Odată ce veți vedea lista acreditărilor dvs., verificați colțul din dreapta jos.

2. Faceți clic pe „Adăugați” pentru a adăuga manual o nouă intrare. Va trebui să introduceți o adresă URL a site-ului web, precum și acreditările dvs. După ce ați terminat, selectați „Adăugare parolă” pentru a permite Safari să completeze automat acele informații data viitoare când trebuie să le utilizați. Și dacă selectați o intrare și faceți clic pe „Eliminare”, veți instrui Safari să vă uite acreditările.

Afișarea parolelor salvate Safari Adăugarea manuală a unei parole noi

3. Și, în sfârșit, există și butonul „Detalii” (în colțul din dreapta jos). Folosind acel buton, puteți verifica dacă utilizați o parolă compromisă sau reutilizată, împreună cu informațiile despre cum să vă îmbunătățiți securitatea. Utilizarea parolelor puternice este crucială pentru păstrarea confidențialității informațiilor dvs. personale, deci faceți tot posibilul pentru a crea parole unice și puternice. Să nu uităm, de asemenea, că puteți utiliza fereastra „Detalii” pentru a partaja parolele în siguranță, utilizând AirDrop de la Apple.

Safari Vizualizați parolele salvate care identifică parolele compromise

Concluzie

Asta ar fi totul despre modul de vizualizare a parolelor salvate în Safari pe Mac. Dacă nu sunteți un fan al managerului de parole, iată cum să dezactivați managerul de parolă încorporat Safari. După aceea, folosiți cei mai buni manageri de parole gratuite pentru a vă stoca parolele.

Legate de:

  • Cum să alegeți pagina Fila nouă a paginilor favorite pentru iOS Safari
  • Cum se dezactivează previzualizările filelor în Safari pe Mac
  • Cum se blochează accesul la cameră, microfon și locație în Safari pentru iOS

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x