Cum să vizualizați și să gestionați parolele salvate în Microsoft Edge

Cum să vizualizați și să gestionați parolele salvate în Microsoft Edge
⏱️ 4 min read

Microsoft adaugă continuu noi funcții browserului său Edge, în încercarea de a depăși concurența și de a oferi o experiență de neegalat utilizatorului. La fel ca alte browsere, Microsoft Edge vă permite să vizualizați și să gestionați parolele salvate. Ori de câte ori vizitați un site web care vă solicită să vă conectați, Edge vă va întreba dacă doriți să vă amintească parola pentru acel site la următoarea conectare.

Dacă Edge este browserul dvs. principal, deși browserul completează câmpul de parolă pentru dvs., uneori este posibil să doriți să vedeți parola pentru un anumit site web. De exemplu, poate fi necesar să vă vedeți parola salvată pentru un site, astfel încât să o puteți utiliza pentru a accesa site-ul pe un alt dispozitiv. În acest ghid vă vom arăta cum să vizualizați și să gestionați parolele salvate în browserul Microsoft Edge.

Setarea Microsoft Edge pentru a vă aminti parola

Dacă vizitați un site web care vă solicită să introduceți datele de conectare și Edge nu solicită să vă salvați parola, atunci trebuie să activați „opțiunea de a salva parola” în setări.

Pentru a activa această caracteristică, pur și simplu urmați pașii de mai jos.

1. Deschideți Microsoft Edge și navigați la colțul din dreapta sus. Faceți clic pe butonul Mai multe, marcat cu trei puncte (…).

2. Accesați „Setări -> Setări avansate” și derulați în jos la secțiunea „Confidențialitate și servicii”. Aici veți găsi opțiunea „Oferiți salvarea parolelor”. Faceți clic pentru a activa comutatorul.

microsoft-edge-offer-to-save-password

3. Acum, accesați un site web care necesită un cont de utilizator și introduceți datele de conectare. Veți vedea un mesaj popup în partea de jos a browserului care vă întreabă dacă doriți ca Edge să salveze parola pentru acel site. Faceți clic pe Da.

microsoft-edge-password-2

Vizualizarea parolelor salvate în browserul Edge

Pentru a vizualiza parolele salvate, pur și simplu urmați pașii de mai jos.

1. Tastați „Credential Manager” în meniul Start și apăsați Enter. Alternativ, îl puteți accesa sub Conturi utilizator din panoul de control.

microsoft-edge-credential-manager

2. Faceți clic pe „Manager de acreditări” pentru al lansa. Odată ce se deschide, faceți clic pe opțiunea acreditări web și va deschide adresele URL pentru toate site-urile web cu parole salvate în Edge.

microsoft-edge-credential-manager-1

3. Faceți clic pe orice adresă URL pentru a extinde detaliile, apoi faceți clic pe opțiunea „Afișați linkul” pentru a afișa parola sau opțiunea „Eliminați linkul” dacă doriți să eliminați parola.

parole-microsoft-edge-salvate

4: După ce faceți clic pe linkul „afișați parola”, va apărea o casetă de securitate Windows. Introduceți datele de conectare Windows și faceți clic pe OK.

microsoft-edge-windows-security

Acum veți putea vedea parola din spatele marcajului cu asteriscuri.

Editarea parolelor salvate în Edge

Pentru a edita parolele salvate în Microsoft Edge, urmați pașii de mai jos.

1. Lansați Edge de pe desktop, din meniul Start sau din bara de activități.

2. Navigați la butonul „Mai multe” din colțul din dreapta sus (marcat cu trei puncte) și faceți clic pe Setări.

microsoft-edge-edit-password

3. Derulați în jos până la butonul „Vizualizați setările avansate” și faceți clic pe el.

microsoft-edge-view-advanced-settings

4. În secțiunea „Confidențialitate și servicii”, localizați și faceți clic pe linkul „Gestionați parolele salvate”.

parole-microsoft-edge-manage-salvate

5. Veți găsi o listă de site-uri web pentru care Edge a salvat parolele. Faceți clic pe parola pe care doriți să o modificați. Aici puteți modifica numele de utilizator, parola sau ambele salvate.

microsoft-edge-change-password

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Salvare” pentru a aplica modificările. Pentru a șterge o parolă, mutați cursorul peste site-ul din listă și faceți clic pe X din partea dreaptă.

Concluzie

Deși Edge oferă o modalitate mai ușoară de a vă gestiona parolele salvate, dacă utilizați un computer partajat și sunteți preocupat de securitate, este recomandabil să luați în considerare un software terță parte, cum ar fi LastPass, pentru a vă salva parolele. De asemenea, cu rata galopantă a amenințărilor la adresa securității cibernetice, vă puteți crește securitatea online activând verificarea în doi pași a serviciilor online care o susțin.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x