Cum să vizualizați și să ștergeți istoricul activității pe un computer cu Windows

Windows Store My Activity History Featured
⏱️ 6 min read

Funcția Istoricul activității de pe computerul cu Windows este folosită pentru a înregistra toate lucrurile pe care le faceți pe sistemul dumneavoastră. Acesta urmărește aplicațiile și serviciile pe care le utilizați, fișierele pe care le deschideți și site-urile web pe care navigați pentru a oferi experiențe mai personalizate și sugestii relevante.

În timp ce Istoricul activității are utilizările sale, din motive de confidențialitate, mulți utilizatori ar putea dori să dezactiveze funcția. Această postare va continua pentru a demonstra cum să vizualizați, să ștergeți și chiar să dezactivați complet Istoricul activității pe computerul Windows.

Vizualizarea istoricului activității Windows

Pentru a vizualiza Istoricul activității Windows, urmați acești pași:

 1. Pe computer, accesați „Start -> Setări”. Alternativ, utilizați Victorie + eu comandă rapidă de la tastatură pentru a merge direct la „Setări” în Windows.
 2. Faceți clic pe opțiunea „Confidențialitate”. În Windows 11, căutați în schimb „Confidențialitate și securitate”.
Setări Windows Confidențialitate 3
 1. Selectați „Istoricul activității” în partea stângă a ecranului.
Istoricul activității setărilor Windows
 1. Faceți clic pe linkul „Gestionați datele despre activitatea contului meu Microsoft”. Aceasta vă va duce la pagina de conectare a contului Microsoft din browserul dvs. implicit.
Setări Windows Gestionați contul meu Microsoft
 1. Conectați-vă la contul dvs. Microsoft.
 1. Ecranul computerului va afișa întregul istoric al activității pe diferite tipuri de date (Aplicații, Voce, Căutare, Răsfoire, Media și Locație). Faceți clic pe săgețile derulante pentru a vedea conținutul fiecărei categorii de date în detaliu.
Setări Windows Vizualizați Istoricul activității

Ștergerea istoricului activității Windows

Ștergeți istoricul activității computerului este destul de ușor. Iată ce să faci.

 1. Accesați „Istoricul activității”, așa cum v-am arătat mai sus.
 2. Derulați în jos la „Ștergeți istoricul activității” și faceți clic pe butonul „Ștergeți” de mai jos. Aceasta va șterge întregul istoric al activității de pe computer pentru contul pe care îl utilizați în prezent.
Setări Windows Ștergeți Istoricul activității

Dezactivarea istoricului activității pe computerul dvs

Unii utilizatori ar putea alege să dezactiveze urmărirea activității din motive de confidențialitate. Pe de altă parte, puteți lăsa funcția activată și pur și simplu dezactivați opțiunea de a trimite Istoricul activității în contul Microsoft pentru acces pe alte dispozitive.

 1. În secțiunea „Istoricul activității”, debifați caseta „Stocați istoricul activității mele pe acest dispozitiv”. În versiunile mai vechi decât Windows 10 sau 11, această setare este numită „Lasă Windows să-mi colecteze activitățile de pe acest computer.”
 2. După ce dezactivați această setare, nu veți mai putea folosi niciuna dintre funcțiile de pe dispozitiv care necesită Istoricul activității. Cu toate acestea, acest lucru nu vă afectează istoricul de navigare în Microsoft Edge.
Setările Windows Stochează istoricul activității mele pe acest dispozitiv
 1. Pentru a opri trimiterea Istoricul activității contului dvs. de la serviciu sau de la școală către Microsoft, debifați Caseta „Trimite istoricul activității mele către Microsoft”. În versiunile mai vechi decât Windows 10, această setare se numește „Permite Windows să-mi sincronizeze activitățile de pe acest computer în cloud”.
Setări Windows Trimiteți istoricul activității mele către Microsoft 1

întrebări frecvente

Istoricul activității mele este stocat în altă parte în afara computerului meu?

Da. Istoricul activității dvs. este stocat și în cloud-ul Microsoft. Când ștergeți Istoricul activității prin setările computerului, datele stocate în cloud (asociate cu contul dvs. Microsoft) vor fi, de asemenea, șterse definitiv.

Ce funcții Windows necesită Istoricul activității?

Unele funcții de pe Windows necesită acces la Istoricul activității pentru a oferi funcționalitate completă. De exemplu, cu funcția activată, Microsoft va putea să vă urmărească activitățile și să le afișeze în cronologia dvs. Ca atare, să presupunem că lucrați la o prezentare PowerPoint, dar a trebuit să ieși, veți vedea activitatea PowerPoint în cronologia dvs. odată ce vă întoarceți la computer. Alte funcții de urmărire a activității Windows includ istoricul de navigare Microsoft Edge, istoricul căutărilor Bing, căutările vocale Cortana și istoricul datelor „Locația dvs.”.

Pot personaliza alte setări de confidențialitate pe computerul meu?

Da. Puteți personaliza fiecare caracteristică listată în setările „Confidențialitate” ale computerului. De exemplu, puteți „Lăsați Windows să îmbunătățească Start și rezultatele căutării urmărind lansările de aplicații”. Dar dacă nu vă simțiți foarte confortabil cu asta, puteți pur și simplu să dezactivați funcția. O altă setare de „Confidențialitate” interesantă pe care să o luați în considerare personalizarea este caracteristica „Personalizare cu cerneală și tastare”. Când este activată, această funcție va folosi istoricul de tastare pentru a crea un vocabular local care oferă sugestii de tastare mai personalizate. Pentru a vă proteja în continuare informațiile personale și pentru a vă asigura siguranța online, vă recomandăm să consultați și această listă de extensii de securitate și confidențialitate.

Credit imagine: Unsplash Toate capturile de ecran de Tayo Sogbesan

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x